Siz Turknet Fiber'da kendi modemimi kesintisiz kullanabileceğimi düşünüyormusumiz? Etrafınızda Turknet li olup da, kendi modemini kesintisiz olarak kullanan varmı?
Ben kullanabileceğinizi düşünüyorum açıkçası. Fakat Turknet kasten internet bağlantısı kesme vb. işlemler uygularsa kendi verdiklere modeme geçiş yaparsınız. Yani denemekten zarar gelmez.(modemin elinizde var olduğunu varsayarak bunları söylüyorum. Yeni satın alınacaksa bu biraz risk olabilir diğer arkadaşın dediklerine göre)
@Görkem Umut Turknet tarafında hala onların bize tahsis ettiği modemi kullanma zorunluluğu devam ediyor mu? Yeni Turknet Gigafiber abonesi oldum. Hızlar vs çok güzel fakat modem tam bir zulüm. Kendi Keenetic Hopper modemime bağlayamaz mıyım acaba?
Ben de TT Fiber'e geçtim Turknet kullanıyorum. Her modem olmuyor, bazı modemler kullanılabiliyormuş bu altyapı ile. Türk Telekom ekibinden benim evime gelen arkadaş kullandığım modemi görünce; Genelde bu modemler onaylanıyor, bunu kurmayı deneyelim muhtemelen onaylanır dedi. Sonra kurmayı denediğinde onay alamadı bir türlü mecburi olarak kendi getirdiği modemi kurmak zorunda kaldı. Yani bu biraz da evinize gelen Türk Telekom ekibine kalmış bir durum. İyi niyetlilerse zaten eğer gerçekten elinizde ki modem uygunsa kurmayı deniyorlar, niyetleri iyi değilse allem eder kallem ederler yok uyumlu değil, yok şöyle, yok böyle derler hiç denemezler bile.
Kendi modeminizi Router olarak kurabilirsiniz. Bunun için internet üzerinde çeşitli rehberler mevcut. Turknet Vlan ID : 35 olarak girerseniz sorunsuz nete bağlanabilirsiniz.
@Görkem Umut
TürkNet'in kendi fiber altyapısını kullanıyorum, modem değişikliği yapabiliyorum. "Fiber altyapıda hiçbir sağlayıcıda modem değiştiremezsiniz." gibi genel bir söylem yanlış bilgilendirmeye girer. Spesifik olarak altyapı belirtirsen güzel olur.
@Görkem Umut
TürkNet'in kendi fiber altyapısını kullanıyorum, modem değişikliği yapabiliyorum. "Fiber altyapıda hiçbir sağlayıcıda modem değiştiremezsiniz." gibi genel bir söylem yanlış bilgilendirmeye girer. Spesifik olarak altyapı belirtirsen güzel olur.