TurkNet fiberde kendi modemimiz kullanılabilir mi?

CanturkMiami

Centipat
Daha fazla  
Merhaba;

YouTube'da Technopat'ın Fiber'de "Türk Telekom'un verdiği modemi değiştirdim" başlıklı videoyu izledim.

Bu bilgiler bugünde geçerli midir? Bende TurkNet fiber kullanıcısıyım. Kapıya kadar fiber geliyor. Bakır kablo yok. Evde pong cihazi da var.

Türk Telekom'un verdiği modemin yerine Türkiye'de satılan, TP-Link'in AX5400 deco X73 whole mesh System modemi kullanmak istiyorum.

Sorularım;

1- modemi kurarken "kablosuz yönlendirici" (Wireless router) modunda mı kuracağım?

2- TurkNet'li olduğum için, "kullanıcı ve parola"
Bilgilerinden başka bilgilere de ihtiyacım var mı?

Mesela, yeni modemin kurulumunda ayarlar kısmında eski modemin MAC adresini ve VID (35) değerlerini girmeme ihtiyacım olur mu?

3- TP-Link modemin kutusunda, kurulumu cep telefonuna "deco" ismindeki ilgili uygulamayı indirerek yapmamı gösteriyor. Peki tüm modem ayarlarına telefon uygulamasından girebiliyor muyum?

Çok teşekkür ederim!

Ben de 2019'dan beri kullanıyorum. Kime ne fayda sağlayacak yapılabilecek bir şeye yapılamayacağını söylemem?

1734472279876.png

Nasıl çözdünüz? Eve şimdi Telekom ekipleri geldi ve onların modemlerini kurmakta ısrar edip kurup gittiler. Bense kendi modemimi kullanmak istiyorum.
Merhaba, senin başına gelen şeyin aynısı benimde geldi. YouTube ve Forumlarda bunun çözümü varmış. Çok az bilgisayardan anlıyorsan sende yapabilirsin. Sende istediğin modemi kullanabilirsin. Tüm açıklamalar internette mevcut. Önce kendine beğendiğin modemi al, sonrada kurulumu kendin yaparsın. Bende bu konu ile ilgili hiç birşey bilmiyordum, internetten araştırdım ve yaptım. Sende yapabilirsin..

Çözümünü bir türlü bulamadım. Kendi modemimi nasıl kullanabilirim?
Arkadaşım bunu samimice yazıyorum, sakın yanlış anlama. Bu senin iyiliğin için..

İnternette, YouTube, Technopat, Donanım Haber vesaire bir çok yerde bu sorunun cevabı detaylı olarak, adım adım yazıyor. Bu adımları takip ederek kendi modemini kurup kullanabilirdin.

Ancak, sen malesef bunu bile başaramıyorsun. Bu demektirki sen bu işi kendi başına yapamazsın, bilen birinden (yanına gelip) destek vermeli. Yoksa senin için sorun dahada büyük olur, evdeki internetinde çalışmaz. İnternet Servis Sağlayınca sana "neden bizim modemi çıkardın" der ve tekrar kendi modemlerini bağlarlar..

Beni dinle, bana güven.. Eğer bu işlerden anlayan biri yanında olursa zaten o bunları yapar. Belliki senin bu tür işlerle tecrüben hiç yok.

Kendi aldığın modemi, kendin kurman gerecek. Bunlar için biraz tecrübe gerekiyor. Sen daha kendi modemini kurmak için gereken bilgiyi internetten bile bulamıyorsun, başına bir sürü iş açarsın.

Bunu iyi niyetimle söylüyorum. Bu iş seni aşar.

Bu konuda daha fazla cevap yazmayacağım,

İyi Seneler..

Arkadaşım bunu samimice yazıyorum, sakın yanlış anlama. Bu senin iyiliğin için..

İnternette, YouTube, Technopat, Donanım Haber vesaire bir çok yerde bu sorunun cevabı detaylı olarak, adım adım yazıyor. Bu adımları takip ederek kendi modemini kurup kullanabilirdin.

Ancak, sen malesef bunu bile başaramıyorsun. Bu demektirki sen bu işi kendi başına yapamazsın, bilen birinden (yanına gelip) destek vermeli. Yoksa senin için sorun dahada büyük olur, evdeki internetinde çalışmaz. İnternet Servis Sağlayınca sana "neden bizim modemi çıkardın" der ve tekrar kendi modemlerini bağlarlar..

Beni dinle, bana güven.. Eğer bu işlerden anlayan biri yanında olursa zaten o bunları yapar. Belliki senin bu tür işlerle tecrüben hiç yok.

Kendi aldığın modemi, kendin kurman gerecek. Bunlar için biraz tecrübe gerekiyor. Sen daha kendi modemini kurmak için gereken bilgiyi internetten bile bulamıyorsun, başına bir sürü iş açarsın.

Bunu iyi niyetimle söylüyorum. Bu iş seni aşar.

Bu konuda daha fazla cevap yazmayacağım,

İyi Seneler..
İyi niyetin için teşekkür ederim. Fakat sen bunu yapamazsın, bozarsın, bunu bile yapamazsın diyerek önümü tıkamak yerine yol göstermen daha iyi olurdu. Böyle işlerde uzman olmasam da yeterli bilgim var. Sadece herkesin herşeyi gibi bilemeyeceği ben de bazı şeyleri daha önce kullanmadığım için bilmiyorum. Aradığım bilgiyi başka yerde buldum ve sorunsuz uyguladım. Basit bir şeyi abartmanız garip olmuş. Yapamayan olursa yardımcı olurum.

Konuda o kadar kişi bir şeyler yazmış fakat hiç kimse nasıl yapılacağını paylaşmamış. Modemlerde router modunda ve routerda kurulum ayarına girip pppoe seçip turknet uygulamasındaki kullanıcı adı ve şifrenizi yazıp vlan id 35 yapıp kaydedin. Bu kadar.

Son düzenleme:
İyi niyetin için teşekkür ederim. Fakat sen bunu yapamazsın, bozarsın, bunu bile yapamazsın diyerek önümü tıkamak yerine yol göstermen daha iyi olurdu. Böyle işlerde uzman olmasam da yeterli bilgim var. Sadece herkesin herşeyi gibi bilemeyeceği ben de bazı şeyleri daha önce kullanmadığım için bilmiyorum. Aradığım bilgiyi başka yerde buldum ve sorunsuz uyguladım. Basit bir şeyi abartmanız garip olmuş. Yapamayan olursa yardımcı olurum.

Konuda o kadar kişi bir şeyler yazmış fakat hiç kimse nasıl yapılacağını paylaşmamış. Modemlerde router modunda ve routerda kurulum ayarına girip pppoe seçip turknet uygulamasındaki kullanıcı adı ve şifrenizi yazıp vlan id 35 yapıp kaydedin. Bu kadar.

Kesinlikle doğru , istediğiniz modemi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz , bu arkadaşın bahsettiği ayarları yaparak. tek sorun şu kendi modeminizi kullansanız bile size verilen fiber modemin ücretini aylık sizden alıyorlar, " modemi alın ben kendi modemimi kullanacağım" deseniz bile modem sizde kalsın siz kendi modeminizi kullanın ama bize de parayı verin , diyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı