TurkNet tam 100 Mbps vermiyor

Upload 50 olduğuna göre Türk Telekom'un fiber altyapısından hizmet alıyorsunuz muhtemelen. Bu durumda 5 senaryo canlanıyor benim kafamda:

1) Router, Vestel markasının DGW9000 modeli. Ki bu modelde LAN portları 100 Mbps ile sınırlandırılmış vaziyette. Bundan dolayı da kablolu bağlantıda 90-95 civarı hız veriyor. Ama kablosuzda normal hızınızı almanız gerekiyor.
2) Kablolu bağlanıyorsanız router ile bilgisayar arasındaki kablo CAT5 veya daha altında bir tür. Bunu kontrol etmelisiniz.
3) ONT ile router arasındaki kablo CAT5 veya daha altı bir tür. Bunu da yine kontrol etmelisiniz.
4) Bilgisayarınızın ethernet portu gigabit destekli değil. Elbette bunu da kontrol etmekte fayda var.
5) Altyapınız eve kadar fiber değil binaya kadar fiber. Bu durumda biraz hız kaybı normaldir.

Şimdi bu ihtimalleri kablolu bağlantı kurup bu ekran görüntüsünü attığınız varsayımı üzerine yazdım. Daha detaylı bilgiler verirseniz belki daha net yardımcı olabiliriz. O yüzden birkaç sorum olacak:
a) Routerın markası nedir?
b) Kablolu mu bağlanıyorsunuz kablosuz mu? Kablolu ise kablonuz CAT5 mi CAT5e mi CAT6 veya daha üstü mü?
c) Kablosuz ise 5GHz bandından mı bağlanıyorsunuz 2.4 GHz bandından mı?
d) Altyapınız eve kadar fiber mi binaya kadar fiber mi yoksa VDSL mi? (Gerçi VDSL'de sanırım 50'lik upload yok ama yine de netleştirmek lazım.)

Neden bu kadar soru sorduğumu merak edebilirsiniz. Ancak bunları netleştirmezsek ne desek boş açıkçası. Papağan gibi "öp de başına koy" veya "olur öyle ya takma" diyerek hiçbir yardımımız dokunmaz. Açtığınız konu da amacına ulaşmaz, forumda kirlilik yapar durur öylece. Zira bakın yukarıdaki birçok arkadaş aynı şeyleri söyleyip durmuş ve görünen o ki neredeyse hiç kimsenin yardımcı olası yok.
Nasıl ki doktora gittiğinizde sadece "boğazım ağrıyor, neden ağrıyor doktor bey/hanım" diye kestirip atmıyorsanız, ne zamandan beri ağrıdığını söylüyor, ilaç içip içmediğinizi belirtiyor, nasıl hastalandığınızı anlatıyorsanız burada da derdinizi daha açık anlatmalısınız ki forum ahalisi olarak bizim de bir yardımımız dokunsun. Yoksa bize bu soruların cevaplarını leylekler getirmeyecek değil mi? :)
İnterneti Aldığımda direkt normal turk telekom modemi verdiler beyaz modedlini falan hiç bir şekilde bilmiyorum bakmam lazım wifi ile bağlanıyorum 5GHz ve internetim vdsl değil fiber router kullanmıyorum altyapım evime kadar saol yardımcı olduğun için :D
 
Bilmiyorum bu sorun mu değil mi bazılarında 100'ü geçiyor bazılarında 95'i geçmiyor.

Bilmiyorum bu sorunmu değilmi bazılarında 100 ü geçiyor bazılarında 95 i geçmiyor
 
Bilmiyorum bu sorun mu değil mi bazılarında 100'ü geçiyor bazılarında 95'i geçmiyor.

Bilmiyorum bu sorunmu değilmi bazılarında 100 ü geçiyor bazılarında 95 i geçmiyor
bi Youtube dan bir araştırayım çok fark edermi diye
 
Olmaz hocam ama kablo ile test yapmayı deneyin telefonda 5 GHz ile test yapınca sonuç ne çıkıyor.
 
Bir fark yok belki ISS kısıtlaması olabilir diyeceğim de fiberdede neyi kısıtlamak istersin bilmiyorum bende vallahi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı