Turknet nasıl?

Türknet ile ilgili en başta önemli olan husus hangi altyapıda olduğun. TT altyapısında isen çok fazla teknik sorun yaşamazsın, TürkNet'in kendi altyapısında olanlar ise çok sorun yaşıyorlar. Üstelik saha ekibi de yeterli vasfa sahip değil.
Ben TT altyapısında TürkNet kullanıyorum, 35Mbps paket ile yoğun saatlerde bile 30mbps'in altına düşmüyor. Bağlı olduğum santral ile kullandığım bina arasında 50m bile yok.
Hattım yeni ve 100mbps'e kadar destek görünüyor. TürkNet'i arayıp 75Mbps'e kadar olan pakete geçtiğimde stabilite sorunları yaşayıp tekrar 30mbps'e geçtim.
Haziran 2019'dan beri ne ben TürkNet'i ne TürkNet beni arayıp sormadı.
Müşteri hizmetleri konusu kafanıza takılmasın. Arayıp söveceğiniz biri yok, ancak kayıt açıp sorunu iletince ilgileniyorlar. Bu konuda 24 saat içinde geri dönüş yapma zorunlulukları var. Öyle sorun çıkınca tek başınasın durumu yok. Müşteri hizmetleri olsa aradığında onlar da senin yaptığının aynısını yapıp sisteme arıza kaydı girecekler. TürkNet'te bu kısmı sen yapıyorsun. Diğer ISS'lerde çağrı merkezi çalışanları ne kadar konuya hakim, ne kadar vasıflı onları da gördük.

3 yıldır turknet kullanıyorum istediğin soruyu sorabilirsin.Ayrıca turknete geçmeye karar verirsen benim davet kodumu kullandigin takdirde 30 lira da ben hediye ederim sana dostum

Merhabalar. Biraz geç oldu fakat kendi yorumumuda katmak istedim. Öncelikle 16mbps paketini aldım hemen aktif oldu fakat kuruluma kimse gelmedi, kendim kurdum ve 60tl kurulum ücreti verdim. İzmir'e yerleştim nakil işlemlerimi başlattım 3 günde nakil işlemlerim tamamlandı. 50 mbps alabileceğimi fark edince paketimi yükselttim fakat nakil işlemlerinden sonra 3mbps alıyordum sürekli. Türknet paket yükseltmeyi onayladı, sistemde 50mbps görünüyor fakat ben halen 3mbps alıyorum.(Modemim uyumlu). Bence ilk dikkat etmen gereken konu iletişim; Türknetin telefon ile canlı desteği yok(bazen birileri arıyor) ve sövdüğün bütün canlı desteklerini unut. Gerçekden hiç birşey anlamıyorlar. 2 hafta her gün 2 - 3 kere destek kaydı açtım.(Fotoğrafdan görebilirsin) Sonucu ise teknik servis gelip birşeyler yaptı 1 2 saate 50mbps bağlantın sağlanır dendi fakat yine aynı sonuç. En sonunda cidden Türknete resmen yalvardım bir teknik ekip gönderin diye çünkü destek kaydı açarsan Türknetin online işlemlerinde teknik özellikler kısmında kaç hız aldığın yazıyor ve orayı resmen kopyalayıp yapıştırıyorlar. Yaklaşık 1 buçuk ay uğraştım ve teknik destek ile kanka oldum resmen. Adamlara sorunumu anlattığımda Türknet'e sormadan direk port açtılar. Sonunda 50mbps internetim vardı. Fakat 1 saat bile sürmedi yine 3mbps'e kaldım. 2 kere daha gelip portlara baktılar yaptılar yavaş yavaş gelişmeler oluyordu. 1 buçuk ay sonra internetim düzeldi 50mbps'den 48 alıyorum fakat ara ara internetim kesiliyor. Türknet gerçekden iyi bir internet sağlıyor ama Türknete geçmek istersen bu tarz işkenceleri yaşama olasılığın yüksek. Yardımcı olmuşsam ne mutlu bana.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    15,6 KB · Görüntüleme: 72
  • Ekran Alıntısı222.PNG
    Ekran Alıntısı222.PNG
    11,1 KB · Görüntüleme: 58
3 yıldır turknet kullanıyorum istediğin soruyu sorabilirsin.Ayrıca turknete geçmeye karar verirsen benim davet kodumu kullandigin takdirde 30 lira da ben hediye ederim sana dostum
Dün üyelik için türknet temsilci sordu. Yok dedim. Geç kaldık diyelim:)
Arkadaşlar,

Dün evrakları gönderdim. VDSL alt yapım olduğunu söylediler fakat hız 10mbps. Modem vermiyorlarmış. Bir modeme ihtiyacım olacak. Ayrıca kurulum için geleceklerini söylediler ama ne zaman gelirler bilemiyorum.

Bence 2 seçenek arasında yoğunlaşın. Türknet ve NetSpeed fiyatları ve hızları neredeyse aynı. Kablonet kullanan arkadaşım var çok fazla internet kopukluğu olduğu söyleniyor. Kendim de Superonline kullanıyorum, şuan 16Mbps hız alıyorum VDSL/ADSL var. Superonline 70 TL ödüyorum üstelik 2 yıllık sözleşme imzaladık. Türknet bu fiyata 35Mbps download Mbps uplaod veriyor. Arada uçurum fark var. Son olarak Türknet destek olarak çok kötü olduğu söyleniyor, NetSpeed destek konusunda pek olumsuz yorum görmedim. Bence NetSpeed ve Türknet arasında seçim yapın. Tabi ki benim yorumum bu ben de en kısa zamanda NetSpeed e geçmeyi düşünüyorum.
Edit: Bu konumdan konuma değişiyor. Yakında kullanan arkadaşlarınız vb. varsa sorarsanız iyi olur. Bazı yerlerde Kablonet sıkıntısız çalışır Türknet kopukluk yaşanır veya bazı yerlerde Türknet sıkıntısız çalışır NetSpeed internetleri yavaş çalışır vs.
Not: Benzer bir konuya yazdığım yazıyı buraya kopyaladım.
Kablonet nadirde olsa wifi de bazen kopukluk olabilir ama cat6 kablo ile pc de kullanacaksanız teklif ettiği hızları sorunsuz gayet iyi bir şekilde veriyor.

Merhaba Arkadaşlar,

4 yıllık Dsmart aboneliğimin sonuna geldim. Sonlandırıp yalın internet kullanımı için Türknet ile devam etmek istiyorum. Sizce hangi firma ile uygun fiyata devam etmeliyim? Alt yapı hızım 10mpbs.
Türknet davet kodu: "NYF17YQ71SYJ" gayet memnunum. 1 Ay bedava kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı