TurkNet fiberde kendi modemimiz kullanılabilir mi?

CanturkMiami

Centipat
Daha fazla  
Merhaba;

YouTube'da Technopat'ın Fiber'de "Türk Telekom'un verdiği modemi değiştirdim" başlıklı videoyu izledim.

Bu bilgiler bugünde geçerli midir? Bende TurkNet fiber kullanıcısıyım. Kapıya kadar fiber geliyor. Bakır kablo yok. Evde pong cihazi da var.

Türk Telekom'un verdiği modemin yerine Türkiye'de satılan, TP-Link'in AX5400 deco X73 whole mesh System modemi kullanmak istiyorum.

Sorularım;

1- modemi kurarken "kablosuz yönlendirici" (Wireless router) modunda mı kuracağım?

2- TurkNet'li olduğum için, "kullanıcı ve parola"
Bilgilerinden başka bilgilere de ihtiyacım var mı?

Mesela, yeni modemin kurulumunda ayarlar kısmında eski modemin MAC adresini ve VID (35) değerlerini girmeme ihtiyacım olur mu?

3- TP-Link modemin kutusunda, kurulumu cep telefonuna "deco" ismindeki ilgili uygulamayı indirerek yapmamı gösteriyor. Peki tüm modem ayarlarına telefon uygulamasından girebiliyor muyum?

Çok teşekkür ederim!

Fiber altyapıda başka modem kullanımına izin vermiyorlar. Kendi modemini verdikleri modeme router olarak bağlayıp o şekilde kullanabilirisn.
Bu bilgiyi nereden öğrendiniz? İstediği modem ile kullanabilir. Zaten kullanıcı adı ve şifreyi Turknet kullanıcıya iletiyor. Turknet'in uygulamasında da mevcut. İstediği modeme kurulum yaparak onu kullanabilir.

Bu bilgiyi nereden öğrendiniz? İstediği modem ile kullanabilir. Zaten kullanıcı adı ve şifreyi Turknet kullanıcıya iletiyor. Turknet'in uygulamasında da mevcut. İstediği modeme kurulum yaparak onu kullanabilir.
Fiber altyapıya geçip kendi modemini kurmaya kalk bakalım ne oluyor. :D Ne TTNET,ne TürkNet, ne de SuperOnline başka modeme izin vermiyor. Kendi fiber modemlerini gönderiyorlar ve taahhüt bitiminde teslim ediyorsun.

Fiber altyapıya geçip kendi modemini kurmaya kalk bakalım ne oluyor. :D Ne TTNET,ne TürkNet, ne de SuperOnline başka modeme izin vermiyor. Kendi fiber modemlerini gönderiyorlar ve taahhüt bitiminde teslim ediyorsun.
1701901657468.png

Ben hayatımda ilk kez; "fiber altyapıda kendi verdikleri modem harici başka modem kullanılamaz" lafını sizden duyuyorum.

Gigafiber olsa dâhi kendi modemini kullanabiliyorsunuz. Çok merak ediyorum nereden duydunuz bu bilgiyi?

Eki Görüntüle 2044000

Ben hayatımda ilk kez; "fiber altyapıda kendi verdikleri modem harici başka modem kullanılamaz" lafını sizden duyuyorum.

Gigafiber olsa dâhi kendi modemini kullanabiliyorsunuz. Çok merak ediyorum nereden duydunuz bu bilgiyi?
1701901833124.png

İki fiber aboneliğimde deneyimim ve TurkNet'in zorlaması. İkisinde de Keenetic Hopper DSL'i router olarak kullanıyorum maalesef.
Aynı şekilde Superonline'daki farklı bir fiber aboneliğimde de aynı kısıt var.

Eki Görüntüle 2044001

İki fiber aboneliğimde deneyimim ve TurkNet'in zorlaması. İkisinde de Keenetic Hopper DSL'i router olarak kullanıyorum maalesef.
Aynı şekilde Superonline'daki farklı bir fiber aboneliğimde de aynı kısıt var.
Attığınız ekran görüntüsünü anlayamadım. Kendim bizzat Gigafiber kullanmıyorum fakat 2 tane yakın akrabam kullanıyor. İkisinin de abonelik sürecini ben de takip ettim ve Turknet kendi modeminiz var mı? Modem yollayalım mı? Ekstra olarak isterseniz faturanıza ek *** TL tutarında router'da yollayabiliriz gibi söylemleri olmuştu. Fiber altyapıda diğer ISS'lerde abonelikleri olan tanıdıklarım da oldu ve firmanın gönderdiği modemden memnun kalmayıp kendileri başka modemle sıkıntısız fiber altyapıyı kullanabildiklerine çok şahit oldum. ISS'lerin kendi sattığı modemleri dayatma çabalarını biliyorum fakat bu başka modem ile kullanılamaz demek değildir. İstediğiniz modemi takıp, modem arayüzünden kullanıcı adı ve şifre kurulumu yaparak kullanabilirsiniz. Daha önce fiber altyapı kullanan çok tanıdığımın modem kurulumlarını yaptım.

Attığınız ekran görüntüsünü anlayamadım. Kendim bizzat Gigafiber kullanmıyorum fakat 2 tane yakın akrabam kullanıyor. İkisinin de abonelik sürecini ben de takip ettim ve Turknet kendi modeminiz var mı? Modem yollayalım mı? Ekstra olarak isterseniz faturanıza ek *** TL tutarında router'da yollayabiliriz gibi söylemleri olmuştu. Fiber altyapıda diğer ISS'lerde abonelikleri olan tanıdıklarım da oldu ve firmanın gönderdiği modemden memnun kalmayıp kendileri başka modemle sıkıntısız fiber altyapıyı kullanabildiklerine çok şahit oldum. ISS'lerin kendi sattığı modemleri dayatma çabalarını biliyorum fakat bu başka modem ile kullanılamaz demek değildir. İstediğiniz modemi takıp, modem arayüzünden kullanıcı adı ve şifre kurulumu yaparak kullanabilirsiniz. Daha önce fiber altyapı kullanan çok tanıdığımın modem kurulumlarını yaptım.
Mesajınız için teşekkür ederim,

Zaten Technopar'nın kendi Youtube videosunda bunun yapıldığını söylüyorlar, böyle birşey mümkün olmasaydı neden Technopat bizleri yanıltmak için böyle sahte bir video çeksinki?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki TurkNET'te, kendi modemimi kurarken, eski modemimin MAC adresi ve VID (35) değerlerini de girmem gerekiyormu? Yoksa sadece kullanıcı adı ve şifre yeterli olacakmıdır?

Teşekkürler 👍🏻

Fiber altyapıda başka modem kullanımına izin vermiyorlar. Kendi modemini verdikleri modeme router olarak bağlayıp o şekilde kullanabilirisn.
Cevap için teşekkür ederim,

Peki o zaman Technopat, Youtube'da bu videoyu yayınlayarak bizi kandırmışmı oluyor?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Technopat internette insanları yanıltacak yanlış bilgiler veriyormu? Sahte videolar çekiyorlarmı?

Ben Technopat'a yeni üye olduğum için kendileri hakkında pek birşey bilmiyorum. Siz bu konuda "tam bir uzman gibi ve çok kesin, kendinden tam emin biri olarak" konuştuğunuz için bende şimdi şüpheye düştüm..

Video'yu izleyeyebilirseniz, yorumunuzu almak isterim.

Teşekkürler 👍🏻

Son düzenleme:
Peki o zaman Technopat, Youtube'da bu videoyu yayınlayarak bizi kandırmışmı oluyor?

Technopat internette insanları yanıltacak yanlış bilgiler veriyormu? Sahte videolar çekiyorlarmı?

Ben Technopat'a yeni üye olduğum için kendileri hakkında pek birşey bilmiyorum. Siz bu konuda "tam bir uzman gibi ve çok kesin, kendinden tam emin biri olarak" konuştuğunuz için bende şimdi şüpheye düştüm..

Video'yu izleyeyebilirseniz, yorumunuzu almak isterim.

Teşekkürler 👍🏻

TurkNet eski destek kayıtlarını siliyor. Kayıtlar olsaydı da gösterseydim size. Kendi modemimi kullanmaya kalktığımda internet kesintisi yaşadım. Her defasında destek kaydı açtım ve TT ekibini bekleyip bağlantının yenilenmesini bekledim. En sonunda bana sadece TT modemi kullanabileceğimi farklı modemlerin hiçbir şekilde fiberde çalışmadığı söylendi. 2021 Ekim'de oluyor bu.

Farklı bir şehirde bu sefer superonline ile fiber aldım. Yine kendi modemlerini getirdiler ve kendi modemleri dışında başka bir modemin asla çalışmayacağını söylediler. Router olarak değil de ana makine olarak denedim. Yine ekip eve gelip bağlantıyı yenileyip gitti. Üç farklı şehirde üç farklı deneyimimde de ana makine olarak kendi modemleri dışında asla başka bir şey kullandırtmadıkları için ben kendi deneyimim sonrasında eminim böyle bir şey olduğundan.

edit: 2 sene önceki modemim Keenetic Extra DSL, son defada denediğim modemim ise Keenetic Hopper DSL.

Teşekkürler 👍🏻

Merhaba;

Sizinde son görüşünüzü almak istedim;

Siz Turknet Fiber'da kendi modemimi kesintisiz kullanabileceğimi düşünüyormusumiz? Etrafınızda Turknet li olup da, kendi modemini kesintisiz olarak kullanan varmı?

Teşekkürler

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı