TYT 35 günde neler yapılabilir?

onuraltanuyar

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar gerçekten şu 35 günde neler yapabilirim? Düzgün matematik yapmam lazım 10 - 20 adet net yapsam yeterli benim için ve özellik olarak fen ve sosyal dersleri için ne önerebilirsiniz? Artısı olarak paragrafta hızlanma taktikleri gibi bu konu altında buluşalım ya gerçekten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fen bitmez, garanti konular kampıyla birkaç net anca yaparsın. Sosyal tarafında yine coğrafya için garanti konular kampı, diğer dersler içinde notlara bakıp biraz soru çözsen yeterli.

Asıl tavsiyem Türkçe ve matematik tarafında. Dil bilgisi yaparım diyorsan; ses olayları, cümlenin ögeleri, noktalama işaretleri ve yazım kuralları gibi konulara bakıp her gün 20 soru paragraf çözsen az çok Türkçeyi halledersin.

Matematik tarafında ise temelin yoksa yapacak pek bir şey yok, az çok bir temelin varsa bıyıklı matematiğin kampından ne kadar ilerleyebilirsen o kadar iyi.

Fen bitmez, garanti konular kampıyla birkaç net anca yaparsın. Sosyal tarafında yine coğrafya için garanti konular kampı, diğer dersler içinde notlara bakıp biraz soru çözsen yeterli.

Asıl tavsiyem Türkçe ve matematik tarafında. Dil bilgisi yaparım diyorsan; ses olayları, cümlenin ögeleri, noktalama işaretleri ve yazım kuralları gibi konulara bakıp her gün 20 soru paragraf çözsen az çok Türkçeyi halledersin.

Matematik tarafında ise temelin yoksa yapacak pek bir şey yok, az çok bir temelin varsa bıyıklı matematiğin kampından ne kadar ilerleyebilirsen o kadar iyi.

Ya zaten Udemy, Dershane, YouTube falan ama bence daha çok tecrübeli olan arkadaşlar için dedim.

İşbilmezler konuşmuşlar. Ancak yararsız konuşmuşlar. 1 ayda AYT ve TYT fen ikisi birlikte fullemek suretiyle bile bitirirsin. Sadece yeteri kadar çalışman lazım belki uykundan kısman gerekir ancak biter. Bundan 3 sene önce ben bitirmiştim. Matematiğim çok iyiydi çok çalışmasam bile full çekebiliyordum. Ancak Fen tarafında adam akıllı bir çalışmam veya matematikte olduğu gibi ayırt edici bir yeteneğim yoktu. 40'ta 40 yaptığım matematiğin yanında 15 net Fen gerçekten rezalet gözüküyordu ve sadece 1 aylık bir sürem kalmıştı. Gece 3'lere 4'lere kadar uyumadığım bir süreçti ancak TYT fen full, AYT fen 1 yanlış geldi bu sürecin sonunda. Senin hedefin zaten fullemek değil anladığım kadarıyla o yüzden günlük olarak 5-6 saat ayırsan kafi gelecektir diye tahmin ediyorum. Matematik adınaysa her gün deneme çözmeye çalış. Deneme çözdükçe konu eksiklerine tespit edip o konularla ilgili alacağın bir iki tane soru bankasından pratik yap. Ve ertesi gün tekrar deneme çöz. Böyle böyle sorular üzerinden konu eksiği kapamaya çalış. Paragrafta hızlanma taktiği vs. diye bir şey yok dostum. Çocukluğundan beri kitap okuma alışkanlığın varsa zaten hızlı oluyorsun. Eğer öyle bir alışkanlığın yoksa sınava kadar geçen sürede her gün deneme çözeceksin bunun başka bir çıkar yolu yok. Matematik ve Türkçe kısmı düzenli deneme çözmeyle toparlayacak kısımlardır ve zamana ihtiyaçları var. 35 günde ne kadar olursa artık. Sosyal bilgiler baştan sona şu saatten sonra ezberlemeye çalışılmaz. Her gün bir konu bitirmeye çalışsan bile bir konuyu daha tam kavramadan yenisine geçmek öncekini de şimdikini de ikisini de unutmana sebep olur sadece zaman kaybedersin. Çıkmış sorulardan konu dağılımına bakıp her sene kesinlikle veya yüksek ihtimalle çıkan konuları çalış. Şuan stratejik ilerlemelisin baştan sona oturup çalışmak gibi bir lüksün yok. Bakma ben 1 ayda Fen fulledim ama diğer derslerim tam oturmuştu sadece Fen eksiğim vardı bende tek oraya yüklendim. Tabi her gün matematik, türkçe ve genel deneme çözmeyi ihmal etmedim böylelikle diğer konular taze kaldılar o sürede de Fen bilimlerini fullemeye odaklandım. Şu ana kadar ne yaptın ne yapmadın bilemiyorum ancak sınava girecek her öğrenci için şu geçerlidir: Son 1-2 aylık süreçte ne yaptıysan sınavda karşılık olarak onu alırsın. Bu seneye nasıl başladığının sınav sırasında bir önemi olmaz. Ya da senenin ortasındaki durumun da sınav sırasında bir önemi olmaz. Burada nasıl çalışman gerektiğini değil az süredeki stratejiden bahsetmeye çalıştım. Şuan kendim de özel ders veriyorum ve Tıp okuyorum. YKS'de 2065. oldum. Bu yüzden sınav hakkındaki fikirlerime güveniyorum. Sana da başarılar kardeşim.

Son düzenleme:
@Miraltay hocam merhaba Türkçe de direkt branş denemesi çözün demişsiniz. Ben günde 20 paragraf çözerken bile çok sıkılıyorum. Bu kalan süre de Türkçe branşa mı geçilmeli?

Türkçe netim 25-30 civarı.
Mat 20
Sosyal 10-15
Fen 5-10

Artık konu çalışmaktan ziyade deneme çözüp analiz etme sürecine girdik. Fen kısmında çıkmış soruları çözüp soru üzerinden çalışabilirsiniz. Matematikte aynı şekilde. Düzenli olarak deneme çözeceksiniz. AYT’de durumlar nasıl?

@Miraltay hocam merhaba Türkçe de direkt branş denemesi çözün demişsiniz. Ben günde 20 paragraf çözerken bile çok sıkılıyorum. Bu kalan süre de Türkçe branşa mı geçilmeli?

Türkçe netim 25-30 civarı.
Mat 20
Sosyal 10-15
Fen 5-10
Türkçe netin fena değil. Paragraf tarafı dediğim gibi üç dört haftada olacak bir iş değil gerçekten zaman istiyor. Her gün çok değil bir tane paragraf ve dilbilgisi içeren klasik Türkçe deneme çözmekten hiçbir zarar gelmez. Süre tutarak belirli bir hedef doğrultusunda çözmeye çalışmalısın. Çok bariz değişim göremeyecek olsan bile kısa zaman dilimine bir iki net bile sıkıştırsan kardır. Biraz kendini zorla. 20 paragraf bile zor diyorsun da zaten bir Türkçe denemesinde 30-35 paragraf var. 10 soru zorlasan kendini bir şey olmaz.

Kardeşim ne yaptın? Merak ettim sorayım dedim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı