TurkNet VDSL kopma sorunu için splitter kullanmanın yararı var mı?

yagzumtl

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,
Bundan 2 yıl önce 16 yaşımdayken aynı konu üzerine bir yazı paylaşmıştım. O günden bu güne kadar hiçbir şey değişmemiş ve hala daha aynı internetle mücadele ediyorum. Yaklaşık olarak 2 aydır TurkNet kullanıcısıyım, bundan önce Türk Telekom ile olan taahüdümün bitmesini bekliyordum. 2 yıl boyunca internetimde olan bu kopma sorununa herhangi bir müşteri temsilcisi veya saha ekibi doğru düzgün bir çözüm bulamadığı için TurkNet'e geçiş yaptım. Sorunum tabii ki de operatör değişsem de çözülmedi ama artık taahhüt derdim olmadığı için de mutluyum. Bu kopma sorununu çözmek için elimden gelen her şeyi yaptım, şikayet kayıtları, CİMER'e yazdığım dilekçeler vs. işin sonunda yine aynı noktadayım, haliyle de 2 yıl boyunca bunlarla uğraştığım için de herhangi bir müşteri temsilcisiyle görüşürken durumun nasıl çözülmesi gerektiğini de belirtiyorum ama saha ekipleri asla iç tesisat için yenilemeye gelmiyor. Bu kopmalar sadece mayıs ayı ve ekim ayı ayları arasında yaşanıyor ve sıcaklıklar kesildiği gibi kopma sorunum da nasıl oluyorsa ortadan kalkıyor. Bu durumu bin kez belirtmeme, havanın sıcaklığından ve kabloların ortada olmasından dolayı kopma yaşadığımı söylesem de işin sonunda kimse hiçbir çözüm üretmedi. Bugün modem kutumun içinden bir splitter buldum ve ne olduğunu tam olarak araştırmaya çalıştım, o sırada da splitter kurulumunu yaptım. Splitter hakkında da pek bir şey bilmiyorum ama splitter takmadan önce ve taktıktan sonra olan DSL istatistik görsellerini buraya koyacağım. Bu süreçte bana modemimden kaynaklı bir sorun olduğunu söylemişlerdi ve yeni bir modeme geçmiştim. Yeni modeme geçtiğimden sonra da aynı şekilde hiçbir sorun çözülmedi, kopmalar devam etti. Bugün taktığım splitter, TTNET'in modeminin içinden çıkmıştı. Bu Splitter'ı TTNET'in modemiyle mi kullanmalıyım? Yoksa diğer modemle kullansam sorun olur mu?

Ayrıca splitter takmamın herhangi bir artısı var mı? Ev telefonu kullanmıyoruz.

TTNET MODEM Splitter öncesi:
splitter öncesi.png

TTNET MODEM Splitter sonrası:
splitter sonrası.png

Başka modemde splitter sonrası:
1753242937028.png
1753242963157.png

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri