Twitch yayıncılığı

Sizce gerçekten izlenecek bir CS:GO vb. yayıncısına ihtiyaç var mı?

• Evet

Oy: 14 35,0%
  • Hayır

Oy: 26 65,0%

• Oy verenlerin toplamı
    40

HDoSAttack

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Ben üniversite öğrencisiyim, kendi şehrimde okuduğumdan dolayı imkanım ve zamanım daha fazla, twitch yayıncılığına başlamak istiyorum. Nasıl başlandığı, reklam verilip verilmemesi gerektiği gibi konularda pek bir bilgim olmadığı için fikrinizi, tavsiyelerinizi merak ediyorum. Sistemimin, ekipmanlarımın yeterli olduğunu düşünüyorum. Ağırlıklı olarak CS:GO yayını yapmayı planladığım için başlığı buraya açmaya karar verdim. Ve bir anket oluşturuyorum cevaplarsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Merak edenler için ekipmanlarım steam profilimde yazıyor:
Steam Community :: HDoSAttack

Tam yazacaktım yazılmış :) İnternet hızınız ve upload hızınız çok önemli. Şu an Türkiye'deki çoğu yayıncı upload hızlarından dolayı sıkıntı çekiyor. İnternetleri iyi olmasına rağmen droplar yaşıyorlar.
Ekipmanlarınız yeterli fakat sadece CS GO ile bir yere ulaşmak biraz zor. Oynanışın dışında insanların sevgisini kazanmakta önemli.

Oyun deneyimin ne kadar? Bu zamanlarda yükselmen çok güç olacak ama yaptığın iş verimli olursa er geç istediğini ele geçirirsin. Şu ana baktığımızda gerek Türk gerek yabancı çok fazla yayıncı var. Bu yüzden ya ortamın çok iyi olacak -yaptığın muhabbet insanları saracak- ya da çok iyi bir oyuncu olacaksın. İkinci seçenek imkansıza yakın.

PUBG ve Friday 13th Game en popüler oyunlar şu an sanırım. Gündeme uygun ilerlerseniz ilk dönemlerde, belli bir kitle elde edebilirsiniz. Ondan sonra yapmak istediğiniz şeyleri, kitlenizi kaybetmeden, yavaş yavaş yapmalısınız. Kitleyi korumak, yapılan her yayıncılık da önemli. Ayrıca yayınların tekrarlarını telif yemeyeceğiniz bir şekilde YouTube'a da atabilirsiniz. Oradan da yayınlarınızı bilmeyen insanları, yayınlarınıza kazandırırsınız. Yavaş yavaş ilerlersiniz. Tabii burada asıl iş size düşüyor. PUBG oynasanız bile, insanların izleyebileceği farklı bir şey yapmalısınız. Aynı anda PintiPanda gibi insanlar PUBG oynarken, neden senin yayını izleyip de sana gelmeli? Anlatımınızla, sohbetinizle, oynanış ile, bir şekilde insanları kendinize çekmeyi başarmalısınız. Şimdilik yeterli bu tavsiyeler sanırım. :)

Bence boş vaktini yayıncılık için harcama. Kodlama vs. gibi kendini geliştirmek için harca. Hobi olarak yapılabilir mi? Yapılır. Hem deneyimin olur. Hem de sana zevk verdikten sonra gerisi önemli değil. Ben de üniversite öğrencisiyim. PUBG ve CS:GO oynuyorum ağırlıkla. Sadece zevk için. Kalan zamanlarımı eğitime harcıyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı