Turnike kartı Redmi Note 10 Pro'ya kopyalanabilir mi?

Nuyyu

Centipat
Katılım
12 Haziran 2022
Mesajlar
144
Çözümler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
+ Asus Transformer TP550LA
- Intel Core i7-4500u (undervolt)
- 8gb Ram DDR3
- Samsung Evo 870 SSD
- CachyOS - Hyprland - Zen Kernal

+ Redmi Note 10 Pro (Sweet)
- SuperiorExtended (AOSP)
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Yazılım ve Donanım
Elimdeki kartları taşımak istemediğim için böyle bir şey yapmak istiyorum. Bu mümkün mü? Kendi bakış açımdan bakılınca mümkün görünüyor. Neden derseniz, NFC çipindeki değerleri okuyabiliyorsa telefonun o zaman bunu kopyalayabilir yazabilir de olması gerekir. Card Emulator Pro'yu denedim. Turnikiye tutunca desteklenmeyen kart türü hatası veriyor. Programın bir kısmı hatasız çalışıyor ama yine de olması gerektiği gibi çalışmıyor galiba. Elimdeki kartın türünü bilmiyorum. Şu anlık sadece Konya Elkart'ı denedim o da başarısız oldu.

Telefon: Redmi Note 10 Pro (NFC)
Custom Rom/Kernal ve kernal bazli root kullanıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkün hocam. Ben kullanıyorum hatta. NFC Card Emulator Pro isimli uygulamayla telefonunuz rootluysa bildiğiniz kaydedip kartları kullanabiliyorsunuz.

Screenshot_20240415_232751_Gallery.jpg


Rootlu değilse NFC Tools Pro var ama o da her seferinde kartın numarasını uygulamaya girmek gerektiriyor. Uygulama kayıt tutmuyor, tutmadığı için de kartlar kayıtlı kalmıyor.

Kartı uygulamada okutunca numarası çıkıyor. O numarayı notlarınıza falan kaydedip kullanacağınız zaman uygulamaya girip kartı çalıştırabilirsiniz.
 
@Crownguard tuhaf, ben mi beceremedim? O indirdiğin yerden ben de indirmiştim. Belki orası bozuk diye başka siteden indirip yükledim, yine olmadı. Kartı kopyalıyor, o konuda sıkıntı yok. Okutmak istediğim zamanda ilk defa yaptığımda benden magisk/kernelsu modülü yapıp yüklememi istemişti. Ben de dediğini yaptım, yükledim. Ondan sonra programda kartları simülasyon yapabilmeye başladım. Simülasyon yapınca turnikeye karşı tuttuğumda turnikede bu kart desteklenmiyor benzeri hata verdi.

Sadece Konya kartında denedim, yarın banka kartımı kopyalayıp denemeyi düşünüyorum, vb. kartları da.

Neden ben de çalışmadığını anlamadım. Aslında çalışmış olabilir ama turnike neden bu kart desteklenmiyor diye hata verdi orasını çözmem gerek.
 
@Nuyyu otobüs kartı mı denediniz? Onda çalışmaması olası hocam. Ben banka kartımı denedim, ben de hata aldım.

Evet otobüs kartı denedim. Otobüs kartında şansımız yok mu? Biraz sonra kartın türünü öğrenip eklerim konuya.
 
Kartların yapısı hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. 2 yıl önceki bir konuda @tahaklkt hocamın önerisini görüp kullanmaya başladım. Kendi şehrindeki otobüs kartını kullanabiliyormuş sanırım. Belki bilgisi vardır.
 
Kartımı daha önceden kopyalamıştım Card emulator ile ve dün kartımı kaybettim. O kartı kullanabilirsem mükemmel olur :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı kartlarda (yanlış hatırlamıyorsam, yanlışsam düzeltin lütfen) 0 noktası bulunur ve bu 0 noktasında özel bir kod saklanır (sector point). Okuyucu cihazlarda bu sector pointi okur. Sıkıntı şu, biz sector pointi okuyup herhangi bir programla telefondan emüle ettiremiyoruz, çünkü telefonun NFC aygıtının da bir sector pointi var ve bunu her seferinde değişmemiz gerekiyor, bunu NFC emulator Pro gibi değişen program olmadığı için de banka kartları ve otobüs kartları şu an sıkıntılı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak kopyalamak istediğim kart bu. Bu kartı taşımaktansa telefonda durmasını istiyorum.

Sıkıntı şu, biz sector pointi okuyup herhangi bir programla telefondan emüle ettiremiyoruz, çünkü telefonun NFC aygıtının da bir sector pointi var ve bunu her seferinde değişmemiz gerekiyor, bunu NFC emulator Pro gibi değişen program olmadığı için de banka kartları ve otobüs kartları şu an sıkıntılı.

Peki bunu manuel olarak yapamıyor muyuz? Cihazda root olduğuna göre NFC chipin sectoruyle de oynayamaz miyiz? Bu konu Kali NetHunter'a benziyor. Kernel değişince sıkıntımız kalmıyor kullanımında. Bunun içinde bir yöntem var mıdır acaba?
Telefonu turnikeye tuttuğumda simüle edilen kartı desteklememe konusunu çözersek iş hallolur gibi.

Screenshot_20240416-152909_NFC Tools~2.png


NFC gate adlı programı denediniz mi @tahaklkt @Crownguard

Program Xposed modülü istiyor. Bende yüklü değil ama çalışıyorsa yükleyebilirim. Xposed neden istediğini anlamadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı