TurkNet ve Çözemediğimiz Kopma Sorunu

Modem konusunu da düşündüm, ancak bana net olarak hatta sorun yok, modeminiz arızalı denmedi. İkinci bir kısım yeri geliyor 10 gün hiçbir sorun olmadan kullandığım oluyor. Madem modemimde arıza var nasıl oluyorda bir süre arızalı bir süre sorunsuz oluyor anlayamadım. Kalkıp bana evet modeminiz arızalı hatta, bağlantıda herhangi bir sorun yok kontrol ettik dense gidip yeni bir modem alacağım. Ancak bir varsayımla kalkıp 700 800 liraya modem alıp çözüme ulaşılmazsa büyük sıkıntı.

Görüşme yaptığım temsilciler çözüm yöntemleri denediğinde kendileri kopmalar gördüklerini ilettiler. Daha önce defalarca sorunu çözdük vs. gibi cevaplar geldi açıkçası bir süre sonra güvenim de kalmadı.

Destek kayıtlarına da sürekli ekliyorum sorunun kaynağı nedir diye ancak kablo dendi, iç tesisat dendi, telekom kaynaklı sorun var dendi, hattınız kaldırmıyor hızınızı düşürelim dendi, statik ip tanımlandı dendi, en son portunuzu değiştirdik dendi. Eminim benimle ilgili bir kayıt açıldığında telekom personelleri yine mi bu, çözüldü yazın gönderin diyordur. Öğrenmek istediğim tek şey sorunun kaynağı, modem mi sorun hemen alalım yenisini bu çileden kurtulalım.

Örneğin dün belki 10'un üzerinde kopma yaşandı, bugün pazar, evdeydim ve şimdiye kadar sadece bir kopmaya rastladım o da normal zaten. Bilemiyorum ne yapacağımı.
Modem sürümünü söyler misiniz? Hat değerlerinizi de atın. Gerçekten hatta sıkıntı yoksa ISS değişmekten başka şansınız yok.

Modem sürümünü söyler misiniz? Hat değerlerinizi de atın. Gerçekten hatta sıkıntı yoksa ISS değişmekten başka şansınız yok.
Aylar öncesine kadar sorunsuz +50 mbps download, +7 mbps uploadım vardı. Hızımı önce 35 mbps, ardından 26 mbps sabitlediler ancak olumlu bir değişiklik olmadı.
Modem sürümüm: 1.1.2.3_960
Hat değerlerim:
1655670255296.png

Aylar öncesine kadar sorunsuz +50 mbps download, +7 mbps uploadım vardı. Hızımı önce 35 mbps, ardından 26 mbps sabitlediler ancak olumlu bir değişiklik olmadı.
Modem sürümüm: 1.1.2.3_960
Hat değerlerim:
Eki Görüntüle 1425228
Hat değerleriniz çok da kötü değil aslında. SNR değerleri de güzel. Kaç günde kaç CRC hatası alıyor? Modem sürümünü 790 ya da 740 mıydı neydi ona düşürebilir misiniz?

Eğer sürümden de çözülmezse ISS ya da altyapınızda bir problem çıkmış olabilir. Altyapıdan kastım da iç tesisatınız değil eve kadar gelen kablolar.

Hat değerleriniz çok da kötü değil aslında. SNR değerleri de güzel. Kaç günde kaç CRC hatası alıyor? Modem sürümünü 790 ya da 740 mıydı neydi ona düşürebilir misiniz?

Eğer sürümden de çözülmezse ISS ya da altyapınızda bir problem çıkmış olabilir. Altyapıdan kastım da iç tesisatınız değil eve kadar gelen kablolar.
Daha önce farklı sürümlere geçtim ancak sorun devam etti. Kaç defa CRC hatası aldığını nasıl öğrenebilirim? Modemi kapatmadım değerler şu şekilde:
1655706911291.png

Daha önce farklı sürümlere geçtim ancak sorun devam etti. Kaç defa CRC hatası aldığını nasıl öğrenebilirim? Modemi kapatmadım değerler şu şekilde:
Eki Görüntüle 1425412
CRC hatası yazan yere bakın, bu hataları ne zamanda alıyor? 1-2 günde alıyorsa sıkıntı yok.

Modemi hangi sürümlerde denediniz? Sürümde ısrar etmemin sebebi Asus'un modemlerinde bazı sürümler hatalı çalışıyor. Hattınızda kopma yaşatacak bir durum yok.

Farklı sürümler denedim, modem yanlış hatırlamıyorsam 1.1.2.3_790 sürümüyle gelmişti daha sonra 1.1.2.3_858 sürümüne geçtim. Geçtiğimiz aylarda kopmalar olunca da en son sürüme geçtim. Eski sürümlere de dönüş yaptım kopmaların olduğu sıralarda ancak kesin sonuca ulaştırmadı beni. Hatta bir ara sürüm güncelledikten sonra 10 gün kadar sorunsuz kullanmıştım ve sorunun modem sürümünden olduğunu düşünmüştüm ancak tekrar sorun yaşandı. Gelen ekipler en son port kaynaklı olduğunu belirtti ve bana ekiplere en uygun porta geçirmelerini sağlayacağım deyip rapor yazdı. Ardından port değişikliği yapıldı. Port değiştirildikten sonra sanırım yapılabilecek daha üst bir durum yoktur. Kablolarımı tamamen yeniledim, artık son olarak yeni bir modem alacağım, umarım sorun modemdendir. İki güne yakındır yine kopma yaşamıyorum.

Farklı sürümler denedim, modem yanlış hatırlamıyorsam 1.1.2.3_790 sürümüyle gelmişti daha sonra 1.1.2.3_858 sürümüne geçtim. Geçtiğimiz aylarda kopmalar olunca da en son sürüme geçtim. Eski sürümlere de dönüş yaptım kopmaların olduğu sıralarda ancak kesin sonuca ulaştırmadı beni. Hatta bir ara sürüm güncelledikten sonra 10 gün kadar sorunsuz kullanmıştım ve sorunun modem sürümünden olduğunu düşünmüştüm ancak tekrar sorun yaşandı. Gelen ekipler en son port kaynaklı olduğunu belirtti ve bana ekiplere en uygun porta geçirmelerini sağlayacağım deyip rapor yazdı. Ardından port değişikliği yapıldı. Port değiştirildikten sonra sanırım yapılabilecek daha üst bir durum yoktur. Kablolarımı tamamen yeniledim, artık son olarak yeni bir modem alacağım, umarım sorun modemdendir. İki güne yakındır yine kopma yaşamıyorum.
2 gündür sıkıntı yoksa TürkNet kaynaklı olabilir o zaman. Kopmalar olduğu sırada havanın durumu nasıl oluyor? Belki yağmurdan kaynaklı da olabilir diye düşündüm bir an.

858 sürümüne dönmeyin zaten, bozuk o sürüm. Ben AC-51 kullanıyorum, üstünde gelen 502 sürümüydü ve güncellemedim. Belki denemek istersiniz diye yazdım.

2 gündür sıkıntı yoksa TürkNet kaynaklı olabilir o zaman. Kopmalar olduğu sırada havanın durumu nasıl oluyor? Belki yağmurdan kaynaklı da olabilir diye düşündüm bir an.

858 sürümüne dönmeyin zaten, bozuk o sürüm. Ben AC-51 kullanıyorum, üstünde gelen 502 sürümüydü ve güncellemedim. Belki denemek istersiniz diye yazdım.
Yağmur yok, hava kaynaklı bir durum yok.

19.07.2022 güncelleme : Sorun yaklaşık 1 ay sonra tekrar başladı. İki gündür kopmalar mevcut.

Son düzenleme:
Yağmur yok, hava kaynaklı bir durum yok.

19.07.2022 güncelleme : Sorun yaklaşık 1 ay sonra tekrar başladı. İki gündür kopmalar mevcut.
Hocam zamanında bire bir bende bu sorunları yaşadım ve bendede bu süreç uzadı.Fakat sağlam bir çözüm bulamadılar eğer interneti 20 gün kullanıyorsam diğer günler hep internet kesikti.Bende modem yenilemiştim fakat çözüm olmadı bende sizin gibi her yolu denedim hakta modem bile aldım fakat çözüm olmadı.En sonunda ISS degiştirdim kurtuldum önerim eğerki canınızı çok sıkarsa ISS değiştirin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı