Twitch yayıncıları sadece bağışlardan mı kazanıyor?

Hiko Babba

Picopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyu sizlere danışmak istiyorum. Twitch yayıncıları sadece atılan donate ve abonelerinden mi para kazanıyor yoksa YouTube gibi çok fazla takipçisi olunca Twitch'te para veriyor mu?

Merhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyu sizlere danışmak istiyorum. Twitch yayıncıları sadece atılan donate ve abonelerinden mi para kazanıyor yoksa YouTube gibi çok fazla takipçisi olunca Twitch'te para veriyor mu?

Sponsorlardan da alıyorlar. Soruna gelirsek mantıken vermesi gerekiyor, başka bir platforma geçmemesi için. Bilen bir arkadaş söyler.

Twitch büyük yayıncılarla sözleşmesi var diye biliyorum. Başka platformlarda yayın açmaları yasak filan. Mesela Pintipanda, EastergamersTV, Can Sungur bol sıfırlı ücretler karşılığı Facebook'a transfer oldular diye biliyorum. Ayrıca Panda bir videosunda büyük yayıncıların hepsi sözleşmeli yayıncı. Abonelikten, sponsorluktan gelecek paraya muhtaç değiller zaten 4-5 haneli dolar olarak kazanıyorlar demişti. Yani bağışlar ve abonelikler bahşiş aslında mesela lokantada garsonun servisini beğenirsen 10tl fazladan bırakırsın aynı mantık.

Oyun alanında bilinen birçok yayıncı (daha çok eski yayıncılar) yayın platformlarıyla sözleşmeliler. Sözleşmeleri gereğince burada yayın yapmaları karşılığında para alıyorlar. Bunun dışında bağış ve abone gelirleri de var platformdan gelen. Ek olarak da birçok firmayla da anlaşmalılar, buralardan da yeterince para kazanıyorlar. Bunun dışında sektörün eskileri olarak da bilindikleri ve baştan sona kadar deneyimli olduklarından firmalar bu tarz yayıncılara değer veriyor ve etkinliklerine davet ediyor. Bu dediğimiz kişiler evlerinde yan gelip yatan kişiler değiller anlayacağınız, bu kadar büyük paralar kazanmalarının arkasında uzun süren yıllar yatıyor, bu kişilerin eski video/yayın'larını izlerseniz anlamanız kolaylaşır. Bu konuda çok ciddi bir ön yargı var ve "yattığı yerden para kazanıyor bu da" gibi söylemler atılıyor, bu gibi bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istedim ben de uzun zamandır bir izleyici olarak neler olup bittiğini az çok kavradığımı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı