Turkcell Superonline düşük internet hızı

Hocam onu dün yaptık. Hat arızası mı ne öyle bir şey dedi düzelteceğiz dedi sonra düzelmedi. Müşteri hizmetlerini aradık, talep açtık hatayı gördük düzelteceğiz dediler bugün mesaj atmışlar sabah arızayı giderdik diye ama hala aynı. Ayrıca zaten kablosuzumuzda bir problem yok, kabloluda bir problem yaşıyoruz. Bugün tekrardan müşteri hizmetlerine ulaşıp sorunun çözülmediğini yakın bir zamanda bir ekip gönderip modemi fiziksel olarak kontrol etmeleri gerektiğini söyleyeceğiz.

Yapıyorum şimdi.

Böyle iki alan buldum ama devamını getiremedim.

Eki Görüntüle 2483210
Eki Görüntüle 2483211
Windows arama çubuğuna ağ sıfırlama yazsana direkt.

Wifi ile hız testi yaptığında aldığın değer, altyapı sorguladığında alacağını söylediği değere yakın mı?
O siteden 63 Mbps'ye kadar hız alabiliriz gibi gözüküyor. Biz 50 Mbps paket kullanıyoruz, WiFi ile 20-25 civarı bir hız alıyoruz. Bu konuda dediğim gibi hiç bir problemim yok. Burada problem kablolu bağlıyken yaşanan hız düşüklüğü. Kablolu bağlıyken de 20-25 arası bir hız alıyoruz, 50 almamız gerekirken. Ayrıca telefonlarda da 2.4 GHz WiFi'a bağlıyız, dolayısıyla düşük hız almamız gayet normal şu an. (5 GHz WiFi SSID'yi bulamadık, açık gözükmesine rağmen, o yüzden bağlanmıyoruz ve şu an açıkçası pek umrumuzda değil)

Üzülerek söylüyorum ama değerler normal. Benim şu an oturduğum evde santrale olan mesafem 7 metre. Alabileceğim hız 100 mbps göstermesine rağmen ben de 70-85 arası alıyorum. Bu biraz da vdsl altyapısının (kablolama hattının) kötülüğünden. Siz yine de müşteri hizmetlerini arayıp durumu bi anlatın. Konuşun bakalım ne diyecekler. Sonra yine yaz bana.

Üzülerek söylüyorum ama değerler normal. Benim şu an oturduğum evde santrale olan mesafem 7 metre. Alabileceğim hız 100 mbps göstermesine rağmen ben de 70-85 arası alıyorum. Bu biraz da vdsl altyapısının (kablolama hattının) kötülüğünden. Siz yine de müşteri hizmetlerini arayıp durumu bi anlatın. Konuşun bakalım ne diyecekler. Sonra yine yaz bana.
Diğer taşındığım evde de aynı altyapı var. Aşağıya resmini bırakıyorum. Orada da 180 metre var ancak 75 Mbps'lik pakette ethernet kablosu ile 70 Mbps, 5 GHz ile 60 Mbps hız alabiliyordum. Bunun santral mesafesiyle bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Ben hala modem ile alakalı bir durum olduğunu düşünmekteyim. Aldığım değerler normal değil çünkü. Vaat edilen hızların yarısını bile alamayacaksam burada bir problem var demektir. Eğer 20 değil 35, 40 civarı hızlar alsam evet dediğinize katılırdım ancak burada ciddi bir hız düşüşü mevcut. Twitter'dan yazdım, bize ulaşacaklar. Eğer yardım etmezlerse şikayet edip bunca ay bizden 50 Mbps'lik paket için ücret alıp 20 Mbps hizmet sağlamaları nedeniyle hakkımı arayacağımı söyledim.

1746281764484.png

A
Diğer taşındığım evde de aynı altyapı var. Aşağıya resmini bırakıyorum. Orada da 180 metre var ancak 75 Mbps'lik pakette ethernet kablosu ile 70 Mbps, 5 GHz ile 60 Mbps hız alabiliyordum. Bunun santral mesafesiyle bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Ben hala modem ile alakalı bir durum olduğunu düşünmekteyim. Aldığım değerler normal değil çünkü. Vaat edilen hızların yarısını bile alamayacaksam burada bir problem var demektir. Eğer 20 değil 35, 40 civarı hızlar alsam evet dediğinize katılırdım ancak burada ciddi bir hız düşüşü mevcut. Twitter'dan yazdım, bize ulaşacaklar. Eğer yardım etmezlerse şikayet edip bunca ay bizden 50 Mbps'lik paket için ücret alıp 20 Mbps hizmet sağlamaları nedeniyle hakkımı arayacağımı söyledim.

Eki Görüntüle 2483330

Harikasın. Devam 🥰

@Eskidendi o Bir konu daha var. Şu an WiFi 5 modemde açık olmasına rağmen SSID gözükmüyor ve bizi zorunlu olarak 2.4 GHz'ye bağlıyor. Bunu nasıl çözebilirim?

1746308705744.png

İkiside böyle gözüküyor ama ben bunların ayrı olmasını istiyorum çünkü hangisine bağlandığımız belli değil.

1746309026769.png

Ayrıca gerçek hız niye 25000 kbps diyor? Bilginiz var var mı? Upload 4 download 25 Mbps diyor zaten test sonuçlarında aşağı yukarı bu kadar alıyoruz.

Son düzenleme:
@Eskidendi o Bir konu daha var. Şu an WiFi 5 modemde açık olmasına rağmen SSID gözükmüyor ve bizi zorunlu olarak 2.4 GHz'ye bağlıyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Eki Görüntüle 2483674

İkiside böyle gözüküyor ama ben bunların ayrı olmasını istiyorum çünkü hangisine bağlandığımız belli değil.

Eki Görüntüle 2483678
Ayrıca gerçek hız niye 25000 kbps diyor? Bilginiz var var mı? Upload 4 download 25 Mbps diyor zaten test sonuçlarında aşağı yukarı bu kadar alıyoruz.
Otomatik ağ geçişi gibi bir ayar var mı? Bu ayar açık olunca tek ssid ile hem 2.4 hem 5 ghz veriyor. Bağlanan cihaz kendi ayarlıyor.

Otomatik ağ geçişi gibi bir ayar var mı? Bu ayar açık olunca tek ssid ile hem 2.4 hem 5 ghz veriyor. Bağlanan cihaz kendi ayarlıyor.
Evet ondanmış.

Bugün sabah Türk Telekom'dan biri binaya gelmiş, bir şey için. O sırada abimle ve babamla konuşmuşlar, onlarda iki dakika problemi sormuş. Türk Telekom çalışanı, bizim modeme giden gri DSL kablosunun ortak bir kablodan çıktığını ve aynı katta birden fazla daireyle beraber kullanıldığını söylemiş. Bizim binada, başka daireler kendilerine özel bir DSL kablosuyla çözmüşler problemlerini. Kablolar ortakmış gibi anladım yani. Ayrıca Türk Telekom çalışanı demiş ki, Türk Telekom apartmana ve bizim dairemize kadar fiber kablosu çekmiş ama henüz satışa açmamışlar ve altyapı kapalıymış. Hatta bizim dairenin önünde fiber kablosu var. Her neyse, çalışan dedi ki bu altyapının açılması ve satışa sunulması uzun sürebilir ve ya belli bir tarihi olabilir o yüzden beklemenin manası yok. Her neyse, bu fiber kabloları yaklaşık 6 ay önce de zaten buradaymış ve kıpırdamamış bile. Dolayısıyla yakın zamanda fiber gelecek gibi görünüyor.

Bu anlattıklarım dışında bugün Superonline çalışanı eve geldi. Modemi değiştirdi ve bir problem yok dedi. Aynı şekilde Türk Telekom çalışanının dediği gibi, kablodan dolayı yapıyor dedi ve eğer bir elektrikçiyle anlaşıp kendimize özel bir kablo çektirirsek internet hızımızın en az 40'a kadar çıkabileceğini belirtti. Teknik servis ücreti de almadı, modemi de değiştirdi. Şu an tek yapmamız gereken dairemize gelen gri kabloyu değiştirip, vaat edilen internet hızımıza kavuşmak ve sonrasında apartmanımızdaki fiber altyapı aktif olduğu zaman 1 Gbit pakete geçmek, o zamana kadar da sabırla beklemek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı