TYT-AYT matematik 20 net nasıl yapılır?

lostsoul09

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle ben bir meslek lisesinde okuyorum ama devlet destekli olduğu için bence tam da meslek lisesi demekte doğru olmuyor çunku benim baska devlet meslek lisesinde okuyan arkadaşım 11. sınınfta hiçbir matematik fizik gibi dersleri görmüyor ama ben görüyorum ve üst sınıftan arkadaşım ise 300k ya bile girmenin çok zor hatta imkansız olduğu söylüyor. Benim de temelim fena değil 9 10 boş geçti ama 11 de TYT matematik paragraf ve biraz da fonksiyon çalıştım bir müddet yazın ise netlerimi arttırabileceğim bir şekilde çalışmak istiyorum. Neler önerirsiniz?

Öncelikle 300K'ya girmenin imkansız olduğunu söyleyen arkadaşınla muhattabını kes. Böyle insanlarla arkadaş olma.

YouTube'da rehber matematik ile 49 günde TYT matematik izle baştan sona bitir. gerçekten çok temelden sade ve anlaşılır anlatıyor. Sonrasında konuları eyüpb ile tekrar etmeni öneririm. Matematiği kimden bitirirsen bitir Eyüp hoca ile tekrar şart.

Sonra bol bol soru bankası ve deneme çözümleri ile fulle yakın yaparsın. Senin 300k falan değilen az ilk 10 binleri hedeflemen gerekiyor. Daha yaşın çok genç kendini boş beleş bölümlerde harcamazsın umarım. İyi günler.

Arkadaşlar öncelikle ben bir meslek lisesinde okuyorum ama devlet destekli olduğu için bence tam da meslek lisesi demekte doğru olmuyor çunku benim baska devlet meslek lisesinde okuyan arkadaşım 11. sınınfta hiçbir matematik fizik gibi dersleri görmüyor ama ben görüyorum ve üst sınıftan arkadaşım ise 300k ya bile girmenin çok zor hatta imkansız olduğu söylüyor. Benim de temelim fena değil 9 10 boş geçti ama 11 de TYT matematik paragraf ve biraz da fonksiyon çalıştım bir müddet yazın ise netlerimi arttırabileceğim bir şekilde çalışmak istiyorum. Neler önerirsiniz?

300k gibi bir sıralamayı ufak bir temeli olan insan sözel ve eşit ağırlıkta kolaylıkla yapabilir sayısal tarafı bilmiyorum tabiide arkadaşınız biraz sallamış gibi duruyor.

Hocam önünüzde daha 1 yıl var, disiplinli çalışarak kolayca fullersiniz matematiği. 20 net, 300k vb. diyen arkadaşlarınıza aldanmayın. Sadece okuduğunuzu anlıyorsanız bile TYT'de hiç yoktan 10-15 soru çözersiniz matematikte. Temelinizden emin olun, özellikle ortaokul konularından itibaren hiçbir eksik bırakmayın. Tüm konular birbirine bir şekilde bağlanıyor, x konuyu çözerken y konudan da yardım alıyorsunuz.

Matematik ve geometri analitik düşünmeye dayalı dersler. Soruyu gördüğünüz an ne yapacağınızı hatırlamanız gerekiyor, soruda birkaç konuyu birlikte kullanıp çözüme ulaşıyorsunuz. O yüzden konuları öyle benimsemelisiniz ki refleks haline gelmeli. Refleks haline getirmek için de bol soru çözmek sorulara kafa patlatmak şart. Refleks edinirseniz matematik epey kolay.

Hocam önünüzde daha 1 yıl var, disiplinli çalışarak kolayca fullersiniz matematiği. 20 net, 300k vb. diyen arkadaşlarınıza aldanmayın. Sadece okuduğunuzu anlıyorsanız bile TYT'de hiç yoktan 10-15 soru çözersiniz matematikte. Temelinizden emin olun, özellikle ortaokul konularından itibaren hiçbir eksik bırakmayın. Tüm konular birbirine bir şekilde bağlanıyor, X konuyu çözerken y konudan da yardım alıyorsunuz.

Matematik ve geometri analitik düşünmeye dayalı dersler. Soruyu gördüğünüz an ne yapacağınızı hatırlamanız gerekiyor, soruda birkaç konuyu birlikte kullanıp çözüme ulaşıyorsunuz. O yüzden konuları öyle benimsemelisiniz ki refleks haline gelmeli. Refleks haline getirmek için de bol soru çözmek sorulara kafa patlatmak şart. Refleks edinirseniz matematik epey kolay.

Hocam benim şu anda TYT netim 40 50 civarı diyebilirim yazında matematiğe ağırlık vermem iyi olur mu?

Sene boyunca matematik çalışmayı bırakmayın hocam özellikle yazı matematik ağırlıklı geçirebilirsiniz. Fen tarafında kimya ve biyoloji biraz ezber dersler, matematiğe ağırlık verdiğin sürece fizikte de kolayca net yükseltebilirsin. Eğer disiplinli çalışabileceğine inanıyorsan yüksek dereceler yapabilirsin rahatça. 1 sene önceden düzenli çalışmaya başlayan biri için 300k civarı hikaye kalır.

Sene boyunca matematik çalışmayı bırakmayın hocam özellikle yazı matematik ağırlıklı geçirebilirsiniz. Fen tarafında kimya ve biyoloji biraz ezber dersler, matematiğe ağırlık verdiğin sürece fizikte de kolayca net yükseltebilirsin. Eğer disiplinli çalışabileceğine inanıyorsan yüksek dereceler yapabilirsin rahatça. 1 sene önceden düzenli çalışmaya başlayan biri için 300k civarı hikaye kalır.

Sağ olun hocam disipilinli bir şekilde çalışacağıma inanıyorum sadece haftanın 3 günü staj olacak ondan dolayı geri kalmak pek istemiyorum hafta içi diğer iki günde okul gelmeyi zorunlu tutmuyor full ders çalışmayı planlıyorum diğer günler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı