Türk Telekom FTTH/GPON altyapıda olup TürkNet kullanmak

Son düzenleme:
Tanıdıklarım var. Bana fiber kullanmak nasip olmadı. İlk başta red veriyorlar ama. Zorlarsanız istediğinizi elde edersiniz. Üst üste kayıt açarsanız mecbur ilgilenmek zorunda kalıyorlar.

Açık kayıt üzerinden başvurdum fakat btk'ya yönlendirdi, bu yöntemle kilidi kaldıran tanıdığınızdan tam süreci öğrenmeniz mümkün mü_

Twitter: Eki Görüntüle 1049499
Valve:Eki Görüntüle 1049501
O attığın ip olan şey nedense tracert olmuyor. Sürekli timeout atıyor. Bonus olarak valorant TR pingimi koydum :).Eki Görüntüle 1049503
Hocam malesef çok farklı bir yoldan gidiyor benim trafik ve sonuçlar gördüğünüz gibi baya farklı. Hayal kırıklığı oldu, destek ekibiyle görüşeceğim bu konuyu. Acaba sizde hala aynı mı değerler?
www.twitter.com.png
vie.valve.net.png

Son düzenleme:
Hocam malesef çok farklı bir yoldan gidiyor benim trafik ve sonuçlar gördüğünüz gibi baya farklı. Hayal kırıklığı oldu, destek ekibiyle görüşeceğim bu konuyu. Acaba sizde hala aynı mı değerler?
Eki Görüntüle 1054544Eki Görüntüle 1054545
Şimdi modem arayüzünden yaptım:

IMG_20210603_202524.jpg

Konum Hatay/İskenderun. Fark yok gibi valve pinginde.

Bu arada kullandığınız programın adı nedir?
Açık kayıt üzerinden başvurdum fakat btk'ya yönlendirdi, bu yöntemle kilidi kaldıran tanıdığınızdan tam süreci öğrenmeniz mümkün mü_
Bazı illerin valilikleri ve kaymakamlıkları ne yazık ki gerekli hassasiyeti göstermiyor bu konuda. Halbuki yasal olarak türk telekom ile iletişime geçip bilgilendirmekle yükümlüler.
Bu başlık hakkında konu açtım ama cevap gelmemişti, aylar önce TT binama fiber döşedi ama aktif etmiyorlar, sorduğumda da sırası olduğunu söylüyorlar. Ne yapabilirim bu konu hakkında?
E-Devlet Açık Kapı sistemi var hocam. Ordan durumu bölgenizdeki müdürlüğe sorabilirsiniz. Bazı illerde direk BTK'ya yönlendirip sizi uğraştırma durumu oluyor. İlden ile değişiyor bu durum ama şansınızı deneyin kesinlikle.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1054544Eki Görüntüle 1054545
Farklı arayışlardayım ISS'ım şuan TurkNet değil bir fikrim yok. Ama sıfırdan kurulum yaptırdığım için eğer yeni durumu beğenmezsem TurkNet'e geri geçmeyi düşünüyorum. Bu arada benim size attığım tracert sanırım garip bir şekilde TurkNet omurgasından geçmiyordu. TT omurgasından geçiyormuş bug gibi bir şey olmuş modemi resetleyince benimde pingim eski değere göre 10 ms arttı o zaman anladım ip falan değiştiğinde. Veya CGNAT ile alakasıda olabilir bilmiyorum. Geri TurkNet'e geçtiğim zaman haberleşelim :).

Farklı arayışlardayım ISS'ım şuan TurkNet değil bir fikrim yok. Ama sıfırdan kurulum yaptırdığım için eğer yeni durumu beğenmezsem TurkNet'e geri geçmeyi düşünüyorum. Bu arada benim size attığım tracert sanırım garip bir şekilde TurkNet omurgasından geçmiyordu. TT omurgasından geçiyormuş bug gibi bir şey olmuş modemi resetleyince benimde pingim eski değere göre 10 ms arttı o zaman anladım ip falan değiştiğinde. Veya CGNAT ile alakasıda olabilir bilmiyorum. Geri TurkNet'e geçtiğim zaman haberleşelim :).
Hocam bende bütün alternatifler var nerdeyse. Siz eğer güzel bir tane bulursanız haberleşelim. Çünkü benim zaten Türknet ile ilk ayım. Ay bitimine bir kaç gün kala iptal edip iade alabilirim. Superonline FTTB altyapısı da kuruldu onu da değerlendirebilirim aslında.
Hocam senin Türknet omurgasından geçmiyordu dediğin tracert Gibirnet/comnet ortak omurgasından geçiyormuş. Ben bugün Gibirnet'e geçiş yaptım değerler böyle. Memnunum. Fifa'da 52-53 ms ping veriyor.

Dosya Ekleri

• vie.valve.net.png
    vie.valve.net.png
    14,1 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Sanırım Kahramanmaraş'ta genel olarak altyapı sıkıntıları bir hayli fazla.
Neden fazla olsun ki. Ben FTTB Telekom kullanıyorum ve bayramdan sonra FTTH dönüşüm yapılacak. Valve tracerte ping atınca 40 Ms ping. Hız testinde 96 indirme, 8.1 yükleme, ping 3, jitter 0. Bu arada Süperonline şu anda bizim sokağa fiber altyapı yapıyor. Aktif olduğunda süperonline 200 paketine geçeceğim. Altyapı sorunu yok.

Sosyalden bazıları biliyor ki geçtiğimiz ayda TurkNet artık Türk Telekom'un FTTH (daireye kadar fiber) altyapısından hizmet vermeye başladı. Kullanan varsa Speedtest sonuçlarını atabilir mi? Merak ettim doğrusu TurkNet bu işi düzgün yapabiliyor mu diye.
TurkNet yeni hizmet vermiyor fiber alt yapıda. 8 aydır Türk Telekom'un fiber alt yapısında kullanıyorum herhangi bir sorun yaşmadım. Hızda şu anda en fazla 100 Mbps download / 8 upload geliyor Türk Telekom limitlerinden dolayı. En ucuz şu anda TurkNet kesinti veya hız düşmesi olmaz fiberde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı