Rehber TYT-AYT için Genel Olarak Kanal ve Kaynak Önerileri

Fikop

Hectopat
Katılım
3 Kasım 2019
Mesajlar
1.392
Çözümler
1
Okulların açılmasıyla insanların bir kamp arayışına girmesi adına sayısal kısmı için kendi adıma kısa ve öz olacak şekilde belli başlı kanalları ve kaynakları önereceğim. Gerisi zaten kişinin kendisine kalan bir şey. Ek olarak bu önerilerimde temeli olmayanlar için uygun olmayabilir.

Matematik-Geometri: Belli bir temele ve matematik denemelerinde netleriniz 10-15 veya daha üstü ise kesinlikle Eyüp B.'den şaşmayınız. Kendisinin kanalı şu şekilde: =>https://www.youtube.com/@EyupB

Fizik: Fizik adına Özcan Aykın'nın kanalını tavsiye edebilirim. Videolarında bize formüller ile ezberletilen bir çok şeyi deney ile göstererek kafalara kazınmasını, sadece sözel olarak ifade edilen yerleri ise formüller ile aslında nerelerden geldiğini ve nasıl yorumlanabileceğini çok güzel bir şekilde gösteriyor. Kendisinin kanalı şu şekilde:
=>https://www.youtube.com/@ozcanaykin

Biyoloji: Klasik olan Selin Hoca'yı ben de izlemiş ve beğenmiştim. Videoları sade ve akıcıydı. Sıkıldığımı pek hatırlamıyorum. Kendisinin kanalı şu şekilde:
=>https://www.youtube.com/@selinhoca

Kimya: Benim Hocam'ı severek izledim. Videoların uzun oluşundan şikayetçi olan arkadaşları gördüm ancak videoları 2x'de izlemeye alışırsanız o kadar uzun olmadıklarını anlıyor ve büyük oranda zamandan kazanç sağlamış oluyorsunuz. Ders anlatımı olarak bir sınıf havasında olan dersleri hoşuma gitmişti. Kendisinin kanalı şu şekilde:
=>https://www.youtube.com/@BenimHocam

Kendi deneyimlerim ve ortalama bir öğrenci olarak sıkılıp sıkılmamaya ve çocuksu hareketleri olan hocaları eleyerek oluşturduğum listemdir. Rehber matematik gibi bir anda dersin ortasında yok uzay boşluğuna gitmeler yok bir anda sahil kenarında olmak veya derste garip garip sesler çıkarılması lise düzeyinde artık utanç verici bir komedi filmine maruz kalmaya benziyor.

Kaynak önerilerine geçelim:

Matematik-Geometri: Temeliniz kuvvetli ve denemelerden 15-20 net arası geliyorsa 3D'den başlayarak Apotemi'nin fasikülleri ve Barış Çelenk'in deneme veya test kitapları ile finali taçlandırabilirsiniz.

Fizik: Aydın Yayınları'nın fizik kitaplarını beğeniyorum, ek olarak Bilgi Sarmal'ın da kitabı güzeldi. Onunda dışında yine 3D veya benzer kalitede adını duyurmuş herhangi bir yayın alınabilir.

Biyoloji: Kendim sadece Palme çözdüm ve bana yetti şahsen. Ek kaynak almak yerine branş denemeleri ile yol devam edilmeli.

Kimya: Aydın Yayınları'nı öneriyorum. Aynı şekilde tek kitabın yine yeterli olacağını devamında denemeler ile yolun devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Kendi deneyimlerimden yola çıkarak oluşturduğum bu yazı temeli olan arkadaşlar için daha uygun olacaktır. Ancak temeli zayıf olan arkadaşların yinede şans verip bakması gereken kanallar. Özellikle Eyüp B. ve Özcan Aykın piyasanın çok değer görmeyen ancak en iyi öğretmenlerindendir.

Kaynak önerilerim az ancak öz olduğunu düşünüyorum. Öneri kısmında da belirttiğim gibi test kitapları sonrası branş denemelerinden devam edilmeli. Özellikle denemeler çözülürken süre tutulmalı ve çözülen soruların belki de farklı yollardan çözümleri var diye incelenmeli, kaliteli özgün bir soru ise bir yere not edilip ayda 1 veya 2-3 ayda bir tekrar göz gezdirilmeli.

Düzenleme: Dil bilgim kötüdür ve geceni 3'ünde yazı yazmak hele ki bu tarz hayatımda çok nadir yaptığım bir eylem olan bir metin yazmak olunca iyice kötü veya yanlış şeyler yazabiliyorum. Bu hatalarımı maruz görün.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kimya benim hocamı 2X de dinleyin demişsiniz ama birkaç ay önce karşılaştığım bir deney haberinde şunları yazıyordu. 100 civarında öğrenciyle yapmışlar bunu ve hepsine videoları farklı hızda dinletmişler. 2X olduğunda öğrenme oranı yüzde 80'lere inmiş fakat 1.5X gibi bir hızda yüzde 97 oranında kalmış. Eğer sizde 2X dinliyorsanız önerimdir 1.5X.
 
Elinize sağlık güzel bir rehber olmuş. Selin hoca konusunda tartışmaya bile gerek yok üstüne hoca görmedim. Sadece internette hazırladığı PDF'ler ile bile çalışabilirsiniz.
 
Apotemi için 15-20 değil de 25-35 netlerde olan arkadaşlar çözmeli bence.
Apotemiye direkt geçilmemeli zaten, dediğim gibi 3D'den sonra geçilmesi gereken bir yayın.

Hocam kimya benim hocamı 2X de dinleyin demişsiniz ama birkaç ay önce karşılaştığım bir deney haberinde şunları yazıyordu. 100 civarında öğrenciyle yapmışlar bunu ve hepsine videoları farklı hızda dinletmişler. 2X olduğunda öğrenme oranı yüzde 80'lere inmiş fakat 1.5X gibi bir hızda yüzde 97 oranında kalmış. Eğer sizde 2X dinliyorsanız önerimdir 1.5X.
2x ile şahsen izlediklerimi anlayabiliyorum ancak tavsiye için teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı