Twitch yayını için i5 6600K ve R9 390X yeterli mi?

6600K Twitch veya Youtube canlı yayınları için yeterli bir işlemci değil. Oyunlarda sıkıntı yaşatır. AMD'nin Ryzen serisine yönelmeni tavsiye ederim. Ne kadar bol çekirdek o kadar rahat ve sorunsuz canlı yayın..
Sadece cekirdek sayisina bakaran Ryzen i öneremeyiz. İ5-6600k da gayet güclü bir islemcidir. Bahsettigi oyunlarda sadece PUBG de sıkınti cikartabilir belki.

Sadece cekirdek sayisina bakaran Ryzen i öneremeyiz. İ5-6600k da gayet güclü bir islemcidir. Bahsettigi oyunlarda sadece PUBG de sıkınti cikartabilir belki.

1.5 yıl boyunca Twitch'te i7 4790K ve GTX 980 ile canlı yayın yaptım. Yüksek bit değerinde ve 1080p gibi bir çözünürlükte kaliteli bir yayın yapmak istediğinizde işlemci kullanımı sizi sınırlamaya, fps düşüşleri yaşatmaya başlıyor. Ki bahsettiğimiz işlemci 4c-8t bir işlemci..

Upload hızın çok önem taşıyor. OSB programının kullanımı için youtube'dan videoları izlemeni öneririm. Bende de i5 6600k işlemci var ekran kartı ise RX 480 8 GB fakat sorun yaşadım. Çünkü yayın açtığımda upload hızım 0.6 idi :) Çok izleyicin yoksa çift monitörü şimdilik kafana takma telefondan da bi nebze takip edebilirsin. Bol şans.
çift monitör problem deil en kötü 100 tl verir 2. el alrm

İ5 6600k başlangıç olarak yayınlarında kullanabilirsin. Ben i5-4200H ve gtx 850m ile yapıyorum 2 mb upload var ama ucundan yetiyor hemde laptop benimki

Eğer yayın çok donuyorsa çözünürlüğü 854x480 fps 30 yapmanı tavsiye ederim 4 mb upload var ise bitrate 3500 720p60fps yayın yapabilirsin

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı