TurkNet ile FTTH internet kullanmak

Polat5806

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 ay önce Türk Telekom tip 23 erişim kabini koydu ama küçük olandan. Yaklaşık 1.5 ay sonra Türk Telekom'dan altyapı sorgulama yaptığımda fibernet olduğu çıktı ancak benim bildiğim fiber için evin içine bir dolap konuluyor ve o dolaptan bakır kablo ile dağıtılıyor. Ancak ben TurkNet kullanarak FTTH internet kullanmak istiyorum. Bu mümkün müdür? Ayrıca şu an Türk Telekom ADSL 16 MB download 1 MB upload internet kullanıyorum.

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 ay önce Türk Telekom tip 23 erişim kabini koydu ama küçük olandan. Yaklaşık 1.5 ay sonra Türk Telekom'dan altyapı sorgulama yaptığımda fibernet olduğu çıktı ancak benim bildiğim fiber için evin içine bir dolap konuluyor ve o dolaptan bakır kablo ile dağıtılıyor. Ancak ben TurkNet kullanarak FTTH internet kullanmak istiyorum. Bu mümkün müdür? Ayrıca şu an Türk Telekom ADSL 16 MB download 1 MB upload internet kullanıyorum.
Evin içi dediğin binanın içine koyulan Fiber kutularından bahsediyorsun sanırım. Öncelikle Modem arayüzündeki istatistikleri paylaşırmısın?

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 ay önce Türk Telekom tip 23 erişim kabini koydu ama küçük olandan. Yaklaşık 1.5 ay sonra Türk Telekom'dan altyapı sorgulama yaptığımda fibernet olduğu çıktı ancak benim bildiğim fiber için evin içine bir dolap konuluyor ve o dolaptan bakır kablo ile dağıtılıyor.
T-23 VDSL hizmet veriyor. Hipernet olarak geçiyor. Fibernet olabilmesi ya dediğiniz gibi bina içinde kutu olup, eve CAT-6 ile gelmeli ya da daireye fiber kablo girmesi gerekli.

Ancak ben TurkNet kullanarak FTTH internet kullanmak istiyorum. Bu mümkün müdür?
T-23 ile mümkün değil. FTTB veya FTTH olarak sınıflandıran sistem olması gerekli. Anlamanın yolu, TurkNet sitesinden adres sorgulama yapıp bizimle paylaşmanız olur.

TurkNet üzerinden sorgulama yapınca ne çıkıyor?

T-23 VDSL hizmet veriyor. HiperNet olarak geçiyor. Fibernet olabilmesi ya dediğiniz gibi bina içinde kutu olup, eve CAT-6 ile gelmeli ya da daireye fiber kablo girmesi gerekli.

T-23 ile mümkün değil. FTTB veya FTTH olarak sınıflandıran sistem olması gerekli. Anlamanın yolu, TurkNet sitesinden adres sorgulama yapıp bizimle paylaşmanız olur.
T-23 VDSL hizmet veriyor. HiperNet olarak geçiyor. Fibernet olabilmesi ya dediğiniz gibi bina içinde kutu olup, eve CAT-6 ile gelmeli ya da daireye fiber kablo girmesi gerekli.

Binamın yaklaşık 25 metre yakınında T-23 erişim kabini bulunuyor ancak Türk Telekom altyapı sorgulamada fibernet çıkıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısıxxxxxxxxxxxxxxxxx.PNG
    Ekran Alıntısıxxxxxxxxxxxxxxxxx.PNG
    55,3 KB · Görüntüleme: 80
  • türk.PNG
    türk.PNG
    107 KB · Görüntüleme: 71
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı