TurkNet Deneyimlerim

@Tortue Benzer durumu arkadaşım TT'de yaşadı, diğer arkadaşım Superonline'de yaşadı ama bunların hepsi Telekom altyapısındaydı kendi altyapılarında değil, muhtemelen de buna zorlayan Telekom'du. Benimde önerebileceğim bir firma, hatta Gıbır'da öneririm. Müşteri hizmetleri rezil gibi söylemler mi kuracaksınız? Başka bir forumdaydı sözleşmemi fesih ettiler diyeni gördüm, nedenini sürekli veri gönderimi diye açıklamışlar ve herkes firmaya sallıyor, kardeşim bu adam ne yapıyordu gerekli detayı siz biliyor musunuz? Hayır, o zaman yorum yapılması da doğru değil. Daha önce çok veri gönderdiği için iptal edileni de gördüm, kişisel internet ile aylık 5 ya da 10 TB'dı veri gönderimi/alımı olmuş firma iptal etmiş kullanıcı yazıp duruyordu, anormal kullanım diye. Kısaca hatasız firma arıyorsanız Türkiye'de öyle bir firma yok.

Valla ben de yıllardır 32MB Türknet kullanıyorum, VDSL olarak, adamlar gayet de güzel veriyorlar interneti. Hem daha ucuz hem de daha hızlı. Gayet memnunum, arkadaşlarıma da öneriyorum.
Santrale olan mesafen yakındır, o yüzden memnunsundur. Bence arkadaşlarına önerme, belki bir başkasınında benim gibi santrale olan mesafesi uzun olduğundan dolayı kopma ve packet loss problemleri yaşayabilir.
Yıllardır türk.net kullanıyorum, tüm servis sağlayıcılarını kullandım bu kadar iyi hizmet vereni görmedim.

Not: Çok oyun oynayan biriyim ping değerleri benim için çok önemli. Bunu da bana türk.net sağlıyor.

Merhaba türk.net e mesaj atar mısınız? Hızınızı 35 Mbps yapsınlar. Düzelecektir.
@mühendis1234 Nasıl yani 35Mbps yapılınca nasıl düzelecek olnu anlamadım.

@Tortue Benzer durumu arkadaşım TT'de yaşadı, diğer arkadaşım Superonline'de yaşadı ama bunların hepsi Telekom altyapısındaydı kendi altyapılarında değil, muhtemelen de buna zorlayan Telekom'du. Benimde önerebileceğim bir firma, hatta Gıbır'da öneririm. Müşteri hizmetleri rezil gibi söylemler mi kuracaksınız? Başka bir forumdaydı sözleşmemi fesih ettiler diyeni gördüm, nedenini sürekli veri gönderimi diye açıklamışlar ve herkes firmaya sallıyor, kardeşim bu adam ne yapıyordu gerekli detayı siz biliyor musunuz? Hayır, o zaman yorum yapılması da doğru değil. Daha önce çok veri gönderdiği için iptal edileni de gördüm, kişisel internet ile aylık 5 ya da 10 TB'dı veri gönderimi/alımı olmuş firma iptal etmiş kullanıcı yazıp duruyordu, anormal kullanım diye. Kısaca hatasız firma arıyorsanız Türkiye'de öyle bir firma yok.

Ben bu durumu adını duyurmuş belli firmalarda hiç görmedim, duymadım bilemiyorum ama Comnet'te yaşanılan olaylar resimleriyle mevcut.

Anormal kullanım doğru olabilir sonuçta o sağlayıcının hizmet kullanım şartlarında madde yer alıyorsa yapacak bir şey yok, kullanıcı kaynaklı. Öyle bir madde yoksa sağlayıcı haksızdır.

Gıbır'ın hizmetini, desteğini falan bilmiyorum. WhatsApp Müşteri hizmetleri desteği çocuksu cevaplar veriyor sadece ve sırf bu yüzden bile önermem. En son hizmet ile ilgili bilgi almak için mesaj attığımda bana ergen kız gibi görüldü bırakmıştı. Gerçekten ergen de olabilir.
Telekom altyapısında olduğu için "Bana bak bana, o talebe hemen kabaca bir yanıt vereceksin, uzatırsa da aboneliği fesih edeceksin" diyemez. Altyapı sağlayıcı TT olabilir ama D firmasının abonelerinin sözleşmesini ne fesih ettirebilir ne de kendisi fesih edebilir fakat yasadışı, sözleşmede yer alan maddeye istinaden sözleşme fesih de edilebilir. Yani demek istediğim şey, yardım isteyen abonenin sözleşmesini iptal edemez...

Ben kendimden örnek vereyim. Comnet'te yardım talep etmiştim. Az bir üstelemeye hemen trip atmaya sonrasında ise gece vakti size göre de TT zoru olmadan iptal edildi aboneliğim. 5 Dakikada TT'den benim aboneliğim için gece vakti mesaj mı geldi sanki.

Santrale olan mesafen yakındır, o yüzden memnunsundur. Bence arkadaşlarına önerme, belki bir başkasınında benim gibi santrale olan mesafesi uzun olduğundan dolayı kopma ve packet loss problemleri yaşayabilir.

@mühendis1234 nasıl yani 35Mbps yapılınca nasıl düzelecek olnu anlamadım.

SNR değeriniz yükselince düzelecektir deneyin görün.

SNR değeriniz yükselince düzelecektir deneyin görün.
VDSL SNR Margin en düşük 4'de kullanıyorum. Onu otomatik yapınca (8) olunca yine aynı problem mevcut yalnız.
Peki bu hız dalgalanmasıda düzelecek mi? Bunu twitter'a ben yazmıştım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@mühendis1234 35 MB sabitlemelerini istedim 40 sabitlediler ve 30-32 arası download alıyorum. Değerlerimi aşağıya paylaşıyorum bir sıkıntı var mı?

Dosya Ekleri

• degerler.jpg
    degerler.jpg
    54,7 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı