TurkNet GigaFiber abonelik başvurusu

TurkNet GigaFiber kullanıpta kendilerinde yada çevresinde sorun yaşayanlar var mı? Bu ayın 10'unda kurulum yapıldı ve ekipler gittikten 2 saat sonra modemde internet ışığı yeşilde kırmızıya ve 5 dakika sonra yeşile dönüyor, günde 5-10 defa ve her gün yapıyor bu sorunu. Dün saha ekibinden biri geldi bina girişindeki sokette 30-31'lik değer gördüğünü ve değiştiğini söyledi, dairemdeki ONT cihazına gelen soketi test etti ve artık sorun olmayacağını söyledi, ben kendisine tekrar böyle bir sorun olur mu dediğimde ise sorun çözülmüştür dedi ve gitti, ancak 3 saat sonra sorun tekrar başladı.
Bugün 18'i hala teknik elemanlar sorunu çözemedi ve hala sorunum devam ediyor. Hız ile ilgili hiç bir sorunum yok sorun konuda da mevcut şöyle ki ONT cihazında sorun yok power ve pon ışığı sabit yeşil yanmakta los ışığı yanmıyor sadece lan ışığı yanıp sönüyor. Destek kayıtlarına 1 haftadır yazıyorum teknik ekipler bakıyor ama yazdıkları şey ise modemi kapatın açın, priz yerlerini değiştirin, wan kablolarını değiştirin gibi kesini çözümü olmayan öneriler sunuyorlar. Arızanın onlarda nerede olduğunu bilmiyor ya da beni oyalıyorlar.
Modemde mi, ONT'de mi, santralde mi yoksa kendi sistemlerinde mi sorun var bilinmiyor. Donanım haberde ki yetkiliye de ulaştım defalarca o da çözüm sunamıyor pek fazla, ekiplere ilettik diyip duruyor.

Ne yapmam gerekiyor? Psikoloji filan kalmadı artık ben de.
Hocam benim de bahsettiğim ilk haftaki kopmalarda modemde internet ışığı kırmızıya döndüğü an ONT aletinde Pon ışığı yanıp sönüyordu 5 dk sonra o PON ışığı sabitlenince internet geliyordu. Sorun çözüldükten sonra ONT'nin kullanım kılavuzunda PON ışığının yanıp sönme nedenide baktığımda fiber hatta sorun yok ancak sinyal gelmiyor gibi bir anlama geldiği yazıyordu. Sizde internet ışığı kırmızı olunca PON yanıp sönüyor mu yoksa sabit mi?

Hocam benim de bahsettiğim ilk haftaki kopmalarda modemde internet ışığı kırmızıya döndüğü an ont aletinde pon ışığı yanıp sönüyordu 5 dk sonra o pon ışığı sabitlenince internet geliyordu. Sorun çözüldükten sonra Ont'nin kullanım kılavuzunda pon ışığının yanıp sönme nedeni de baktığımda fiber hatta sorun yok ancak sinyal gelmiyor gibi bir anlama geldiği yazıyordu. Sizde internet ışığı kırmızı olunca pon yanıp sönüyor mu yoksa sabit mi?

Modemde kırmızı ışık yandığında pon ışığı sabit yanmakta ve sorun görülmemekte. İp alma sorunu mu var, yoksa başka bir şey mi anlamadım. Kırmızı ışık yanmadan önce modem arayüzünde IP'ye bakıyorum kırmızı ışık yandığında ve yeşile döndüğünde tekrar bakıyorum modem arayüzündeki IP değişmiş oluyor. Bu normal mi acaba?

Modemde kırmızı ışık yandığında pon ışığı sabit yanmakta ve sorun görülmemekte. İp alma sorunu mu var, yoksa başka bir şey mi anlamadım. Kırmızı ışık yanmadan önce modem arayüzünde IP'ye bakıyorum kırmızı ışık yandığında ve yeşile döndüğünde tekrar bakıyorum modem arayüzündeki IP değişmiş oluyor. Bu normal mi acaba?
Bağlantı kesildiği için yeni IP adresi alıyor. Bence bu sorun Türknet kaynaklı.

Hocam bu sorun modemden ya da TurkNet'ten kaynaklı gibi geliyor.

Bağlantı kesildiği için yeni IP adresi alıyor. Bence bu sorun TurkNet kaynaklı.

Aynen ben de kendilerine aynı dedikleriniz ilettim, şöyle dedim hatta ya modem kaynaklı sorun var ya da sizden ama teknik ekipler bana modem kaynaklı sorun olamaz dediler kesin ve emin bir şekilde aynı şekilde dün gelen saha ekibindeki arkadaşada sordum o da modemde sorun olamaz demişti. Saha ekibinin tekrar geleceği söyleniyor? Onun yapabileceği bir şey var mı peki ya da benim ona söylemem gereken bir şey?
Hatta çözüm önerdim modem ve ont cihazını değiştirin ya da arızamı çözün diye ama ilgilenmediler.
Günler sonra tekrar yazıyorum artık bıktırdı beni bu TurkNet fiber ekibi, destek ekibi yıldırdılar artık beni. 2 haftadır uğraşıyorum bunlarla, bu akşam saha ekibinden biri geldi ont cihazını ve soketi değiştirmesini söyledim değişti falan bir de ont cihazını aktive etmesiyle uğraştık derken neyse tamamlandı kullanmaya başladım. 1-2 saat olmadan yine modemde kırmızı ışık yandı artık illallah ettim yani yeter dedim. Yazdım tekrar teknik ekibe ont ve soket değiştirildi ama sorun devam ediyor bu modemden kaynaklanıyor dedim teknik ekipdeki adam bana modem de sorun gözükmüyor, IP aldığınızı görüyoruz, priz kaynaklı sorununuz var, iyi akşamlar deyip kapatıyor konuyu. Ardından adresime gelen saha ekibindeki adam ile telefonda görüştüm arıza devam ediyor diye tamam biz modem temin edip değişimini sağlıyacağız ancak destek ekibindeki arkadaşların sistemden kesintileri incelemesi gerekiyor dedi tamam dedim kapattım.

Tekrar yazdım teknik desteğe aynı şeyleri bu sefer gelen cevap ise şok edici:

Saha ekibimiz ile görüşme sağladık arızanız ile ilgili modem kaynaklı herhangi bir sorun bulunmamaktadır, ZyXEL ile anlaşmalıyız tek seri modem kullanmaktayız, size modem ve gpon/ ont cihazının kurulumuna kadar ücretsiz olarak hizmet vermekteyiz, eğer verilen modem ile ilgili sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız GPON uyumlu modem temin edip kendi imkanlarınız ile kurabilir ve kullanabilirsiniz, size iletmiş olduğumuz modemde bir sorun tespit edilmediği için değişime uygun görünmemektedir, keyifli kullanımlar.

Ben de mecbursunuz dedim gelen cevaba nitelik, ben değiştirme hakkımı kullanmak istiyorum dedim.

Ben şimdi ne yapabilirim arkadaşlar artık çıldıracağım gerçekten bunalttılar şu sorunu bir çözemediler. Bu modemi değiştirmek zorundalar değil mi? Ne yapılabilir? İptal mi etmeliyim yoksa?

Son düzenleme:
Farklı fiber destekli modem ile dene onda sorun yok ise modem kaynaklıdır.

Maalesef farklı bir modemim yok kala kaldık böyle yani değiştirmeleri gerekiyor bu modemi değil mi? Desteğe modemin nasıl bir arıza yaşandığına dair YouTube videosunu çekip gönderdim. Sistemden bakmışlar ben kapatmışım güya, her 2-3 saatte bir kasten kapatıyorum zaten işim gücüm yok. Dedim o zaman uzaktan erişime açık bu modem ben kapatmadığıma göre. Çıldırtır adamı bu destek ekibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaparım da iade almazlar diye endişem var. Arızayı çözer mi emin değilim dediğiniz gibi çok düşündüm yapmayı ama işte düzelmezse ve iade almazlarsa o zaman benim açımdan kötü olur diye düşünüyorum.
Almaları lazım hocam. Kendileri yayınlıyorlar güncellemeyi zaten.
Bana sorun TürkNet kaynaklı gibi geliyor aslında hocam. İnterneti kesip geri açıyorlar gibi sanki. Kullandıkları IP alma yönteminden olabilir belki.
İstiyorsanız bir TürkNet Forum' a sorun orada daha alakalı kişiler bulabilirsiniz belki. Moderatörleri falan etiketleyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı