TYT 3 ayda biter mi?

ilaydaa784

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar. Ben şu ana kadar AYT çalıştım ve belki bir noktaya getirdim. Şimdi ise hedefim 3 ayda TYT netimi 70 netten 85 nete çıkarmak. TYT Türkçe ve TYT Matematik'te sadece deneme çözerek ilerlemeyi planlıyorum. Yani amacım TYT Fende konu çalışmak sizce 3 ayda bunu başarabilir miyim?

70 net yaptığınıza göre ortalama üstü bir temeliniz var. Biraz deneme alıştırması ve kalan konuların tamamlanmasıyla daha da artırabilirsiniz. Hedefiniz daha yüksek olsun. Denemelerde 100+ yapıyordum fakat sınavda 90 yapabilmiştim, bu düşüş de ihtimaller dahilinde, unutmayın.

Fen TYT kısmı epey sözel. Kimine göre avantaj kimine göre değil ancak 3 ayda iyi bir seviyeye gelebilirsiniz. Kısıtlı bir sürede yapacağınız için daha yoğun soru çıkan konuları önceliğe alabilirsiniz. Fizik konularına sadece TYT olarak bakmayın, sayısaldan girecekseniz AYT için de güzel bir temel oluşturmanız yararınıza olacaktır.

Bunun dışında bu kısmı diğerlerine göre hızlı çözeceğinizi düşünürsek ilk başlamanız da güzel bir teknik olabilir. Soru/zaman oranınızın yüksekliği sizi sınavda daha motive bir hale getirebilir. Fen için 15-20; Sosyal için 15-20 dakika ayırdığınızda geriye uzun bir zaman (şu anki süreden emin değilim, o yüzden nicelik veremiyorum.) ve 80 soru kalacak. Aksi takdirde Fen için kısa süre kalır ve rahat çözebileceğiniz soruları çözemeyebilirsiniz.

Size, temelinize, çalışma stilinize, çalışma sürenize göre değişir hocam. Bitmez mesajlarını görerek moralinizi bozmayın, biter mesajlarını görerek refaha da kavuşmayın. Elinizden gelenin en iyisini yapın, gerisi gelecektir.

3 ayda fazladan 15 neti rahatça çıkarabilirsiniz bence. Fende özellikle kimya ve biyoloji çok kolay, fizik ise zor sayılabilir çünkü konuların mantığını iyi bilmenin yanında soru tipi de bilmeniz lazım. Fenin yanında sosyali de geliştirmenizi tavsiye ederim, öğrenmesi en kolay grup olabilir çünkü. Türkçe ve matematiği de bol soru çözüp hızlanırsanız geliştirmeniz muhtemel, 85 yerine 95-100 civarına çıkabilirsiniz bence düzgün bir çalışmayla.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı