Twitch Yayını İzlerken Donma Sorunu

M13

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Twitch'te canlı yayınları 1080P izlemeye çalıştığımda sürekli donuyor fakat bu sadece Twitch platformunda oluyor. Youtube'da falan hiçbirinde 1080p izlememe rağmen donma sorunu yok. Sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Programın adı nedir acaba? Paylaşım yasal olacaktır çünkü kaydetmek değil paylaşmak telife tabiidir twitch videolarını o da kanal sahibi isterse. Zaten kaydetmek için değil ss. bazen kısıtlıyor twitch hızını o yüzden denemek istiyorum.

Twitch ile YouTube çok farklı platformlar, youtube kadar hızlı bir player yok şu anda. Donma problemi cihaza göre değişim gösteriyor. Şuanda 20Mbps Download 10Mbps Upload'ım mevcut yeri geldiğinde Twitch üzerinde donmalar oluyor fakat youtube'de 4K aç bir sorun yok,

Donma problemleri senin ekran kartına ve cihaz durumuna göre değişim gösterebiliyor.

Bazı servis sağlayıcılar belirli sunuculara hız kısıtlaması yapıyor. Bundan dolayı olabilir. Ayrıca her ne kadar Youtube'da 1080p izleseniz de, aynı bitrate'te olmadıkları için Twitch'te takılma olur. Yani bu durum çözünürlükle değili alınan verinin boyutunun yüksekliğiyle alakalı durum. Kaliteyi bozmadan iyi bir sıkıştırma algoritması yaparlarsa Twitch'te bizler için iyi olacaktır. Avrupa'da zaten 1080p altında izleyen yoktur, onlar için problem değildir zaten

Twitch ile Youtube'yi karıştırmayın o paylaştığınız internet hızıyla 1080p izleyemezsiniz. Ek olarak Twitch izlerken işlemciyi diğer platformlara göre daha çok kullanan bir site. İşlemci kaynaklı takılmalar da olabilir.

100mbit fiberde kaynaktan izleyemiyorum kafayı yiyeceğim. En fazla 480p de takılmadan izleyebiliyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    22,3 KB · Görüntüleme: 716
100mbit fiberde kaynaktan izleyemiyorum kafayı yiyeceğim. En fazla 480p de takılmadan izleyebiliyorum.
Hiç sıkıntısız izlemeniz lazım. Bırakın 1 yayını isterseniz 4-5 yayın açın aynı anda hepsini kaynaktan izlemeniz lazım bu hızla. Büyük yayıncılar genelde 6000 bitrate veriyorlar, bu da genelde 800kb/s-1mb/s harcıyor. Sizden başka kullanan var mı interneti? Büyük dosyalar indiren/torrent kullanan varsa bahsettiğiniz sorun gerçekleşebilir internet tamamen sömürüldüğü için.

Chrome un çerezleri temizledim birkaç saat sıkıntı yoktu tekrar aynı oldu. 2 bilgisayar daha var bağlanan fakat öyle torrent ve sömürülme gibi birşey yok o bilgisayarlarda. Sorun ne olabilir acaba?
Edit: İnternet explorerda da aynı sorun var.

Son düzenleme:
Merhabalar. Bende de sorun var. 35mbps internetim var. (ekran alıntısı sırasında internet kullanılıyordu) Saçma sapan donma problemleri yaşıyorum. Önceden 8mbps internet ile donmadan izlerken şimdi ise bu hızda donmalar yaşanması acayip ve şaşırtıcı. Telefon üzerinden de deniyorum yine de donmalar oluyor cidden kafayı yicem artık bunun bir çözümü yok mudur ?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    10,6 KB · Görüntüleme: 623

Peki şey, bende twitchte internet yüzünden değil telefondan izlerken donmuyor. Ya böyle pc' de izlerken donuyor yüklenme sembolü çıkmıyor ve pause play yapıyorum 5 dk bekledim yine başlamadı yayın ama F5 yapıp sayfayı yenilediğim an başlıyor yayın ama sonrasında yine donuyor. Fps drop gibi video donuyor ayrıca ses de donuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…