TurkNet internet bağlatma süresi ne kadar?

Gençler bugün yarın başvuruda bulunacağım bir arkadaş davet kodu verinde faydanalım beraber. 2 kullanıcıya da sanırsam 1 ay bedava veriyorlardı.
 
Gençler 29.09.2021'de başvurdum. Cumartesi'yi sayarsak 6. iş günü geçmiş oldu. Kurulum için en ufak bir arama olmadı. Durumu sorduğumda ise şöyle bir yanıt aldım: "Merhaba Alper bey , ben Merve U.,. İnternet başvurunuzun turk telekom ekipleri tarafından teknik bir hata aldı. Konu hakkında turk telekom ile ileitşim halindeyiz. Gelişme olması durumunda bilgi vereceğiz. İyi günler"

Ben başvuru yapmadan önce Facebook'tan 2 defa sordum hani 2-6 iş günü diyorsunuz ama bakın ben Trabzon'dan başvuruyorum, eminsiniz değil mi 6 iş günü için diye. Evet evet bütün şehirlerlere aynı aktivasyon süresini tanımlıyoruz diye onay verdiler.

Sonuç bu arkadaşlar... Şimdi sorsak TT ekibi nasıl bir teknik hata ile karşılaştı diye.
Gerçek hikaye: Efendim günlerinde değillermiş. Canları ne zaman isterlerse o gün gelip kurulum yapacaklarmış.
Geçiştirme hikayesi: Boş port yokmuş efendim. Boş port tanımlanınca kurulum yapacaklar.
 
Gençler 29.09.2021'de başvurdum. Cumartesi'yi sayarsak 6. iş günü geçmiş oldu. Kurulum için en ufak bir arama olmadı. Durumu sorduğumda ise şöyle bir yanıt aldım: "Merhaba Alper bey, ben Merve U. İnternet başvurunuzun Türk Telekom ekipleri tarafından teknik bir hata aldı. Konu hakkında Türk Telekom ile ileitşim halindeyiz. Gelişme olması durumunda bilgi vereceğiz. İyi günler"

Ben başvuru yapmadan önce Facebook'tan 2 defa sordum hani 2-6 iş günü diyorsunuz ama bakın ben Trabzon'dan başvuruyorum, eminsiniz değil mi 6 iş günü için diye. Evet evet bütün şehirlerlere aynı aktivasyon süresini tanımlıyoruz diye onay verdiler.

Sonuç bu arkadaşlar... Şimdi sorsak TT ekibi nasıl bir teknik hata ile karşılaştı diye.
Gerçek hikaye: Efendim günlerinde değiller miş. Canları ne zaman isterlerse o gün gelip kurulum yapacaklarmış.
Geçiştirme hikayesi: Boş port yokmuş efendim. Boş port tanımlanınca kurulum yapacaklar.

Türk Telekom etiketledi ise ararlar yoksa yapacakları bir şey yok. Eğer binanızda etiket var ise haber verin çünkü bende aynı gün başvurdum bana da teknik bir hata oldu dediler. Etiket var deyince ekip yönlendireceklerini söyleyip randevu verdiler.
 
Evet arkadaşlar an itibari ile başvuru yapmış olduğum (29.09.2021) tarihten itibaren tam 7 iş günü geçti. Biliyorsunuz aktivasyon süreci 2-6 iş günü sürüyor ve bu süreç içerisinde sizi telefon ile arayarak kurulum için randevu veriliyor. 7. iş gününde bana gelen mesajlar aynen şu şekilde:

"Alper bey merhaba ben Merve D., Türk Telekom ekiplerinden gelen bilgiye göre başvurunuzun 24 mb üzerinden yapılması halinde başvurunuzun tamamlanacağı bilgisi iletilmiştir. Başvurunuzu tamamlayabilmek için 24 mb üzerinden başvurunuzu gerçekleştirdim. Tamamlanması halinde altyapınız desteklerse ücretsiz hız değişikliğiniz yapılacaktır. İyi günler dileriz."

"Merhaba Alper Bey, ben Ayşenur A. İnternet başvurunuz 06.10 tarihinde güncellenmiştir. Yasal süreç 2-6 iş günüdür. Bu süre zarfı içinde bağlantılarınız tamamlanarak, kurulum ekiplerimiz adresinizi ziyaret edecektir. Şu anda adresinizle ilgili bir problem yoktur. İyi günler dilerim."

Şimdi ben diyorum ki "Başvuru yaparken 94 mbit olarak başvurumu yaptım değil mi? Siz benim yerime 24 mbit başvurusu yapmışsınız üstüne bir de sistemde 16 Mbps'ye kadar gözüküyor (bu nasıl iş anlam veremedim), yetmiyor 7 iş günü beklememe rağmen bir de bana yine aktivasyon süreci bekletiyorsunuz? Eğer ki 94 mbit hız alacaksam gelen belgeleri imzalayacağım, eğer ki 16 mbit hız alacaksam imzalamayacağım. Çünkü bizim kaldığımız yer 5 kişilik apart. 5 kişi 16 mbit ile nasıl takılacağız? Hiç başvuru yapmayalım daha iyi. Ona göre ya başvurumu iptal edin ya gelin kurulumu yapın artık."

Gelen cevap şu;
"Altyapınızın desteklemesi durumunda işlemleriniz tamamlandıktan sonra kampanya değişikliği yaparak yükseltme yapabilirsiniz."

Yani diyorlar ki, "Kardeşim sen belgeleri hele bir imzala, biz senden bir 16 mbit için 100 TL alalım sen bir sürün bakalım, hızın yükselebiliyorsa artık yaparız bir şeyler ha desteklemiyor mu artık Allah'ın işine de karışılmaz yani yapacak bir şey yok. 16 mbit ile 100 TL olarak takılacaksın artık."

En sinir olduğum olayda aradan 8 gün geçmiş her gün adamlara hem Facebook'tan hem Online işlemlerden yazmışım bırak randevu vermeyi adamlar bana hangi hızda hizmet verebileceklerini bile bilmiyorlar. Yazı tura atıp benden belge imzalamamı bekliyorlar. 🤣
Teşekkürler TurkNet. Şuraya Recep Baltaş ile Ali Güngor'ü de ekliyimde dönün de bir sponsorunuza bakın abiler. 🤣

@Recep Baltaş , @Ali Güngör

Ekran Görüntüsü (27).png


Ekran Görüntüsü (28).png

Saat 17:03 itibari ile geçen süre 14 gün olacak ve hala en ufak bir gelişme yok süreçte. BTK'ya ilgili şikayet oluşturuldu. Online işlemler sistemine otomatik olarak "(BTK) Abonelik İşlemleri" adında yeni bildiri açıldı. Ne yapmaya çalışıyorlar en ufak bir fikrim yok. Her gün defalarca kez yazmama rağmen 2 hafta bomboş geçti. Öğrenciyiz diyoruz, online derslerimiz var katılmamız lazım diyoruz sallamıyorlar. Artık inancım kalmadığı için BTK'ya başvurdum. BTK'dan bir çözüm çıkmaz ise Cimer'e başvuracağım.

TurkNet'te başvurmak isteyen arkadaşlara sesleniyorum. Eğer ki internetinizi taşıttırmıyorsanız, yani ilk defa internet kullanacaksınız kesinlikle ama kesinlikle TurkNet'ten uzak durun.

1.PNG
 
Son düzenleme:
Güzel kardeşim çok haklısın bu durumda sana tavsiyem bire bir görüşmen hangisini tercih edersen et, Online müracatlarda saçmalıyorlar ben telekoma müracat ettim aynı gün geldiler önce 16 MB anlaşmıştım 2 gün sonra 24 MB hız için müracat ettim şahsen bayilerinden. Aynı gün hallettiler. Elbette bulunduğunuz yaşadığınız yerlerde bu servisler farklılık arz edebilir bu risk her zaman var.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı