2015 yılından beri Türknet kullanıyorum. 2015 yılından 2021'in sonlarına kadar sorunsuz hizmet alıyordum. Yılda 1-2 defa ancak kayıt açıyordum. 2021'in sonlarından beri bir kopma problemi var ki artık bezdim. Son 3-4 ayda artık kaç kayıt açtım bilemiyorum. Sorun hep aynı kopma sorunu.
Kayıt açtım müdahalede bulundular diyorlar 1-2 gün sorun olmuyor kaydı kapatıyorum bir haftayı ya tamamlıyor ya tamamlamıyor sorun tekrar başlıyor. Aradan birkaç gün geçiyor durum devam ediyor tekrar kayıt açıyorum tekrar aynı olaylar ve tekrarlar.
Destek kaydı açtım bu defa kablolarınızda sorun olduğu söylendi kablonuzu kontrol ettirin dediler. Kabloyu baştan aşağı yeniledim. Sorun devam etti. Dedim ki ekip gönderin sorunumu çözsünler gerekiyorsa tekrar kablo çeksinler ama sorunumu çözsünler. Ekip geldi ve kablolamamda hiçbir sorun bulamadı. Hızın yüksek olduğunu bu sebeple kopma yaşandığını söyledi hızı bir miktar düşürürsek düzeleceğini söyledi ve hızı düşürttük. 03.03.2022, 01.04.2022, ve son olarak 10.04.2022 tarihinde tekrar kayıt açtım bu defa ise diğer kayıtlardan farklı olarak
"Telekom ekipleri modem kaynaklı olarak kopma sorunu yaşadığınızı ilettiler. Yedek modem var ise onunla deneme yapabilirsiniz veya modeme kadar olan kablolamaları kontrol edebilirsiniz.
Ankastre kutusundan modeme kadar olan (sıva altı dışındaki) tüm kablolar ve modem iç tesisat olarak geçer. Ekip yönlendirme ücreti 108 TL dir, tutar ilk faturaya yansır; ayrıca kablolarda arıza varsa metre başı 8,5 TL elden alınır. Eğer iç tesisatta sorun yoksa herhangi bir ücret alınmaz. İsterseniz dışarıdan elektrikçiye de kontrol ettirebilirsiniz. Ekip yönlendirmemi isterseniz yazabilirsiniz.
İyi günler dileriz."
böyle bir cevap aldım. Şu ana kadar söyledikleri hiçbir şeyin faydası olmadı. Sorun olmadığı halde yeni kablolama yaptım, ekip çağırdım en sonunda ise modem diyorlar. Şimdi yedek modemim tabii ki yok, çevremde de VDSL modem yok ödünç alabileceğim. Kalkıp yeni bir VDSL modem almam gerekiyor peki ya daha önceki yanlış tespitlerinde olduğu gibi bunda da yanılıyorlarsa modemi ne yapacağım?
Lütfen beni yönlendirin bunu söyleyeceğimi hayatta düşünmezdim ama 8 mbps hız aldığım Türk Telekom zamanlarını özlettirdiler.