Twitch yayınlarını izlerken düşük kalitede donma sorunu

Karizarezz

Megapat
Yer
Afyon
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Kullandığım internet 75 Mbps olmasına rağmen Youtube vb. platformlarda 1080p videoları rahatça izleyebiliyorum. Fakat Twitch'te canlı yayın izlediğim zaman 360p zor izleniyor. Neden böyle olduğu hakkında bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığım internet 75 Mbps olmasına rağmen Youtube vb. platformlarda 1080p videoları rahatça izleyebiliyorum. Fakat Twitch'te canlı yayın izlediğim zaman 360p zor izleniyor. Neden böyle olduğu hakkında bilgisi olan var mı?

Bende de benzer sorunlar oluyor. Netflix'te özellikle.
Sana tavsiyem 2 tavisyem olacak.
Twitch'in bir eklentisi var. Adını hatırlamıyorum ama hangi ülke sunucusundan izlemek istediğini seçebiliyorsun. Almanya, İngiltere gibi...
Bir diğer yöntem kaliteli bir vpn kullanman. VPN kurmayı biliyorsan bir vpn kurup ayda sana maliyeti 20 tl anca olur bu tarz sorunlar yaşamazsın düşüncesindeyim. Bizim ülkemizde net gerçekten sıkıntılı. Bir platformda sorun olmazken diğerinde olabiliyor.

Senin için buldum şunu bir dene!

Crx dosyasını Chrome uzantılar kısmına sürüklersen eklenti kurulur.
Daha önce Chrome mağazasındaydı. Kaldırmışlar. Oarada bulunan sunucuları denersin ve belki işe yarayabilir. Bence yarayacaktır da.

Netflix'te hiç bir sıkıntım olmuyor 1080p kalitede izleyebiliyorum sıkıntım sadece Twitch'te. Vpn kullanmak fayda sağlar mı? Ben Chrome kullanmıyorum Opera kullanıyorum.

Netflix'te hiç bir sıkıntım olmuyor 1080p kalitede izleyebiliyorum sıkıntım sadece Twitch'te. Vpn kullanmak fayda sağlar mı? Ben Chrome kullanmıyorum Opera kullanıyorum.

VPN gerçekten fayda sağlar. Çünkü arada bir sunucu var atıyorum 100 mbit veya 1 gbit indirme hızı varsa senden çok daha hızlı çekip sana gönderir. İstersen şunu yapabilirsin. İnternette ExpressVPN veya HMA (hidemyass) gibi firmaların promosyon kodları yer alıyor. PUBG lite oynamak isteyenler genede paylaşır. Bir adet bulursan vpn ile test etme şansı bulursun. Ancak şundan kesin eminim fark yaratır. Çünkü şöyle düşün arada daha hızlı interneti olan bir makina olacak. mesela Almanya seçebilirsin.

Twitch konusunda sana bir diğer önerim. Twitch'i VLC player üzerinden izleme şansı var ve çok daha az kaynak tüketimi sağlıyor. How to play Twitch over VLC Player filan yazarsan birçok bilgi edinebilirsin. VLC üzerinden yüksek bir performans alabilirsin denemeni öneririm.

Birde bu buffering gibi sorunlardan dolayı piyasada Twitch gui tarzı 3. tarz programlar var bunları deneyebilirsin.

Son olarak Twtich'i pcde kesinlikle kendi uygulamasından izle. Windows'a çek kur. Ben zamanında test etmiştimi. Browserda olan takılmalar olmuyor ve görüntü daha iyi oluyordu.

Bunlar sana önerdiğim şeyler.

İzlediğin yayında düşük gecikme ayarı varsa kapatabilirsin.
370050
Ek olarak Opera tarayıcı geçmişini tamamen temizle ve bağlantıdaki yazılım ile İnternet ayarlarını onar.
370055

Ama 75 Mbps ile takılma olmaması gerekiyor. Jira söylediği gibi ISS ile iletişime geç. Girdiğin siteyi belirt. Eğer herhangi bir kısıtlama varsa öğren.

İşte VPN hem veriyi şifrelediği için herhangi bir durumdan limit yemiyorsun. Ancak VPN fiyatları biraz yüksek. Kendi VPN kurmak en mantıklısı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı