Twitch yayını için i5 6600K ve R9 390X yeterli mi?

Mek1903

Hectopat
Arkadaşlar tüm konulara baktım ama eskiler güvenemedim. Sistem özellikleri;
  • i5 6600K
  • Sapphire R9 Nitro Trix 390x
  • 16 GB 2133 MHz RAM
İnternet hızım 35 Mbps, 4 Mbps kadar upload ama aldığım 33 Mbps ve 2.94 Mbps falan. Yani 3 Mbps.
Sizce bunlar PUBG, R6, Fortnite, LoL falan yayınları için yeterli mi?
Bir de son olarak kamera önerisi istiyorum sizden, şimdiden teşekkürler.
Bu düşündüğüm kameradır :)

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Yayında çift monitör izleyici yorumlarını takip etmende yararlı oluyor.
2- 2 PC birinde oyun oynayıp diğerinin gücü ile streaming yapabiliyor oyun oynadığın PC den yükü kaldırıp FPS düşüşlerini engelleyebiliyorsun.
3- 2 farklı DSL hat kullanarak bir hattan upload yapıp diğer hattan akışını kontrol etmeni vede ping yükselmeden oyun oynaya bilmeni sağlayabilirsin.
6600 k streaming youtube a yazar isen işlemcinin performansını az çok videoları izleyerek kestirebilirsin.

6600K Twitch veya Youtube canlı yayınları için yeterli bir işlemci değil. Oyunlarda sıkıntı yaşatır. AMD'nin Ryzen serisine yönelmeni tavsiye ederim. Ne kadar bol çekirdek o kadar rahat ve sorunsuz canlı yayın..

1- Yayında çift monitör izleyici yorumlarını takip etmende yararlı oluyor.
2- 2 PC birinde oyun oynayıp diğerinin gücü ile streaming yapabiliyor oyun oynadığın PC den yükü kaldırıp FPS düşüşlerini engelleyebiliyorsun.
3- 2 farklı DSL hat kullanarak bir hattan upload yapıp diğer hattan akışını kontrol etmeni vede ping yükselmeden oyun oynaya bilmeni sağlayabilirsin.
6600 k streaming youtube a yazar isen işlemcinin performansını az çok videoları izleyerek kestirebilirsin.
2 monitör zaten yapıcağım fakat 2 pc ve işlemciyi sonra düşünücem 2 dsl hat derken 2 kere ayrı internjetmi almamı tavsiye ediyorsun
6600K Twitch veya Youtube canlı yayınları için yeterli bir işlemci değil. Oyunlarda sıkıntı yaşatır. AMD'nin Ryzen serisine yönelmeni tavsiye ederim. Ne kadar bol çekirdek o kadar rahat ve sorunsuz canlı yayın..
Sonradan değişebilirim fakat ilk başlarda yeterli olmazmı üstünde cooler master soğutucu var ısınmada yapmaz ve overclock ile idare edeceğini düşünüyorum en azından bi süre
Vdsl kullanıyorsun denemiştim dostum siz donmasiz aciyor fakat biraz ping çıkıyor 100 110 felan bende 33 mbps alıyorum ( Fortnite)
buna bir çözüm varmı ?
Güzel sistem ama yorum yok benden bide çift kasa ve çift monitor oluyor yayincilarda sanirim ole biliyom.
çift monitör oluyorda ilk başlayanlarda çift kasa olmuyor
35 Mbit paketlerinde upload hızı maksimum 3 Mbit olarak biliyorum. 50 ve 100 Mbit paketlerinde upload 4 Mbit sanırım.
olabilir bende yanlış biliyo olabilirim

Ben avantajlarından bahsettim tek bir hattan canlı yayın yapar iken ( upload ) aynı anda yayın akışını kontrol etmen ( download ) imkansız online oyun oynuyor isen pink yükselmesi de muhtemel. İlla satın alman gerekmiyor varsa komşu akraba internet kullanan belli saatlerde yaparsın bu işi 7/24 yapacak değilsin herhalde rica edersin konuşur anlaşırsın 2. dsl hattına para vermezsin.

Upload hızın çok önem taşıyor. OSB programının kullanımı için youtube'dan videoları izlemeni öneririm. Bende de i5 6600k işlemci var ekran kartı ise RX 480 8 GB fakat sorun yaşadım. Çünkü yayın açtığımda upload hızım 0.6 idi :) Çok izleyicin yoksa çift monitörü şimdilik kafana takma telefondan da bi nebze takip edebilirsin. Bol şans.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı