Bluetooth kulaklıklarda mikrofon kullanılınca ses çok kötüleşiyor

• Konuyu başlatan bnrks
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 8.657
Technopat sosyalde biraz araştırmamdan sonra nedenini buldum. BT kulaklıklarda hands-Free denen özelliklerden dolayı hem kulaklık hem mikrofonu aynı anda kullanınca kendini özel bir moda alıyormuş. Hands-Free'yi devre dışı bırakınca da mikrofonu kullanamadım. Yani çözümü yok gibi duruyor.

Hocam çözümü var ama biz bilmiyoruz bende de Anker R50i vardı şu an space One kullanıyorum.

Çözümü yok bluetoothtta mikrofon ve stereo ses birbirinden bağımsız farklı protokol ve codeclerle çalışır. İkisi asla aynı anda çalışmaz. Zoom, google meet skype, discord açarsanız otomatik mikrofon moduna geçer ve o sırada çaldığınız müzikler videolar o kanaldan iletilir. Telefonda da asla aynı anda çalışmaz oyun oynarken sadece telefonun mikrofonu çalışır. Hem kablosuz olsun hem de aynı anda mikrofon çalışsın istiyorsanız arctis nova 5 gibi bi kulaklık almak zorundasınız type-c dongle içeren.

Merhaba sorunu çözebildinizmi acaba aynı sorunu yaşıyoruumda.

Biraz hortlatmış olacağım tam 1 yıl sonra olay şu ki Windows'ta saçma sapan bir olay var aynı anda hep mikrofon hem kulaklık kullanamıyorsun sesi kesiyor falan ve çözümü yok Windows'ta stereo modunda kalmak zorundayız hands Free modunda ses gelmiyor çünkü.

Bende Razer barracuda x var daha 1 hafta önce aldım. Aynı sorunu ben de yaşıyordum da bir iki ayar yaptım sorun bende düzeldi gibi. Benim kulaklıkta windowsta iki farklı ses seçeneği gözüküyor birisi Razer Barracuda X (BT) diğeri Razer Barracuda X 2.4 Denetim masası>Donanım ve ses> ses> kayıt kısmını açtığımda iki farklı kulaklık gibi iki farklı mikrofon gözüküyordu. Normalde BT nin mikrofonunu kullanıyor ve ne zaman kayıt ayarlarını açsam sesin kanalı değişip ses kalitesi düşüyordu. X BT nin mikrofonunu unut dedim ve windowstan da ses aygıtı olarak 2.4 ü seçtiğimde sorun düzeldi belki sizde de düzelir. Kulaklıklardan anlamam bu BT ve 2.4 ün ne farkı var neyi ifade ediyor onları da anlamam sadece bende düzeldi belki sizde de düzelir diye yazdım.

Bende Razer barracuda x var daha 1 hafta önce aldım. Aynı sorunu ben de yaşıyordum da bir iki ayar yaptım sorun bende düzeldi gibi. Benim kulaklıkta windowsta iki farklı ses seçeneği gözüküyor birisi Razer Barracuda X (BT) diğeri Razer Barracuda X 2.4 Denetim masası>Donanım ve ses> ses> kayıt kısmını açtığımda iki farklı kulaklık gibi iki farklı mikrofon gözüküyordu. Normalde BT nin mikrofonunu kullanıyor ve ne zaman kayıt ayarlarını açsam sesin kanalı değişip ses kalitesi düşüyordu. X BT nin mikrofonunu unut dedim ve windowstan da ses aygıtı olarak 2.4 ü seçtiğimde sorun düzeldi belki sizde de düzelir. Kulaklıklardan anlamam bu BT ve 2.4 ün ne farkı var neyi ifade ediyor onları da anlamam sadece bende düzeldi belki sizde de düzelir diye yazdım.
Bundan emin misiniz? Belki razer böyle bi güzellik yapmış olabilir mikrofonu bi tane de ayrı tekli bluetooth mikrofon aygıtı ekler gibi eklemiş olabilir.

Bundan emin misiniz? Belki razer böyle bi güzellik yapmış olabilir mikrofonu bi tane de ayrı tekli bluetooth mikrofon aygıtı ekler gibi eklemiş olabilir.
Benim kulaklıkta ayriyeten type c şeklinde hyperspeed wireless aygıtı ondan dolayı olabilir.
Dediğim gibi çok anlamıyorum bu bluetooth kulaklıklardan iyi indirim vardı öyle aldım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı