TurkNet Deneyimim

ert99818

Hectopat
Katılım
8 Haziran 2019
Mesajlar
92
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
TurkNet'e geçmek isteyen kişiler geçebilir bağlantı kopukluğu falan çok oluyor diyorlar ama 1 yıldır TurkNet'teyim ve birkaç ayda 1 defa oluyor ve oda bir iki dakika sonrasında geri geliyor. Eğer VDSL alt yapınız varsa TurkNet'e geçmenizi öneririm açıkçası ben TurkNet'teyim ve gayet memnunum, adresimize VDSL altyapı geldi ve 2 gün bile olmadan VDSL hızını almaya başladım yani kısacası müşteri desteği falan gayet hızlı. Hız kablolu olarak genelde stabil alıyorum kablosuzu denemedim oyunlarda vs pingim çok düşük oluyor, en iyi yanlarından bir tanesine arkadaşını TurkNet'li yaparsan 1 ay hem sen ücretsiz 1 ay o ücretsiz kullanıyor. Ayrıca alt yapın kaç Mbps hız destekliyorsa o hızın paketini 100 Mbps'ye kadar aynı fiyatta. En sevdiğim kısımları da bu ADSL kullanırken aynı fiyatı ödüyorduk, VDSL 75 Mbps kullanırken de aynı fiyatı ödüyoruz.

(Arkada bazı programlar açık olduğu için net sonucu alamadım fakat internet hız testi sonucum ektedir)
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_22.png
    Screenshot_22.png
    12,7 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
3 yıldır kullanıyorum, hiçbir sıkıntı yaşamadım. Öncesinde 2 yıl Türk Telekom kullandım. Türk Telekom bana binanızın desteklediği maksimum hız 16 download 0.8 upload demişti, sözleşme bitene kadar böyle kullandım. Sözleşme bittiği an direkt TurkNet'e geçtim. Binada ve internet tesisatında hiçbir değişiklik yapmadan bana 35 download 4 upload vermişlerdi. O zaman benim için inanılmazdı. Şuansa yine binada bir değişiklik yapmadan aynı kablodan 80 download 8 upload alıyorum. Gerçekten memnunum. Birkaç arkadaşımı da TurkNet'li yaptığım için birçok kez hiç para ödemediğim aylar oldu.
 
16 gün sonra Türk Telekom taahhüt bitiyor, TurkNet'e geçmek istiyordum.
Önceden ne hız alırım testi yapıyordum TurkNet üzerinden, 75 Mbit gösteriyordu ancak şu an 16 ADSL gösteriyor, sanırsam boş VDSL portu yok. Ne yapacağım bilmiyorum, umarım boşalır.

Taahhütünü yenilemeden önce TurkNet'e geç bence, boş VDSL portu olunca paket değişikliğinden VDSL'e geçebiliyorsun çok rahat bir şekilde.
 
Ben aynı şeyi söyleyemeyeceğim. 31 Temmuz tarihinde aboneliğimizi başlatmıştık. 5 Ağustos tarihinde modem kargodan geldi ve 10 Ağustos'ta ise teknisyen arkadaş kuruluma geldi. Bu süreçte ise 8080, 8081, 8082 numaralı telefonların hiçbirinden, hangi tuşlamayı yaparsam yapayım, müşteri hizmetlerine ulaşamadım. 5 gün kurulum için gecikince ben de bilgi almak istemiştim haliyle.

Kuruluma gelen teknisyen yalnızca telefon bağlantısını yaptı ve fiziksel hattımızın kapalı olduğunu, en geç yarın hattın açılacağını ve internete erişebileceğimizi söyledi ve gitti. Aradan 4 gün daha geçti ne hat açıldı ne de internet geldi.

Telefondan müşteri hizmetlerine ulaşamadığımdan Online Hizmetler'den ulaşmaya çalıştım. Ne zaman isterlerse o zaman yanıt veriyorlar. Kesinlikle eş zamanlı iletişim olduğunu hatırlamıyorum. Yanıtlar hep aynı, basmakalıp. "Öncelik verdik", "tekrar iş emrini ilettik", "ekiplerimiz en kısa sürede size ulaşacaktır"....

Benim ulaşamadığım 8080 numarası bu sefer beni aradı ve bir hanımefendi çıktı: "Alicem Bey, 2 haftadır Türknet hizmeti alıyorsunuz. Bir sıkıntınız, bir probleminiz var mı?" diye sordu. 2 haftadır internetimiz yok diye cevap verince telefon bir anda yüzüme kapandı.

Zaten o günden sonra iptal dilekçemi yollamıştım. İptal talebimden sonra da telefonlarım hiç susmadı. Vaadler, ilk 2 ay %50 indirimli faturalar, problemimle bizzat ilgilenmeler... Elbette kabul etmedim ve sonunda iptal ettirdim. Modemi de ücretsiz olarak teslim ettim.
Sanırım cebimizden tek kuruş çıkmadan kurtulduğum için mutluyum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı