Benim TurkNet'te 2 VDSL, 1 fiber olmak üzere 3 aboneliğim var, hepsinden de gayet memnunum, 2 yıldır kullanıyorum. Hayatımda da bu kadar kolay ulaşılabilir müşteri hizmetleri görmedim, ondan da çok memnunum. Bir destek kaydı bırakıyorsunuz, 5dakikaya sizi arıyorlar, Telekom gibi telefondan 3'e 5'e tıklayın gibi şeylerle uğraşmıyorsunuz. Kalite sokaktaki altyapınıza ve eve kadar gelen kabloya göre değişir. Sorgulamada gördüğünüz 75Mbps yüksek ihtimal dış kutuya ulaşıyordur, etiketlemeye gelen TT ekibine sorarsınız. Eve gelen hat kötü ise bu kısımda zayıflayabilir belki. Ama alabileceğiniz maksimum hız için konuşursak, bütün operatörler aşağı yukarı size aynı hızı gönderecektir, zayıflama sizden kaynaklı olacaktır. Yani demek istediğim, siz şimdi 75 beklerken 30 görürseniz TurkNet'in sorunu değil, altyapının sorunu diye bakmanız lazım. Kaç Mbps alacağınızı anlamanın en iyi yolu, apartmanınızda VDSL altyapıyı kullanan birinin modeminde hat değerlerine bakmak, alınabilecek maksimum hızı görmek. Ben mesela VDSL aboneliklerimin ikisinde de CAT6 kablo çektim dış kutuya kadar. Bir sorgulamada biri 75/15, diğeri 100/20mbps gösterirken 85/20, 20/2 alıyorum. Tamamen altyapıya göre değişiyor, sorgulama her zaman doğru olmayabilir. O yüzden birisinden hat değerlerine bakmanız iyi olur.