Turknet'ten Netspeed'e geçiş süreci

Jude2World

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, an itibariyle Turknet'ten Netspeed'e geçiş yapmış bulunuyorum. Aslında bu tarz geçiş süreci konularından bolca olduğundan dolayı hiç aklımda yoktu bu konuyu açmak fakat ekstrem olduğunu düşündüğüm bir hızda gerçekleştiğini düşündüğümden açmak istedim.

Tam olarak şu şekilde gerçekleşti süreç;

8 Şubat: Ön başvuru yaptım sitelerinden ve öğleden sonra aramalarını rica ettim yazılı olarak. 12:25'te tarafıma arama sağladılar, bilgilendirdiler fakat hat sahibi ben değildim bundan dolayı akşam tekrar arama sağlayalım dediler. 19.30'dan sonra ararsanız çok iyi olur dedim ve o saatlerde aradılar ve başvuruyu tamamladık. Tarafıma aynı anda e-posta aracılığıyla başvuru formlarını gönderdiler.

9 Şubat: Başvuru formlarını doldurup anlaşmalı 2 kargo firmasından birine karşı ödemeli olarak teslim ettim.

10 Şubat: Belgeler ellerine ulaştı, saat 15.40'ta tarafıma sesli onay için arama gerçekleştirdiler. Onayladıktan sonra 48 saat içerisinde işlemlerin tamamlanacağını söylediler.
17:46 İşlemleri başlattık, eski operatörünüzün onayını bekliyoruz 48 saat sürebilir mesajı.
17:57 İnternet aktivasyonunuz tamamlanmıştır, kullanıcı adı, şifreniz şudur mesajı. 😂

Şu an Turknet ile benzer sonuçlar alıyorum benim için değişen pek bir şey olmadı. Turknet bandwith throttling (kısıtlama) yaptığından dolayı bu değişikliği gerçekleştirdim ve en azından merak eden varsa diye geçiş süreci açısından memnuniyetimi dile getirmek istedim.
Screenshot_2021-02-10-19-31-27-083_com.android.mms.jpg IMG_20210210_193221.jpg

Bende TürkTelekom'dan Netspeed'e geçmeye çalışıyorum/düşünüyorum. Pingleriniz ne durumda? Fiber altyapınız var mı? Hangi paketi kullanıyordunuz hangisine geçtiniz?

Merhaba hocam,
Valla bende Türknet'liydim, online oyunlarda kendi yapa profiline geçtikten sonra ping / ms çıkmaya başlamıştı defalarda arıza kaydı açtım ama hiç bir sonuç alamamıştım ve yurtdışı çıkış hızları düşüktü, sonra hattımı millenicom'a geçirdim,

Milenicom ping ms konusunda iyilerdi, ama ilk zamanlarda yurtdışı çıkış hızlarında sorun yokken sonra kısıtlama getirmeye başladılar, defalarca dile getirip söylemem rağmen bir türlü onlarda çözmedi, tabi bu iki şirkette de taahhüt olmadığından direk kapattırdım.

Şuan Comnet adlı firmayı kullanıyorum henüz 2 hafta oldu, sabah dilekçeyi evrakları comnet'e tarayıp eksiksiz bir şekilde gönderdim, daha sonra onlar milenicomla görüştü, akşam da internetiniz hazır dediler kullanmaya başladık valla. 100 mbps VDSL paketini aldım, comnette kontür mantığıyla interneti alıyorsun. aylık, 3 ay ,6 ay, 12 aylık olarak seçebiliyorsun şuan aylık bütün paketler 99-TL'ye sabitlenmiş, bu bir kampanyamıdır, fiyatlar yükselir mi onu bilemiyorum tabiki de, valla alt yapı olarak sağlam iseniz, yada bu mesajımı okuyan arkadaşlar var ise alt yapısı güzelse, sitesine girip alt yapı sorgulasınlar, mesela ben sitesinde sorguladığımda stabil şekilde max alabileceğiniz hız 57 mbps yazmasına rağmen ben şuan 80 mbps civarlarında hız alıyorum...

Snr margin değerini modemden biraz yükselttim şuan snr margin değerim 13db olmasına rağmen ekte hız tesmini koydum.

Dosya Ekleri

• aaaa.JPG
    aaaa.JPG
    39,2 KB · Görüntüleme: 202
Anlık test sonuçlarım.
Turknet Özgür iletişim Ekstra 75 Paketini kullanıyorum.
Memnunum.
Ne zaman test yapsam sonuçlarım buna yakın çıkıyor.

test sonuçları 2.JPG

Inkednetspeed hız_LI.jpg

Ethernet ile bu şekilde bir speedtest sonucu alıyorum. Yalova'da yaşıyorum İzmir'deki sunucu ile olan ping değeridir bu. Turknet 35 Mbps'den Netspeed 35 Mbps'e geçiş yaptım. Bağlantım VDSL şeklinde. ISS'lerden bağımsız bir şekilde pek iyi bir altyapım olduğunu söyleyemem. Bu nedenle ping testlerim yanıltıcı olabilir.

Eki Görüntüle 874015
Ethernet ile bu şekilde bir speedtest sonucu alıyorum. Yalova'da yaşıyorum İzmir'deki sunucu ile olan ping değeridir bu. Turknet 35 Mbps'den Netspeed 35 Mbps'e geçiş yaptım. Bağlantım VDSL şeklinde. ISS'lerden bağımsız bir şekilde pek iyi bir altyapım olduğunu söyleyemem. Bu nedenle ping testlerim yanıltıcı olabilir.

Farklı oyunlarda ping değerleri nasıl?

Farklı oyunlarda ping değerleri nasıl?
Geçiş birkaç saat önce sağlandı ve bilgisayarı yeni formatladım, elimde şu anda test edecek bir oyun yok maalesef. Benzer konularda ping değerlerini paylaşmış arkadaşlardan örnek alabilirsiniz fakat tam sonucu vermez size çok fazla değişken var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı