Twitch İçin Sistem Ayarları

Merhaba arkadaşlar, işlemcim R7 2700X ve ekran kartım RTX 2070 fakat Twitch yayını yaparken FPS kayıpları yayışıyorum. Örneğin Apex'de yayın yapmadığım zamanlarda 150 FPS gibi değerler alırken yayın açıkken 50 FPs alıyorum zira bu durum CS:GO için de geçerli. OBS ayarlarım internetime göre ayarlı. Sorunun çözümü için ne gibi bir ayar yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın işletim sistemi ne? Windows 10'nun 1809 sürümü bende problem çıkarttı OBS kullanırken, 1803 sürümünde bir sorun olmuyor. Belki o yüzden olabilir.

OBS'de ayarlara geldiğinde çıkış bölümünde CPU kullanımı var. Orada resimde gösterdiğim gibi alta doğru indiğinde işlemci daha fazla zorlanır. Eğer bu ayarla çok oynadıysan belki o yüzden yapıyor olabilir.

Ben "very fast" kısmında kullanıyorum. Senin işlemcin daha güçlü ama çok aşağıdaki seçeneklerden birini kullanıyorsan belki o yüzden oluyor olabilir.

374683

Son düzenleme:
Ryzen 5 2600 ile cpu preset slower'da hiç bir kasma, sıkıntı, donma yaşanmadan yayın yapabiliyorum. Ryzen 7 ile de böyle bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Bence sıkıntı 1080p yayın vermeye çalışıyor olman olabilir. Eğer öyle ise 720p60'ye çekmeni öneririm.

Ayrıca oyunu Display ve yahut Pencere Yakalama modlarında değil Oyun Yakalama ile yayına vermeyi unutmuş olabilir misin?

Ryzen 5 2600 ile cpu preset slower'da hiç bir kasma, sıkıntı, donma yaşanmadan yayın yapabiliyorum. Ryzen 7 ile de böyle bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Bence sıkıntı 1080p yayın vermeye çalışıyor olman olabilir. Eğer öyle ise 720p60'ye çekmeni öneririm.

Ayrıca oyunu Display ve yahut Pencere Yakalama modlarında değil Oyun Yakalama ile yayına vermeyi unutmuş olabilir misin?
720p60 için kaç bitrate veriyorsunuz?

Deneyip yazarsanız başkalarına da yardımcı olmuş olursunuz. OBS yerine Streamlabs denemenizi de öneriyorum.
Streamlabs kullanıyorum. Bugün mini bir yayın yaptım, oyun içi ayarlarıda değiştirdim ve yayındayken 70-80 FPS leri gördüm ama hala az değil mi?
374714
374714
374715
374715
Kullandığın işletim sistemi ne? Windows 10'nun 1809 sürümü bende problem çıkarttı OBS kullanırken, 1803 sürümünde bir sorun olmuyor. Belki o yüzden olabilir.

OBS'de ayarlara geldiğinde çıkış bölümünde CPU kullanımı var. Orada resimde gösterdiğim gibi alta doğru indiğinde işlemci daha fazla zorlanır. Eğer bu ayarla çok oynadıysan belki o yüzden yapıyor olabilir.

Ben "very fast" kısmında kullanıyorum. Senin işlemcin daha güçlü ama çok aşağıdaki seçeneklerden birini kullanıyorsan belki o yüzden oluyor olabilir.

Eki Görüntüle 374683
Evet şuan 1809 sürümü yüklü.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı