Turknet Tüketici Hakem Heyeti Başvurusu

marcio3468

Hectopat
Katılım
16 Temmuz 2019
Mesajlar
38
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar, ben Turknet CEO'su ve kurucu ortağı olan Cem ÇELEBİLER'in verdiği söze istinaden Turknet'te kalmaya devam etmiştim fakat görünen o ki bu zamların önü arkası yok. Verilen sözün videosunu buraya atayım, izlemek istemeyen varsa da özet geçeyim. 12 Mart 2022 tarihinde ShiftDelete.net isimli YouTube kanalında "Takipçilerin sorularını TurkNet CEO'suna sorduk! - Yeni fiyat ve GigaFiber!" isimli videoda Cem ÇELEBİLER, farklı firmaların günlük haftalık farklı fiyatlardan paketler çıkardığı ama kendilerinde böyle bir durum olmadığını ve yılda maksimum bir zam yaptıklarını hatta Haziran 2023'e kadar da zam olmayacağını dile getirdi fakat bu tarih konuşmayı yaptığı tarihten itibaren faturalar 139,90'dan 169,90'a, Şubat 2023 itibariyle de 249,90'a çıkacak internet hizmet fiyatı. Kısacası söz verdiği tarihe kadar 2022 Haziran'dan 2023 Haziran'a gelmesi gereken fatura toplam 1.678,80 olması gerekirken 2.608,70 gelecek. Aradaki fiyat farkı 929,90, yani yuvarlarsak 930 TL fiyat farkı oluşuyor. Ben bu kişinin sözüne güvenerekten Turk Telekom'a taahhütlü faturaya geçmedim ve bu aradaki farkı verilen sözler tutulmadığından dolayı ödemek zorunda kalacağım.

Merak ettiğim soru ise şu, Cem ÇELEBİLER Turknet adına bu videoda konuşuyor, yani bir nevi Turknet yetkilisi bu verdiği sözden dolayı fatura farklarını geri almak mümkün müdür ya da mahkemeye başvursak olumlu yönde dönüş olur mu? Çünkü sıradan bir insan konuşmuyor orada, Turknet'in en yetkili kişisi konuşuyor. Yarın bir gün hisse senetleri ile ilgili yatırım tavsiyesi verenler nasıl ceza yiyorsa, mağdurlara geri dönüş yapılıyorsa, bu konuda da geri dönüş olacağı düşüncesindeyim. Aramızda hukukçu birisi varsa bu konudaki yorumu nedir acaba? Çünkü ben bu işin peşini bırakmak istemiyorum sessiz kaldıkça birileri cüzdanımızın içindekilere çökmeye çalışıyor.

Bu konuyu güncel tutmaya çalışacağım, çünkü hukuki yerlere başvurmayı düşünüyorum. Hukuki yerlere başvurmak isteme sebebimse uygulama herkese adil olarak uygulamıyorlar. Kimisine bakıyorum, diyor ki, ben Haziran ayında üye oldum Turknet platformuna benden Haziran 2023'e kadar 139,90 alacaklar ama biz eski kullanıcılara böyle bir uygulama yok. Yeni gelen kullanıcılara da böyle bir uygulama yok, saçma sapan bir iş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1 yıl kadar önce 140 TL'yken Turknet'e geçtim. Bu aya kadar 140 TL ödedim. Ben abone olurken haziran 2023'e kadar sabit fiyat sözü yazıyordu internet sitelerinde. Son zammı yansıtacaklar mı bilmiyorum. Zamdan sonra gelen mail ile hala sözümüzün arkasındayız hazirana kadar aynı fiyat diye belirtmişler ama fatura kesim tarihi gelmediği için yeni faturamı göremiyorum.
 
Mart faturam zamlı fiyattan gelecek, bu gerçekten sinir bozucu ve zam oranı çok fazla. Toplu olarak şikayet edilirse geri adım atabilirler bence.
 
Mart faturam zamlı fiyattan gelecek, bu gerçekten sinir bozucu ve zam oranı çok fazla. Toplu olarak şikayet edilirse geri adım atabilirler bence.
Bence geri dönülse bile sizler iptal ettirmelisiniz. Madem böyle yapacaktınız insanları neden kandırıyorsunuz değil mi? Ben Türknet abonesi değilim hiç de olmadım ama direkt olarak çıkardım. Aynı fiyattan TT satıyor zaten bunların avantajı ne? Taahahhütsüz mü olması? Böyle olacaksa olmasın bir zahmet.
 
Bence geri dönülse bile sizler iptal ettirmelisiniz. Madem böyle yapacaktınız insanları neden kandırıyorsunuz değil mi? Ben TurkNet abonesi değilim hiç de olmadım ama direkt olarak çıkardım. Aynı fiyattan TT satıyor zaten bunların avantajı ne? Taahahhütsüz mü olması? Böyle olacaksa olmasın bir zahmet.

Çok haklısınız, bu olay ile başka ISS firmaların ekmeğine yağ sürmüş oldular. Klasik bir Türkiye gerçeği TurkNet.
 
Taahhütsüz olarak internet kullanıyoruz ve bu yapılanlar çok normal. CEO'nun ya da herhangi bir yetkilinin çıkıp söz vermesi, bence hiçbir anlam ifade etmiyor. Eğer pahalı geliyorsa, başka ISS'lere bakarsın, olur biter. Tüketici hakem heyetinden de olumlu sonuç alacağını pek düşünmüyorum.
 
Taahhütsüz olarak internet kullanıyoruz ve bu yapılanlar çok normal. CEO'nun ya da herhangi bir yetkilinin çıkıp söz vermesi, bence hiçbir anlam ifade etmiyor. Eğer pahalı geliyorsa, başka ISS'lere bakarsın, olur biter. Tüketici hakem heyetinden de olumlu sonuç alacağını pek düşünmüyorum.
Ben zammın yapılmasına anormal demiyorum ki zaten benim anormal bulduğum durum şirketin en yetkili kişisi çıkıp zam yapmama GARANTİSİ veriyor günün sonunda zam olunca elde olmayan sebepler diyor. Madem her şey kitabına göre gidiyor o zaman çıkıp böyle söz verip de insanları manipüle edip bünyesinde tutmaya devam etmeyecek, Iphone'nun CEO'su Tim Cook çıksın film kameralarından daha kaliteli kameralarının olduğunu söylesin, 5 gün boyunca telefon şarjı gidiyor desin, günün sonunda öyle bir kamera ya da pil ömrü denilenle alakası olmadığı anlaşılınca da o adam elini kolunu sallayarak gezeneceğini falan mı düşünüyorsunuz acaba? Benim bahsettiğim şey hızı, kalitesi ya da başka bir şeyi değil adam çıkıp açık açık diyor ki "Haziran 2023'e kadar zam yapmayacağız" bunun yoruma dayalı bir kısmı falan da yok net bir şekilde belirtiyor bunu. Yalandır bu yalan. Yalan atıp belirli bir müşteri bölümünü elinde tutmaya çalışıyorsan da sonuçlarına katlanmak zorundasın. Ben bu zammı yapmama garantisini verdiği için burada durdum ben gidip TTNET'e aynı fiyattan taahhütlü abonelik de açabilirdim sırf bu adamın sözlerinden dolayı ve Turknet'in internet altyapı dünyasına kattığı değerlerden dolayı kalmayı tercih ettim ama günün sonunda yalanlarla boğuşuyoruz üstüne bir de paramızdan da oluyoruz. Bu yaptığım yanlış veya doğru orasını mahkeme karar verecek ama gidip de belirli bir kitleyi sözleriyle etkilemeye çalışıp sonra hiçbir şey olmamış gibi hareket ederse ben de hakkımı ararım, insanların da araması lazım benim kafam gerçekten almıyor bazı şeyleri. Birileri göz göre göre yalan atıp sonra kaçabiliyor ve insanlar bunu sorgulamıyor çok garip.
Tüketici hakem heyetinde çözülmese bile mahkeme ile hakkımı arayacağım.
Benim olayım para falan da değil burada koruyacağım para 900 lira benim burada asıl korumak istediğim, insanları manipüle edip sonra hiçbir şey olmamış gibi her şeyin güllük gülistanlık gitmesine sinirleniyorum.
 
Türknet kullanıcısı olarak ben de yaklaşık 1 sene önce 139.90 TL üzerinden servis almaya başladım. Daha dün tarafıma gelen SMS ile ''fiyat politikamızı güncelledik ancak Haziran 2023 tarihine kadar size yansıtmayacağız'' şeklinde bir bilgilendirme yaptılar.​
 
Fiyat aşırı fazla, 1 sene önceki kullanıcılar hazirana kadar aynı fiyattan devam ederken olan yine eski kullanıcılara oldu.

Bu konu ile alakalı destek talebi açmıştım beni arayıp mevcut koşullardan bahsettiler, piyasa araştırması yaptıklarını ve artık 250TL'den aşağı diğer ISS'lerinde doğru düzgün bir paketi olmadığını söylediler.(kesin yoktur.)

Bu fiyat istikrarsızlığını bozmak adına Türk Telekom'a başvuru yaptım en azından taahhüt yaparım 2 sene fiyatım belli olur.

@marcio3468 gelişmelerden haberdar edin lütfen merakla bekliyoruz.
 

Geri
Yukarı