TurkNet modeminde WAN portu kullanımı sonrası bağlantı gitti

WahpiTrex

Hectopat
TürkNet kullanıyorum. Bugün routera Ethernet ile internet çekmek isterken modem tarafında yanlışlıkla WAN portuna taktım ve geri çıkarttığımda internetim kesildi. Sebebini ve mantığını hala anlamadım. Anlayan birisi varsa yardımcı olabilir mi lütfen?

Son düzenleyen: Moderatör:
T50b ise modem. Sifirladiktan sonra kurulum videosunu izle. Cunku sifirlaman sadece Wi-Fi ayarlarini degistiriyor. Diger ayarlar son yapilan ayar gibi kayitli kalıyor. Saçma ama bende oyle. Seceneklerden VDSL secip tekrar ayarlarini yap dogru kullanici adi vs. gerekirse fiberle ADSL sil.
T50b ise modem. Sifirladiktan sonra kurulum videosunu izle. Cunku sifirlaman sadece Wi-Fi ayarlarini degistiriyor. Diger ayarlar son yapilan ayar gibi kayitli kalıyor. Saçma ama bende oyle. Seceneklerden VDSL secip tekrar ayarlarini yap dogru kullanici adi vs. gerekirse fiberle ADSL sil.

ya da saglam olsun dersen TurkNet'in cevapla misini bekle.

ya da saglam olsun dersen TurkNet'in cevapla misini bekle.
Hocam vdsl seç derken kurulum yapıyorum Türknetin dediği gibi ama DSL gelip gelip gidiyor

Modem arayüzüne girdin. Sağ üste 3 çizgi - ağ ayar- geniş bant- orada 3 secenek var ADSL VDSL WAN. Ortadaki VDSL olanın en sağında düzünleme kalemle olan resimi seç. Oradan ayarlarını yap. Olmuyasa. ADSL ve WAN sağlarında sil çöp işaretine tıkla sonra yeniden VDSL dediklerimi yap.

Aynısını 2016 yılında yaşadım. Yılbaşından birkaç gün önceydi. Evde Tivibu bozulunca ne var ne yok hepsinin bağlantısını söküp sıfırlamak istemiştim. Takarken gponun wan girişine öbür cihazın ethernet çıkışını bağlamıştım. Calix gpon cihazına normalde erişilemiyor. (192.168.1.1 gibi)

Bunu yaptıktan sonra 192.168.1.1 de router yerine gpon çıkmaya başlamıştı yani yazılımı bozulmuştu.

TT sağ olsun 20 günde anca çözebilmişti. 20. gün de 20 dakika bile sürmemişti. Uzaktan yazılım atmışlardı.

Aynısını 2016 yılında yaşadım. Yılbaşından birkaç gün önceydi. Evde Tivibu bozulunca ne var ne yok hepsinin bağlantısını söküp sıfırlamak istemiştim. Takarken GPON'un WAN girişine öbür cihazın Ethernet çıkışını bağlamıştım. Calix GPON cihazına normalde erişilemiyor. (192.168.1.1 gibi)

Bunu yaptıktan sonra 192.168.1.1 de router yerine GPON çıkmaya başlamıştı yani yazılımı bozulmuştu.

TT sağ olsun 20 günde anca çözebilmişti. 20. gün de 20 dakika bile sürmemişti. Uzaktan yazılım atmışlardı.

Kendiliğinden düzeldi sanırım TurkNet böyle yaptı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı