TurkNet internet nasıl?

Altyapı sorgulamada VDSL 64 Mbps gösteriyor. Bina içi kablomu kendim değiştirdim bu sayede hızım biraz artmıştı. Hız testi ve modemde xDSL istatistik fotoğrafını ekledim.

Bizim binanın kabloları eski olduğu için internette hep kopmalar oluyor zaten değiştirme sebebim bu TurkNet'e geçsem bina tablolarından dolayı kopmalar olur mu benim şu anki internet canakdan geliyor TurkNet altyapı olduğu için sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum senin düşüncen ne.

Turkcell ve Turktelekom dışındaki firmalar denemeye değer. Kablonet ve Türknet kullanan bir çok arkadaşım var hepsi çok memnun 100mbps+ alıyorlar.

Bizim binanın kabloları eski olduğu için internette hep kopmalar oluyor zaten değiştirme sebebim bu TurkNet'e geçsem bina tablolarından dolayı kopmalar olur mu benim şu anki internet canakdan geliyor TurkNet altyapı olduğu için sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum senin düşüncen ne.

Denemeden bir şey diyemeyiz. Apartmandaki bina içi kablonun durumu nasıl, ekler var mı bunlarda çok etkiliyor. Daha olmadı sorun çıkarsa bina içi kablonu yenilersin.

Benim Türknette 2 Vdsl, 1 Fiber olmak üzere 3 aboneliğim var, hepsinden de gayet memnunum, 2 yıldır kullanıyorum. Hayatımda da bu kadar kolay ulaşılabilir müşteri hizmetleri görmedim, ondan da çok memnunum. Bir destek kaydı bırakıyorsunuz, 5dkya sizi arıyorlar, Telekom gibi telefondan 3'e 5'e tıklayın gibi şeylerle uğraşmıyorsunuz. Kalite sokaktaki altyapınıza ve eve kadar gelen kabloya göre değişir. Sorgulamada gördüğünüz 75Mbps yüksek ihtimal dış kutuya ulaşıyordur, etiketlemeye gelen TT ekibine sorarsınız. Eve gelen hat kötü ise bu kısımda zayıflayabilir belki. Ama alabileceğiniz maksimum hız için konuşursak, bütün operatörler aşağı yukarı size aynı hızı gönderecektir, zayıflama sizden kaynaklı olacaktır. Yani demek istediğim, siz şimdi 75 beklerken 30 görürseniz Türknet'in sorunu değil, altyapının sorunu diye bakmanız lazım. Kaç Mbps alacağınızı anlamanın en iyi yolu, apartmanınızda vdsl altyapıyı kullanan birinin modeminde hat değerlerine bakmak, alınabilecek maksimum hızı görmek. Ben mesela Vdsl aboneliklerimin ikisinde de cat6 kablo çektim dış kutuya kadar. Bir sorgulamada biri 75/15, diğeri 100/20mbps gösterirken 85/20, 20/2 alıyorum. Tamamen altyapıya göre değişiyor, sorgulama her zaman doğru olmayabilir. O yüzden birisinden hat değerlerine bakmanız iyi olur.

Benim TurkNet'te 2 VDSL, 1 fiber olmak üzere 3 aboneliğim var, hepsinden de gayet memnunum, 2 yıldır kullanıyorum. Hayatımda da bu kadar kolay ulaşılabilir müşteri hizmetleri görmedim, ondan da çok memnunum. Bir destek kaydı bırakıyorsunuz, 5dakikaya sizi arıyorlar, Telekom gibi telefondan 3'e 5'e tıklayın gibi şeylerle uğraşmıyorsunuz. Kalite sokaktaki altyapınıza ve eve kadar gelen kabloya göre değişir. Sorgulamada gördüğünüz 75Mbps yüksek ihtimal dış kutuya ulaşıyordur, etiketlemeye gelen TT ekibine sorarsınız. Eve gelen hat kötü ise bu kısımda zayıflayabilir belki. Ama alabileceğiniz maksimum hız için konuşursak, bütün operatörler aşağı yukarı size aynı hızı gönderecektir, zayıflama sizden kaynaklı olacaktır. Yani demek istediğim, siz şimdi 75 beklerken 30 görürseniz TurkNet'in sorunu değil, altyapının sorunu diye bakmanız lazım. Kaç Mbps alacağınızı anlamanın en iyi yolu, apartmanınızda VDSL altyapıyı kullanan birinin modeminde hat değerlerine bakmak, alınabilecek maksimum hızı görmek. Ben mesela VDSL aboneliklerimin ikisinde de CAT6 kablo çektim dış kutuya kadar. Bir sorgulamada biri 75/15, diğeri 100/20mbps gösterirken 85/20, 20/2 alıyorum. Tamamen altyapıya göre değişiyor, sorgulama her zaman doğru olmayabilir. O yüzden birisinden hat değerlerine bakmanız iyi olur.

Bu internetle kişiden kişiye değişiyor o yüzden denemek lazım diye düşünüyorum alacağım herhalde zaten taahattüt yok kötü olursa değiştiririm sana bir şey daha soracağım şimdi ben Türk Telekom'un modemini kullanıyorum TurkNet'e geçerken yeni modem aldırırlar mı aldırırlarsa kaç TL?

Bu internetle kişiden kişiye değişiyor o yüzden denemek lazım diye düşünüyorum alacağım herhalde zaten taahattüt yok kötü olursa değiştiririm sana bir şey daha soracağım şimdi ben Türk Telekom'un modemini kullanıyorum TurkNet'e geçerken yeni modem aldırırlar mı aldırırlarsa
Onların vereceği modem fiyatına siz kendiniz daha iyi bir şey alın tavsiyem. F/P olarak Tp-Link Vr300 önerebilirim. Sanırsam 2000tl kendi sattıkları modem.

TurkNet Türk Telekom'un modemini kullanmıyorsa bu benim alacağım modemi kullanırmı.
Türk Telekom iptal edilince eğer siz Telekom'dan o modemi satın almadıysanız geri alır yada genel müdürlüğe falan getirmenizi, kargolamanızı ister. Bütün isslerde kendi modeminizi kullanabilirsiniz, siz onlar modem sorduğunda benim modemim var derseniz onlardan satın almazsınız.

Türk Telekom iptal edilince eğer siz Telekom'dan o modemi satın almadıysanız geri alır ya da genel müdürlüğe falan getirmenizi, kargolamanızı ister. Bütün ISS'lerde kendi modeminizi kullanabilirsiniz, siz onlar modem sorduğunda benim modemim var derseniz onlardan satın almazsınız.

Sağ ol ben bir modem buldum Tenda V12 AC1200 diye sence iyi mi?

Sağ ol ben bir modem buldum Tenda V12 AC1200 diye sence iyi mi?
Genel olarak iyi yorumları olan bir modem, portları vs de gigabit. Modele çok hakim değilim fakat piyasada popüler bir alet. Daha önce kullandığım bir cihaz modem değil. Benim cihazlarım TpLink hep.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı