TurkNet uzun zamandır vadedilen internet hızını vermiyor

Altyapınız 82'i destekliyorsa 75'lik paket aldıysanız 75 vermek zorundalar bu ne saçmalık 75 için para ödeyip 20 almak, Türk Telekom kullanıyorum 50'lik paket bazen 55-60 görüyorum sizin internette dediğiniz gibi sıkıntı var muhtemelen yanlış port. Şöyle bir şey deneyebilirsiniz. Aboneliğimi sonlandırmak istiyorum deyin genelde şirketler o zaman iyi ilgileniyor :D

Servis sağlayıcıları maksimum 75 dedik deyip işin içinden sıyrılabiliyor TurkNet'le öyle bir şey yaşamadık ama.
 
Altyapınız 82'i destekliyorsa 75'lik paket aldıysanız 75 vermek zorundalar bu ne saçmalık 75 için para ödeyip 20 almak, Türk Telekom kullanıyorum 50'lik paket bazen 55-60 görüyorum sizin internette dediğiniz gibi sıkıntı var muhtemelen yanlış port. Şöyle bir şey deneyebilirsiniz. Aboneliğimi sonlandırmak istiyorum deyin genelde şirketler o zaman iyi ilgileniyor :D

Onu da denedim fakat azıcık bile umurlarında olmadı
 
"e kadar" ve "taahütsüz" hizmetinizi eğer sorunu çözmüyorlar ise iptal etmekte özgürsünüz.

Durumu, talep açarak kısaca belirtin. Arıza tespit emri verirler TT ye. Duruma göre bakarsınız.

Aboneliğimi sonlandırmak istiyorum deyin genelde şirketler o zaman iyi ilgileniyor. :D

TurkNet'e böyle derseniz cevapları şu 2 belgeyi imzalayıp e-posta olarak atın, iptal edelim olur.
 
Merhaba,

Ocak ayının başlarında önceki internet sağlayıcımın sözleşmesi bittiğinden dolayı TurkNet'e geçme kararı aldım. İlk kuruluma gelen ekip yanlış port açıp normalde 100 Mbps paketim olmasına rağmen beni 50 Mbps zar zor kaldıran bir porta (altyapım 82 Mbps kaldırıyor) bağladılar. İnternet bağlantısı yapıldığında ise 20 Mbps internet alıyordum. Bunu kurulumu yapan kişiye söyledim ve kendine gelir biraz bekleyin diyerek geçiştirdi. Sonrasında TurkNet'e destek kayıtları açıp sorunumu belirtmeme rağmen hiçbir çözüme ulaşılamadı.

5 aydır her açtığım destek kaydında benden sadece Speedtest sonucu istenip başka hiçbir çözüm yolu bulunmadı. Portun yanlış açıldığını söylememe ve bunu defalarca belirtmeme rağmen benden 300 TL servis ücreti talep edildi sürekli. Kurulumu yapan kişinin hatası olmasına rağmen. Ve son günlerde fazlasıyla ping sıkıntıları kopmalar ve hız düşüşleri yaşamaya başladım (bu 5 ay içinde paket hızımı asla alamadım) fakat bu konu hakkında destek kaydı açtığımda ise yine sadece Speedtest isteniyor.

Speedtest sonuçlarını istenilen şekilde attıktan sonra tekrar istendi. Asla bir çözüme ulaşılamamakta. Modemime suç atıldı, oysa kullandığım modem Gigabit destekleyen bir modem ve şahsi yeni aldığım bir modem. Sorunu çözmek için bir çaba sarf edildiğini düşünmemekteyim. Durumları anlatıyorum ama her seferinde anlattığım ile kalıyorum. Her seferinde farklı bir kişi bakıyor ve farklı bir bilgi veriyor. Birisi çıkıp modeminiz hızı alamıyor derken biri çıkıp modeminiz hızı alıyor buradan görüyorum diyor. Hiçbir şekilde 5 aydır çözüm alamadım. Normal şartlarda 70-75 almam gereken hızı 20-30 aralığında alıyorum ve bir çözüme ulaşmıyor. Defalarca sorunumu anlattım fakat olduğu yerde adım atıyor sorunum.
Merhaba, konuyla ilgili açılan destek kaydınızın numarasını paylaşır mısınız?
 
Türknet e yeni geçtiğimizde wifi 5ghz den 92 mbps hız görmüştüm şimdi en fazla 60
 
Çok fazla bu sorunları yaşayan birisi olarak şunları söylemeliyim;

+ Benim konumumda ''95 mbit'' altyapımın desteklediği yazıyor
+ Bütün dış ve iç kabloları yenileyip denediğimde ''75 mbit'' pakette 27mbit'leri ancak görüyor o da kablolu şekilde.
+ Kablosuz modemin hemen dibinde 17-18 mbit ancak görüyor.
+ Bir alt kattan 12-13 mbit görüyor ''vdsl2'' modemle ( modemle alakası yok bu arada, altyapıyla alakalı )
+ Yine yeniden hızı ( paketi ) 24mbite düşürdük ve bana en azından bu hızı alabileceğimi ve ''upload'' da en az 8 mbit destekleyeceğini söylediler.
+ Hiçbir değişiklik olmadı 48 saat sonra sağlıklı test ettim ( her anlamda )
+ Sonuç olarak ''ekiplerin'' bende numarası vardı mesaj attım ve dönüş yaptı sağolsun, her yazdığımda da dönüş yapıyor ( İstisna )
+ Kablolarda kopukluk olduğu anlaşılmış ve bu konu için ekiplerin ''test'' edip kablonun kopuk olduğu noktayı yenileyeceklerini söylediler.
+ Abimin ''limited'' şirketi dolayısıyla ''kararım'' - ''metro simetrik'' internet açtırmaktır.
+ Bunu da konutlarımız işleyişe geçtiği zaman zaten ''yüksek'' bağlantı yapmak zorunda olduğumuzdan dolayı karalaştırmış olduk.

Sonuç olarak;

Bazen ''altyapının'' desteklediğinin ''üstüne'' de çıkabilir ''altına'' da inebilir. Tamamen altyapıyla senkronize çalışan durumlar bunlar.

Gel gelelim, 95 mbit'i desteklese de ''100mbit''lik paketi alamıyorsun o konuda da şöyle bir sorun oluyor; paket 95 üstü olduğundan mütevellit kopmalar ve takılmalar, kararsızlıklar oluyor.

Dolayısıyla o süreçte de alt paket olan 75 mbit almanız gerekiyor.

Sonuç olarak hep söylüyorum ''hepsi'' altyapı kaynaklı oluyor.
Yani başka bir firma da olsa sonuçta hepsi ''türktelekom'' sağlayıcından alıyor da dağıtıyor.
Gel gelelim süreci en iyi yöneten tabii ki ''TÜRKNET'' tecrübe ettiğimden sebep söylüyorum.

Not: Deprem sonrası ''altyapı'' da çalışma yapıldığını ve yenilemeler sözkonusu olduğunu da belirtmelerine rağmen böyle sorunlar oluştu.

Önerilerim:

+ Asla ''altyapınız'' ''100-200-300'' destekliyor, sistemde bu şekilde gözüküyor dedikleri süreçte ''asla'' ekipleri çağırmadan karar vermeyin ki verseniz de süreçten dolayı zaten yeniden eskisine dönmek isteyeceksinizdir. Nasılsa alamadığınız bir hizmet için fazla para vermek istemezsiniz.

Ben şimdi ne yapıyorum;

Ben şimdi kabloları düzelttiklerinde testimi yapıp ''75 mbit ve 15 mbit upload'' paketini tekrar seçip deneyeceğim olmadığı nokta da malesef ki ''kurumsal'' başvuru yapana kadar 24 mbit de olsa 7-8 upload paketine eyvallah çekeceğim. Çok az kaldı!

Güncelleme: Kabloların durumunu kontrol edeceklerdi ve ne gelen var ne giden, hala bir gelişme yok.

Metro internet çektiğim noktada da buradan eğer izin verirlerse ''hergün'' belli testler yapıp ne kadar sağlıklı çalıştığını veya vaadettiklerini gözler önüne sereceğim. Bakalım hergün verdikleri hizmeti ''Ekran veya videolu'' şekilde buradan yayınlayınca ne gibi bir geri dönüş alacağız...
 

Geri
Yukarı