TurkNet fiberde kendi modemimiz kullanılabilir mi?

CanturkMiami

Centipat
Katılım
6 Aralık 2023
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba;

YouTube'da Technopat'ın Fiber'de "Türk Telekom'un verdiği modemi değiştirdim" başlıklı videoyu izledim.

Bu bilgiler bugünde geçerli midir? Bende TurkNet fiber kullanıcısıyım. Kapıya kadar fiber geliyor. Bakır kablo yok. Evde pong cihazi da var.

Türk Telekom'un verdiği modemin yerine Türkiye'de satılan, TP-Link'in AX5400 deco X73 whole mesh System modemi kullanmak istiyorum.

Sorularım;

1- modemi kurarken "kablosuz yönlendirici" (Wireless router) modunda mı kuracağım?

2- TurkNet'li olduğum için, "kullanıcı ve parola"
Bilgilerinden başka bilgilere de ihtiyacım var mı?

Mesela, yeni modemin kurulumunda ayarlar kısmında eski modemin MAC adresini ve VID (35) değerlerini girmeme ihtiyacım olur mu?

3- TP-Link modemin kutusunda, kurulumu cep telefonuna "deco" ismindeki ilgili uygulamayı indirerek yapmamı gösteriyor. Peki tüm modem ayarlarına telefon uygulamasından girebiliyor muyum?

Çok teşekkür ederim!
 
Teşekkürler 👍🏻


Merhaba;

Sizinde son görüşünüzü almak istedim;

Siz Turknet Fiber'da kendi modemimi kesintisiz kullanabileceğimi düşünüyormusumiz? Etrafınızda Turknet li olup da, kendi modemini kesintisiz olarak kullanan varmı?

Teşekkürler
Ben kullanabileceğinizi düşünüyorum açıkçası. Fakat Turknet kasten internet bağlantısı kesme vb. işlemler uygularsa kendi verdiklere modeme geçiş yaparsınız. Yani denemekten zarar gelmez.(modemin elinizde var olduğunu varsayarak bunları söylüyorum. Yeni satın alınacaksa bu biraz risk olabilir diğer arkadaşın dediklerine göre)
 
@Görkem Umut Turknet tarafında hala onların bize tahsis ettiği modemi kullanma zorunluluğu devam ediyor mu? Yeni Turknet Gigafiber abonesi oldum. Hızlar vs çok güzel fakat modem tam bir zulüm. Kendi Keenetic Hopper modemime bağlayamaz mıyım acaba?
 
Nasıl çözdünüz? Eve şimdi Telekom ekipleri geldi ve onların modemlerini kurmakta ısrar edip kurup gittiler. Bense kendi modemimi kullanmak istiyorum.
Ben de TT Fiber'e geçtim Turknet kullanıyorum. Her modem olmuyor, bazı modemler kullanılabiliyormuş bu altyapı ile. Türk Telekom ekibinden benim evime gelen arkadaş kullandığım modemi görünce; Genelde bu modemler onaylanıyor, bunu kurmayı deneyelim muhtemelen onaylanır dedi. Sonra kurmayı denediğinde onay alamadı bir türlü mecburi olarak kendi getirdiği modemi kurmak zorunda kaldı. Yani bu biraz da evinize gelen Türk Telekom ekibine kalmış bir durum. İyi niyetlilerse zaten eğer gerçekten elinizde ki modem uygunsa kurmayı deniyorlar, niyetleri iyi değilse allem eder kallem ederler yok uyumlu değil, yok şöyle, yok böyle derler hiç denemezler bile.
 
Nasıl çözdünüz? Eve şimdi Telekom ekipleri geldi ve onların modemlerini kurmakta ısrar edip kurup gittiler. Bense kendi modemimi kullanmak istiyorum.
Kendi modeminizi Router olarak kurabilirsiniz. Bunun için internet üzerinde çeşitli rehberler mevcut. Turknet Vlan ID : 35 olarak girerseniz sorunsuz nete bağlanabilirsiniz.
 
@Görkem Umut
TürkNet'in kendi fiber altyapısını kullanıyorum, modem değişikliği yapabiliyorum. "Fiber altyapıda hiçbir sağlayıcıda modem değiştiremezsiniz." gibi genel bir söylem yanlış bilgilendirmeye girer. Spesifik olarak altyapı belirtirsen güzel olur.
1734471884202.png


Yazının tarihine bakarsan güzel olur. Artık böyle bir kısıtlama yok.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı