TurkNet ADSL vs KabloNet VDSL

peaZy

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2020
Mesajlar
129
Hocam merhaba, direkt konuya gireceğim. Hocam şimdi ben altyapı sorguluyordum diğer siteler (Türk Telekom, TurkNet) ADSL altyapı desteklediğini, Kablonet ise VDSL bulunduğunu söylüyor. Bu nasıl iştir? Beni aydınlatır mısınız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kablonet VDSL altyapısı hiç duymadım, TürkNet'den uzak durmanı tavsiye ederim. 2 lokasyon da rezil rüsva ettiler bizi altyapım yeni ve iyi. TürkNet Ggigafiber dışında bulaşılmaz. KabloNet iş görür.
 
Demek ki bölgenizde Türk Telekom'un ADSL alt yapısı bulunuyor Kablonet'in VDSL. Büyük internet sağlayıcıları aynı alt yapıyı kullanmazlar kendi altyapılarını kullanırlar. Misal bende de Türk Telekom'un ve Kablonet'in VDSL alt yapısı bulunurken Turkcell'in fiber altyapısı bulunuyor.
 
Kablonet ADSL veya VDSL bir bağlantısı yok diye biliyorum. Uydu kablosundan internet veriyor çünkü. Kablonet alt yapın varsa da 100 Mbps bile kullanabiliyorsun.
 
Gerçekten aşırı saçma bir çekim mesafesi var. 1 yan odada bile kopmalar yaşarken 20 metre ötede dışardayken internet kopmuyor. Gerçekten bu kadar iğrenç bir modem yapmayı nasıl başardılar merak ediyorum.
Altyapı falan genel olarak iyi ama sorun modemi.
Başıma bela modem olmasa evde 50Mbps/8Mbps kullanabilecegim.
 
Altyapı falan genel olarak iyi ama sorun modemi.
Başıma bela modem olmasa evde 50Mbps/8Mbps kullanabilecegim.

Gerçekten öyle 4 senedir koblonet kullanıyorum ve eskiden modemleri böyle değildi. Gayet standart bir modemdi. Ama şu sözde yeni nesil olan Infinity modemlere geçtiklerinden beri Wi-Fi aşırı derecede sıkıntı olmaya başladı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı