TurkNet ve Çözemediğimiz Kopma Sorunu

Makaleler
3
Yer
Budapeşte
2015 yılından beri Türknet kullanıyorum. 2015 yılından 2021'in sonlarına kadar sorunsuz hizmet alıyordum. Yılda 1-2 defa ancak kayıt açıyordum. 2021'in sonlarından beri bir kopma problemi var ki artık bezdim. Son 3-4 ayda artık kaç kayıt açtım bilemiyorum. Sorun hep aynı kopma sorunu.

Kayıt açtım müdahalede bulundular diyorlar 1-2 gün sorun olmuyor kaydı kapatıyorum bir haftayı ya tamamlıyor ya tamamlamıyor sorun tekrar başlıyor. Aradan birkaç gün geçiyor durum devam ediyor tekrar kayıt açıyorum tekrar aynı olaylar ve tekrarlar.

Destek kaydı açtım bu defa kablolarınızda sorun olduğu söylendi kablonuzu kontrol ettirin dediler. Kabloyu baştan aşağı yeniledim. Sorun devam etti. Dedim ki ekip gönderin sorunumu çözsünler gerekiyorsa tekrar kablo çeksinler ama sorunumu çözsünler. Ekip geldi ve kablolamamda hiçbir sorun bulamadı. Hızın yüksek olduğunu bu sebeple kopma yaşandığını söyledi hızı bir miktar düşürürsek düzeleceğini söyledi ve hızı düşürttük. 03.03.2022, 01.04.2022, ve son olarak 10.04.2022 tarihinde tekrar kayıt açtım bu defa ise diğer kayıtlardan farklı olarak

"Telekom ekipleri modem kaynaklı olarak kopma sorunu yaşadığınızı ilettiler. Yedek modem var ise onunla deneme yapabilirsiniz veya modeme kadar olan kablolamaları kontrol edebilirsiniz.
Ankastre kutusundan modeme kadar olan (sıva altı dışındaki) tüm kablolar ve modem iç tesisat olarak geçer. Ekip yönlendirme ücreti 108 TL dir, tutar ilk faturaya yansır; ayrıca kablolarda arıza varsa metre başı 8,5 TL elden alınır. Eğer iç tesisatta sorun yoksa herhangi bir ücret alınmaz. İsterseniz dışarıdan elektrikçiye de kontrol ettirebilirsiniz. Ekip yönlendirmemi isterseniz yazabilirsiniz.

İyi günler dileriz."

böyle bir cevap aldım. Şu ana kadar söyledikleri hiçbir şeyin faydası olmadı. Sorun olmadığı halde yeni kablolama yaptım, ekip çağırdım en sonunda ise modem diyorlar. Şimdi yedek modemim tabii ki yok, çevremde de VDSL modem yok ödünç alabileceğim. Kalkıp yeni bir VDSL modem almam gerekiyor peki ya daha önceki yanlış tespitlerinde olduğu gibi bunda da yanılıyorlarsa modemi ne yapacağım?

Lütfen beni yönlendirin bunu söyleyeceğimi hayatta düşünmezdim ama 8 mbps hız aldığım Türk Telekom zamanlarını özlettirdiler.

Merhabalar, özel mesaj yoluyla iletişime geçtim.

@500498 Merhaba, 8-9 gündür herhangi bir sorun yokken son iki gündür tekrar kopma sorunları başladı. Modemimde problem varsa bu kadar uzun süre sonra tekrar kopmalar ne kadar mantıklı?
Merhabalar, probleminiz devam ediyor mu? Anlık bir durum söz konusu olmuş olabilir.

Merhabalar, probleminiz devam ediyor mu? Anlık bir durum söz konusu olmuş olabilir.
Devam ediyor, Destek Numarası: 52296293 sabah Barışcan arkadaşımız aradı ve kopma gözlemlemediğini belirtti. Telekom ekiplerine iletse dahi kopma durumu görünmediğinden yapılabilecek bir şey olmadığını belirtti. Kablolamamı modemimi kontrol etmem gerektiğini iletti. Kablolamam yeni geriye sadece modemim kalıyor bu durumda.

Ben bu sorunu modemden DNS ayarlarını 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 yaparak çözmüştüm.

Merhabalar, kontrol sağladığımda gün içerisinde yalnızca bir kere kopma problemi yaşamışsınız. 52296293 numaralı destek kaydını kapattığınızı görüntülüyorum. Probleminiz çözüme ulaştı mı?

Yaklaşık 23 gün gibi bir zaman diliminde sorunsuza yakın hizmet aldım. 26 mayısta internetim tamamen gitti, DSL yanmıyordu. Destek kaydı açtım bu sabah sorunun çözüldüğü iletildi ve ardından kronikleşmiş arızamız tekrar dönüş yaptı. Saatte 3-4 defa diyebileceğim düzeyde kopma yaşıyorum. Çözüme ulaştırılamıyor anladığım kadarıyla.

Destek Numarası: 52947751

2021 yılının sonu, 2022 yılının başından beri defalarca kayıt açıldı bunu zaten siz de görüyorsunuz ve neredeyse hepsi aynı konu ile ilgili. "Destek Konusu: Sık Sık Kopma Yaşıyorum"

• Telekom ekipleri sahada sorun var sorunu çözüyor dendi. Bir süre sonra sorun devam etti.
  • İç tesisatta sorun var dendi baştan aşağıya tüm kablolamayı değiştirdim. Sorun devam etti.
  • Kablolamada vs. bir eksiklik olabilir ekip gönderirsek ücret ıvır zıvır görüşmemiz oldu ekip gönderin sorunu çözsünler para önemli değil dedim ekip geldi kablolamada vs. yok, alt yapı bu hızı kaldırmıyor hızı düşürelim dedi hızı düşürttük (aylardır boşu boşuna düşük hızda hizmet alıyoruz) sorun tekrar yaşanmaya devam etti.
  • Kablosuz ağda sorun olabilir kopmalar ondan yaşanıyor olabilir dendi (kullandığım cihaz masaüstü, doğrudan kablo ile bağlantı sağlıyorum) sorun devam etti.
  • En sonunda modeminiz arızalı dendi (nasıl bir modemse aylardır ayın 20-25 günü sorun olmadan çalışıyor 5-10 gün yorulup tatil mi yapıyor ) Bir süre gözlem yapacağız xx süredir kopma yok, günde 1-2 kopma normal karşılanır dendi ve sorun birkaç gün sonra tekrar başladı. (Kopmanın olduğu dönem iş yerindeki modemi de denedim.)
Şimdi tekrar hattı gözlemleyecekler, ben de 1-2 gün kopma yaşamayacağım ve mecburen tekrar sorun çözüldü diye kaydı kapatacağım. 2015 yılından beri TürkNet müşterisiyim 2021 yılının sonuna kadar aldığım hizmet kalitesi çok çok iyiydi. Puan olarak zirveye çıkan hizmet kalitesi son 6 aylık dönemde eksilere düştü.

Kalıcı bir çözüm sunun, istediğiniz kabloyu, istediğiniz modemi alalım (kaldı ki hali hazırda kaliteli bir kablolama ve dışına spiral boruyla beraber dış etmenlerden etkilenmemesi için izole dahi ettim, farklı modem denedim) şu sorunu çözelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…