TurkNet'e geçiş sonrası hız düşüklüğü

vdsl hocam. Önceki pakette 24 megabitlik pakette 22-23 alıyordum sabit. Ancak şuan aşırı dalgalanma ile 10-12-16-19 oluyor sürekli.
Ben TurkNet’e gectigimde altyapı destekliyordu ancak binanın kendi bakır kabloları eski olduğundan dolayı verdiği hızı kaldıramayıp dediğin gibi düşük hız alıp belirli bir süre sonra internet kopuyordu. Belki benzer bir olay yaşıyor olabilirsin.

Şu an hattınız iyi. Hattınıza 24 Mbps geliyor. Hız testini kablosuz mu yaptınız?
Evet. Kablosuz. Önceden de 24 kullanıyorduk zaten ama hız böyle sürekli düşmüyordu. Ayrıca ısrarla abone olmadan önce sürekli sordum hattım destekliyormu diye türk telekom 100 megabit - türknet 75 megabite kadar hız geliyor dediler. Ben 24 ün üstünde bekliyordum ancak var olan hızıda alamıyorum şuan.

Şu an hattınız iyi. Hattınıza 24 Mbps geliyor. Hız testini kablosuz mu yaptınız?
bu arada bunu tam olarak nerden anladınız. Aşağı yön ve yukarı yön değerlerine bakarak mı?

Evet. Kablosuz. Önceden de 24 kullanıyorduk zaten ama hız böyle sürekli düşmüyordu. Ayrıca ısrarla abone olmadan önce sürekli sordum hattım destekliyor mu diye Türk Telekom 100 megabit - TurkNet 75 megabite kadar hız geliyor dediler. Ben 24'ün üstünde bekliyordum ancak var olan hızı da alamıyorum şu an.

Ethernet kablosu ile test yapabilir misiniz?

Bu Wi-Fi, Upload Dowloadtan yüksek :D
fdagsdg.png

Hocam bu da kablolu:
sadfafew.png

Kabloluda sorun yok gibi gözüküyor ancak wifi çok sıkıntılı. Ayrıca ben zaten 22 megabiti alıyordum. Tamemen 75 megabit destekliyor diye ben türknete geçtim. Çok heyecanlıydım ama hayal kırıklığı yaşadım.

Son düzenleme:
Bu Wi-Fi, Upload Dowloadtan yüksek :DEki Görüntüle 2447241

Hocam bu da kablolu:
Eki Görüntüle 2447251

Kabloluda sorun yok gibi gözüküyor ancak wifi çok sıkıntılı. Ayrıca ben zaten 22 megabiti alıyordum. Tamemen 75 megabit destekliyor diye ben türknete geçtim. Çok heyecanlıydım ama hayal kırıklığı yaşadım.
Bu sorun Türknet kaynaklı değil de modem kaynaklı gibi duruyor. Kablosuz ayarların bir elden geçmesi lazım.

Bu Wi-Fi, upload dowloadtan yüksek :DEki Görüntüle 2447241

Hocam bu da kablolu:
Eki Görüntüle 2447251

Kabloluda sorun yok gibi gözüküyor ancak Wi-Fi çok sıkıntılı. Ayrıca ben zaten 22 megabiti alıyordum. Tamamen 75 megabit destekliyor diye ben TurkNet'e geçtim. Çok heyecanlıydım ama hayal kırıklığı yaşadım.

Modem ile alakalıdır o zaman. Wi-Fi kanalını değiştirmeyi deneyebilirsiniz ama pek fark edeceğini sanmıyorum. Hız yükseltmesi yapabilirsiniz.

Modem ile alakalıdır o zaman. Wi-Fi kanalını değiştirmeyi deneyebilirsiniz ama pek fark edeceğini sanmıyorum. Hız yükseltmesi yapabilirsiniz.

Hız yükseltmesi nereden ve nasıl yapılıyor? Modemi daha senenin başında aldık 300Mbps'e ye kadar hız destekli. TurkNet desteğe nasıl yazarım? Daha fazla hız alamaz mıyız 24 megabitin üstünde?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı