TurkNet internet hız düşüşü

mesker

Decapat
Katılım
21 Kasım 2021
Mesajlar
241
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, önceki günlerde internetimde sürekli kopmalar yaşanıyordu internet hızım 100 Mbps bana ulaşan 70 Mbps, kopmaları denemek için internet hızımızı 75 Mbps'e düşürdük fakat kopmalar devam etti. Hızımı tekrar yükselttik fakat bu sefer hız yükselmedi 50 Mbps'i geçmiyor. TurkNet'i aradığımda Türk Telekom ekipleri gelerek inceleme yapacak dendi incelemeler sonunda binamıza internet hızınının 77 Mbps olarak geldiği söylendi. Sorun iç Tesisatta'dır diye eski kabloları söküp yeni CAT 6 kablo ile değiştirdim (teknik ekipler değiştirdi) ve güzel bir modem aldım fakat hızım hala 50 Mbps olarak geliyor. Sıkıntı nedir nerededir bilemiyorum. Tahminimce sistemsel bir sıkıntı var ama size danışmak istiyorum sıkıntı nerededir acaba?
 
TurkNet 10 Mbps kullanıyorum şükret lütfen.

Not: Antalya'nın merkezindeyim boş port yok diyorlar.
 
Son düzenleme:
TurkNet 10 Mbps kullanıyorum şükret lütfen.

Not: Antalyanın merkezindeyim boş port yok diyorlar.
Bana da yok dediler ama bir çözüm buldum. Yan komşumun adresini verdim. Turk telekom aracını görünce ''abii burası burası'' dedim. Gelip bağlayıp gittiler. :) Bende turknet düşünüyorum parasından dolayı ama korkuyorum.
 
Sorun bitmediği için ülkeye sitem ediyorum zaten 2021'de Antalya'nın göbeğinde 10 Mbps alıyorum.
Haklısın. Bende 35 kullanıyorum ama o bile gün geçtikçe sarmıyor. Evde tek olsan sorun olmaz ama aile bireyleri de dahil olunca 100 bile yavaşlıyor. Umarım bir gün dolar düşer elon amcamizin uydusunu alıp sfarlinke bağlanıp 400-500+ mbps kullanırız.
 
Güncelleme: İnternet belli bir zaman sonra 1 Mbps'e düşüyor modemi kapatıp açınca düzeliyor. Hız sorunu halen devam ediyor.
@İllusionist sorunda bu zaten almam gerekeni alamıyorum. Binamıza ulaşan hız 86 Mbps bana gelmesi gereken 70 küsur mbsps fakat gelen biz 50 Mbps. İç tesisatta sıkıntı yok dediğim halde inatla iç tesisat diyorlar. Özel saha ekibi gelmesi gerekiyormuş, önceki gelişlerinde DSL kablosunun ek yerini değiştirip gitmişlerdi.( bunun için 5 gün bekledim) şimdi de gelip rj 11 ucunu kesip yeni uç çakacaklar. Sistemsel bir sıkıntı olduğunu belirtiyorum fakat dinleyen yok maalesef.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
FTTH alt yapısı üzerinden, TurkNet Kullanıcısıyım. (Telekom altyapısı)
94Mbps indirme hızı alıyorum. İlk zamanlar, yani 1,5 yıl boyunca, iyi daha ne olacak ki dedim. Böyle kullandım.
Sonra forumda FTTH alt yapısının kullananların, 100Mbps aşağısını görmemesi gerektiğini okudum ve Görseller görünce sorguladım. Ben neden 94Mbps indirme alıyorum diye.

En son RJ-45 Soketini renk sırasına göre tekrar düzenleyip. Ağ pensesi ile çaktım. Sonra kabloyu tekrar bağladığımda değişen bir şey gözlemlemedim. Tepem attı Soketleri bastıra bastıra yuvalarına taktığım günden beri, 111Mbps İndirme hızı görüyorum. :D Soketler yerine Oturmuyormuş :D
 

Geri
Yukarı