TurkNet Ping/Ms/Packet loss problemi

Aydın85

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 17-18 senedir evde internet müşterisiyim.
Technopat ile tanışmadan öncesine kadar Telekom bağlantısı kullanıyordum. TurkNet'in yüksek dowload/upload ve limitsiz- taahhütsüz özgür internet hizmetinden faydalanmak için bir müddet önce hattımı TurkNet'e taşıdım.
Fakat oyunlarda çok fazla ms ve packet loss değerleri görmeye başladım.
Recep beyin önermiş olduğu, modem üzerinden downlaod/upload bant genişliği ayarlarını denememe rağmen, bağlantı notumu "F"den yukarıya çıkartamadım. Anakartımın Turbo lan-cfoss özelliğini kullanarak da bu ayarları denedim ama sonuç yine hüsran.
Bu zamana kadar 50Mbit özgür iletişim müşterisiydim. Ondan önce de 100mbit müşterisiydim , altyapı kaldırmıyor dedikleri için 50mbite düşürtmüştüm. Acaba modem ile mi alakalı dedim, altyapı mı kaldırmıyor dedim ( bilirsiniz sık karşılıyoruz operatörler tarafından bu söylem ile) ve bu düşünce ile geçen hafta bağlantı mı 35Mbit özgür iletişime düşürttüm.( bu arada TurkNet'in bana önerdiği bağlantıda bu)
Fakat daha da kötü oldu. Şu anda PUBG'de %20-40 arası download, %6-12 arası upload packet loss ve 40-60 arası ms alıyorum ki 15 senelik Gaming hayatımda bu mslerde oyun oynamadım.
10 msden yukarı çıktığı zaman problem var bağlantımda derdim. Malumunuz mehteran takımı gibi 2 ileri 1 geri yaparak oyun oynamaya, eğlenmeye çalışırken sinir oluyorum.
Az önce mesela düşmana granede atayım derken tüm takımı havaya uçurdum. Karşıya attığımı zannediyorum ama maalesef geriye sardığı için elimizde patladı, yemediğimiz küfür de kalmadı takımdan :).
Teknik servise arıza kaydı oluşturdum geri dönüş yaptılar, bağlantımı güncellediklerini ve 15 dakika aralıklar ile 3 adet hız testi yapıp ekran görüntüsü alıp kendilerine iletmemi istediler. Onuda yaptım değişen bir şey yok.
Bu sebepten dolayı TurkNet'in Telekom'dan pek bir farkı ve albenisi kalmadı benim için. Fiyat zaten aynı fiyata geldi. Özgürlük deseniz böyle özgürlük olmaz, tutsakken daha mutluydum :)
Tüm bu sebeplerden dolayı bağlantımı tekrardan telekoma geçirmek için yarın başvuru yapacağım. Hiç olmazsa 24 ay taahhüt yapar ve biraz daha ucuza kullanırım interneti.
Bu zamana kadar sağlamış olduğu hizmetlerden ötürü kendilerine teşekkürlerimi sunar ve TurkNet bağlatmayı düşünen arkadaşlar için şunu söylemek isterim. Gelmeyin abi ben pes ettim :)

Dosya Ekleri

• 13-30 hız testi.png
    13-30 hız testi.png
    157,4 KB · Görüntüleme: 67
  • 13-45 hız testi.png
    13-45 hız testi.png
    153,1 KB · Görüntüleme: 64
  • 14-20  hız testi.png
    14-20 hız testi.png
    148 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
turk telekom da aynı altyapıyı kullanacağı için durumunuz aynı kalmaz mı? düzeldi mi?
Hiçbir fikrim yok dostum , düzelmiyor kardeşim.Daha dün akşam 10 gibi tekrar destek kaydı oluşturdum.Hız testinde 110 ping görüyordu.Youtubede video bile izliyemiyordum.Destek kaydına verilen cevabı buraya atıyorum.
Screenshot_20231124_130450_TurkNet.jpg

Benim anladığım kadarıyla bu durum tamamen altyapıdan kaynaklı ve yapabilecekleri hiçbir şey yok. Benim de şu an ping sorunum var ve modeminize güncelleme attık diyerek geçiştiriyorlar.

Şu an problem yok mesela.upload falan yine 4.7 üstünü görmüyor ama hiç olmazsa ping falan iyi.Ezberlenmiş klişe cevaplar gördüğün gibi.Bireysel fatura ödeyip başkalarınında internet kullandığı vakitte ping şu bu olabilir kadar saçma bir cevap yok benim için.Ne yapalım işe giriş -çıkış vakitlerini mi değiştirmesini rica edelim patrondan.Ne diye bireysel faturamız bireysel hattımız var anlam veremiyorum artık bu saçmalıkara , saldım.

Benim anladığım kadarıyla bu durum tamamen altyapıdan kaynaklı ve yapabilecekleri hiçbir şey yok. Benim de şu an ping sorunum var ve modeminize güncelleme attık diyerek geçiştiriyorlar.
Bu altyapı olayını psikolojide hayvanlara yaptıkları gibi müşterilere yapmışlar zaten. Öğrenilmiş çaresizlik. Müşteriler bile öyle kabullenmişler ki bunu diğer konularıma bak puta tapar gibi savunuyorlar adamları. Kendimi sorguluyorum bunları görünce acaba ben mi problemliyim bunlar mı doğru diye.. Altyapıysa düzeltecekler kardeşim. Ülkeye internet geldiğinden beri aynı muhabbet, saçım sakalım ağardı bunlar halen aynı muhabbette. Ne yapalım biz mi kazalım sokakları biz mi düzeltelim. Anlayamıyorum bak yemin ederim aklım almıyor artık

Şu an değerler bu şekilde , dün akşam ping 110 gösteriyordu. 2-3 kere modemi resetledim düzelmedi. Destek kaydı açtım bir kere de onlar resetledi bağlantıyı baktım değişen bir şey yok kapattım bilgisayarı da kaydı da yattım. Oturduğum bina 2 katlı müstakil bir bina 2 katı da bana ait ve öyle 60-70 yıllık bir bina da değil.18 yıllık bir bina. Dağıtım panosuna olan uzaklığım 278 metre. Sokakta ki altyapıyı bilemem ama binanın müteahhitliğini kendimiz yaptık. Binada çürük bir kablo olmadığından adım kadar eminim ki bundan 3-5 sene önce tesisatını da daha iyi bir kablo ile kendim yenilettim sırf bu muhabbetten. Önceki paylaşımlarımda da belirttiğim gibi binada benden başka internet kullanan yok. Bende ethernet kablosu ile kullanıyorum zaten.
Önümüzde ki sene içerisinde komple binayı satmaya karar verdim. Fiber altyapıya sahip bir ev bakmaya başladım kendime bu olaylardan sonra. Ama altyapı haritaları olmadığı için kendi başıma bunu da tespit etmem biraz zaman alacağından , ColdWell Banker emlak şirketinde çalışan bir abimden konu hakkında yardım istedim. Sağolsun benim için uygun altyapı ve özelliklere sahip bir ev bakıyor şimdi.Durum buralara kadar geldi anlıyacağınız.

Sürekli aynı problem sürekli aynı problem..

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    121,6 KB · Görüntüleme: 38
  • fdsfdsfdsfsdfdsf.png
    fdsfdsfdsfsdfdsf.png
    127,5 KB · Görüntüleme: 37
  • dsds.png
    dsds.png
    127,4 KB · Görüntüleme: 26
  • Adsız.png
    Adsız.png
    121,6 KB · Görüntüleme: 33
  • 1.png
    1.png
    121,1 KB · Görüntüleme: 35
  • şdshfoghsgohnbdsg.png
    şdshfoghsgohnbdsg.png
    121,6 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Şu an problem yok mesela.upload falan yine 4.7 üstünü görmüyor ama hiç olmazsa ping falan iyi.Ezberlenmiş klişe cevaplar gördüğün gibi.Bireysel fatura ödeyip başkalarınında internet kullandığı vakitte ping şu bu olabilir kadar saçma bir cevap yok benim için.Ne yapalım işe giriş -çıkış vakitlerini mi değiştirmesini rica edelim patrondan.Ne diye bireysel faturamız bireysel hattımız var anlam veremiyorum artık bu saçmalıkara , saldım.

Bu altyapı olayını psikolojide hayvanlara yaptıkları gibi müşterilere yapmışlar zaten. Öğrenilmiş çaresizlik. Müşteriler bile öyle kabullenmişler ki bunu diğer konularıma bak puta tapar gibi savunuyorlar adamları. Kendimi sorguluyorum bunları görünce acaba ben mi problemliyim bunlar mı doğru diye.. Altyapıysa düzeltecekler kardeşim. Ülkeye internet geldiğinden beri aynı muhabbet, saçım sakalım ağardı bunlar halen aynı muhabbette. Ne yapalım biz mi kazalım sokakları biz mi düzeltelim. Anlayamıyorum bak yemin ederim aklım almıyor artık

Şu an değerler bu şekilde , dün akşam ping 110 gösteriyordu. 2-3 kere modemi resetledim düzelmedi. Destek kaydı açtım bir kere de onlar resetledi bağlantıyı baktım değişen bir şey yok kapattım bilgisayarı da kaydı da yattım. Oturduğum bina 2 katlı müstakil bir bina 2 katı da bana ait ve öyle 60-70 yıllık bir bina da değil.18 yıllık bir bina. Dağıtım panosuna olan uzaklığım 278 metre. Sokakta ki altyapıyı bilemem ama binanın müteahhitliğini kendimiz yaptık. Binada çürük bir kablo olmadığından adım kadar eminim ki bundan 3-5 sene önce tesisatını da daha iyi bir kablo ile kendim yenilettim sırf bu muhabbetten. Önceki paylaşımlarımda da belirttiğim gibi binada benden başka internet kullanan yok. Bende ethernet kablosu ile kullanıyorum zaten.
Önümüzde ki sene içerisinde komple binayı satmaya karar verdim. Fiber altyapıya sahip bir ev bakmaya başladım kendime bu olaylardan sonra. Ama altyapı haritaları olmadığı için kendi başıma bunu da tespit etmem biraz zaman alacağından , ColdWell Banker emlak şirketinde çalışan bir abimden konu hakkında yardım istedim. Sağolsun benim için uygun altyapı ve özelliklere sahip bir ev bakıyor şimdi.Durum buralara kadar geldi anlıyacağınız.

Sürekli aynı problem sürekli aynı problem..
Modemden olabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı