TWS Kulaklıklarda "Çift Mikrofon" Nedir?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, Havit TW970 satın aldım. ENC gürültü engelleme özelliği olan çift mikrofonlu bir kulaklık. Kulaklığın mikrofonu ile alakalı sorunlarım var. Bu fiyatta ki kulak içi kulaklığın mikrofonundan çok bir şey beklemiyordum satın alırken. YouTube'da 2 tane inceleme videosu vardı ve onları izleyip mikrofonunun idare eder seviyede olduğunu duyunca almaya karar verdim. Fakat benim denemelerimde mikrofon kalitem hiç o videolarda ki gibi çıkmıyor.

Sorularım:

1-) Mikrofon ilk devreye girdiği zaman yani ilk konuşmaya başladığım zaman ilk birkaç kelimemi çok kısık seviyede alıyor. Bir süre konuştuktan sonra mikrofonun ses seviyesi stabilleşiyor. Bu durum normal mi Bluetooth kulaklıklarda?

2-) "Çift Mikrofon" tam olarak ne anlama geliyor? Mikrofonun bir tanesi sesi algılıyor diğeri gürültü engelliyor gibi bir durum mu? Çünkü şöyle bir şey fark ettim; Mikrofonu test ederken kulaklıkları tek tek ağzıma yaklaştırarak konuşmayı deniyordum ve sadece 1 kulaklığın sesimi aldığını fark ettim. Mesela sol kulaklık sesimi alıyor sağ kulaklık almıyordu. Sonrasında sol kulaklığı kutusuna koyup kapattım ve sağ kulaklık sesimi almaya başladı. Sonra kutudan tekrar çıkarttım belki ikisi birden sesimi alır diye fakat bu sefer de sol kulaklık sesimi almıyor, sadece sağ kulaklık sesimi alıyordu. Bu sebepten dolayı sesimin normale göre, izlediğim inceleme videolarına göre kısık ve boğuk geldiğini düşünmeye başladım. Telefonda da denedim, bilgisayarda da denedim durum böyle. Sizce sadece 1 kulaklığın sesimi algılaması normal mi? Çift mikrofon özelliği nasıl bir özelliktir tam olarak?

Kulaklığı bilmeyenler için söyleyeyim; Type-C Dongle'ı olan TWS bir kulaklık. Bu Dongle'ı cihazımıza taktığımız zaman gecikme değerleri 18 MS'e kadar düşüyor. Yani oyun oynamak için üretilmiş bir kulaklık olduğunu söyleyebiliriz.

Arkadaşlar merhaba, Havit TW970 satın aldım. Enc gürültü engelleme özelliği olan çift mikrofonlu bir kulaklık. Kulaklığın mikrofonu ile alakalı sorunlarım var. Bu fiyatta ki kulak içi kulaklığın mikrofonundan çok bir şey beklemiyordum satın alırken. YouTube'da 2 tane inceleme videosu vardı ve onları izleyip mikrofonunun idare eder seviyede olduğunu duyunca almaya karar verdim. Fakat benim denemelerimde mikrofon kalitem hiç o videolarda ki gibi çıkmıyor.

Sorularım:

1-) mikrofon ilk devreye girdiği zaman yani ilk konuşmaya başladığım zaman ilk birkaç kelimemi çok kısık seviyede alıyor. Bir süre konuştuktan sonra mikrofonun ses seviyesi stabilleşiyor. Bu durum normal mi Bluetooth kulaklıklarda?

2-) "çift mikrofon" tam olarak ne anlama geliyor? Mikrofonun bir tanesi sesi algılıyor diğeri gürültü engelliyor gibi bir durum mu? Çünkü şöyle bir şey fark ettim; mikrofonu test ederken kulaklıkları tek tek ağzıma yaklaştırarak konuşmayı deniyordum ve sadece 1 kulaklığın sesimi aldığını fark ettim. Mesela sol kulaklık sesimi alıyor sağ kulaklık almıyordu. Sonrasında sol kulaklığı kutusuna koyup kapattım ve sağ kulaklık sesimi almaya başladı. Sonra kutudan tekrar çıkarttım belki ikisi birden sesimi alır diye fakat bu sefer de sol kulaklık sesimi almıyor, sadece sağ kulaklık sesimi alıyordu. Bu sebepten dolayı sesimin normale göre, izlediğim inceleme videolarına göre kısık ve boğuk geldiğini düşünmeye başladım. Telefonda da denedim, bilgisayarda da denedim durum böyle. Sizce sadece 1 kulaklığın sesimi algılaması normal mi? Çift mikrofon özelliği nasıl bir özelliktir tam olarak?

Kulaklığı bilmeyenler için söyleyeyim; Type-C Dongle'ı olan TWS bir kulaklık. Bu Dongle'ı cihazımıza taktığımız zaman gecikme değerleri 18 Ms'e kadar düşüyor. Yani oyun oynamak için üretilmiş bir kulaklık olduğunu söyleyebiliriz.

Kusura bakmayın eski bir konuyu yükseltiyorum ama memnun musunuz bu kulaklıktan sipariş ettim de yeni nasıl bir deneyim sundu size?

Kusura bakmayın eski bir konuyu yükseltiyorum ama memnun musunuz bu kulaklıktan sipariş ettim de yeni nasıl bir deneyim sundu size?
Ben iade ettim hocam. Genel olarak kulak içi kulaklıklar ile pek rahat edemediğimi fark ettim. Kulağımı çok rahatsız etti(bu bana özel bir durum olabilir çünkü rahat olduğunu söyleyenler de mevcut). Onun haricinde iğrenç ötesi bir mikrofonu var kesinlikle bu fiyatı hak etmiyor. HiFree Buds daha ucuz ve çok daha iyi bir kulaklık. İlla kulak içi bir kulaklık alacağım diyorsanız HiFree Buds alabilirsiniz iptal edip.

Ben iade ettim hocam. Genel olarak kulak içi kulaklıklar ile pek rahat edemediğimi fark ettim. Kulağımı çok rahatsız etti(bu bana özel bir durum olabilir çünkü rahat olduğunu söyleyenler de mevcut). Onun haricinde iğrenç ötesi bir mikrofonu var kesinlikle bu fiyatı hak etmiyor. Hifree Buds daha ucuz ve çok daha iyi bir kulaklık. İlla kulak içi bir kulaklık alacağım diyorsanız hifree Buds alabilirsiniz iptal edip.

Aldım bir defa iyi gibi kulaklık rahatsız ederse iade ederim çok çok ama iyi gibi oyun için ve günlük kullanayım karışık için daha iyisi olduğunu düşünmüyorum Havit markasına güveniyırum bir de bu hifree markasını bilmiyorum mesela 3 yıldır Havit akıllı saat kullanıyorum sıfır sorun halen memnunum.

Aldım bir defa iyi gibi kulaklık rahatsız ederse iade ederim çok çok ama iyi gibi oyun için ve günlük kullanayım karışık için daha iyisi olduğunu düşünmüyorum Havit markasına güveniyırum bir de bu hifree markasını bilmiyorum mesela 3 yıldır Havit akıllı saat kullanıyorum sıfır sorun halen memnunum.
Mikrofon beklentiniz yoksa ve kulaklık kulaklarınızı rahatsız etmezse memnun kalırsınız herhalde. Hayırlı olsun.

Mikrofon beklentiniz yoksa ve kulaklık kulaklarınızı rahatsız etmezse memnun kalırsınız herhalde. Hayırlı olsun.

Teşekkürler oyunlarda ses versin yeterli benim için öyle video yayın işleriyle falan uğraşmayacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı