TurkNet'in internet hakkında söyledikleri doğru mu?

loren4

Hectopat
Daha fazla  
Normalde kardeşimin adına Netspeed kullanıyorum ve port dolu olduğu için 48 yerine 16 megabit kullanmak zorundayım. 2 aydır her gün kontrol ettikten sonra bugün boş porta denk geldim ve Netspeed'i VDSL'e geçiş için aradım. Boş port görüntülediğini fakat geçiş yaparken hata aldığını söyledi. Hatanın çözülmesi için 1-4 gün beklemem gerektiğini söyledi. Fakat ben o kadar beklersem port dolacaktı. TurkNet'i arayıp kendi adıma yeni bir abonelik başlattım. Abonelik başlatırken temsilciye "İnternet bağlanana kadar port dolarsa ben 50 yerine 16 alır mıyım?" diye sordum. TurkNet temsilcisi bir sorun olmayacağını o portun şu anda benim adıma ayrıldığını ve kaç gün sürerse sürsün sonunda 50 megabit kullanacağımı söyledi. Peki bu böyle midir? Yoksa sırf internet bağlatmak için bana yalan mı söyledi. Çünkü ben şu anda zaten 16 kullanıyorum ve 400TL ödüyorum. TurkNet'te 16 kullanıp neden 500-600TL vereyim? Konu hakkında bilginiz varsa beni aydınlatır mısınız?

Yani yalan söylemek gibi bir durum olmaz bence. Port dolu boş kısmına pek hakim değilim. Kurulum ücretini zaten ödeyeceksiniz ilk başta. Sıkıntı olursa da arkadaşın dediği gibi iptal edersiniz

Normalde kardeşimin adına Netspeed kullanıyorum ve port dolu olduğu için 48 yerine 16 megabit kullanmak zorundayım. 2 aydır her gün kontrol ettikten sonra bugün boş porta denk geldim ve Netspeed'i VDSL'e geçiş için aradım. Boş port görüntülediğini fakat geçiş yaparken hata aldığını söyledi. Hatanın çözülmesi için 1-4 gün beklemem gerektiğini söyledi. Fakat ben o kadar beklersem port dolacaktı. TurkNet'i arayıp kendi adıma yeni bir abonelik başlattım. Abonelik başlatırken temsilciye "İnternet bağlanana kadar port dolarsa ben 50 yerine 16 alır mıyım?" diye sordum. TurkNet temsilcisi bir sorun olmayacağını o portun şu anda benim adıma ayrıldığını ve kaç gün sürerse sürsün sonunda 50 megabit kullanacağımı söyledi. Peki bu böyle midir? Yoksa sırf internet bağlatmak için bana yalan mı söyledi. Çünkü ben şu anda zaten 16 kullanıyorum ve 400TL ödüyorum. TurkNet'te 16 kullanıp neden 500-600TL vereyim? Konu hakkında bilginiz varsa beni aydınlatır mısınız?
Benim bildiğim sana ayırdıkları zaman başkası o porta hizmet başvurusu yapamıyor ama yatırım tavsiyesi değildir :)

3 ay önce millenicomdaydım ve orda da benzer bir durum oldu. 50 megabite geçiş için başvurdum ama geçiremediler ve 16 kullanmaya devam ettim. Geçiş için 1 sene taahhüt yaptı ve bir de faturaya sanki geçmişim gibi 200tl geçiş ücreti yansıttılar. Yine benzer bir durum yaşamaktan korkuyorum. Bir de az önce kontrol ettim portlar doldu.

Benim bildiğim sana ayırdıkları zaman başkası o porta hizmet başvurusu yapamıyor ama yatırım tavsiyesi değildir :)
İşte portu bana ayırdılar mı ayırmadılar mı orası belli değil.

Son düzenleme:
3 ay önce millenicomdaydım ve orada da benzer bir durum oldu. 50 megabite geçiş için başvurdum ama geçiremediler ve 16 kullanmaya devam ettim. Geçiş için 1 sene taahhüt yaptı ve bir de faturaya sanki geçmişim gibi 200TL geçiş ücreti yansıttılar. Yine benzer bir durum yaşamaktan korkuyorum. Bir de az önce kontrol ettim portlar doldu.

İşte portu bana ayırdılar mı ayırmadılar mı orası belli değil.

Portun size ayrıldığını tahmin etmenin en kısa yolu, altyapı sorgulamasında VDSL boş port yok diyorsa eğer size port ayrılmış olabilir.

Portun size ayrıldığını tahmin etmenin en kısa yolu, altyapı sorgulamasında VDSL boş port yok diyorsa eğer size port ayrılmış olabilir.
Netspeed iptal için başvuru oluşturdum. Artık yapacak bir şey kalmadı. 50 megabit bağlanırsa ne güzel fakat 16 bağlanırsa da önceden de 16 kullanıyordum diyerek kendimi avutacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı