TYT-AYT sayısal derslerde sadece en çok çıkacak konulara çalışmak mantıklı mı?

Kernel60Hz

Decapat
Daha fazla  
Çok konu var ve çok kafa karıştırıcı oluyor ama şöyle bazı konulardan 1 soru ya çıkacak ya çıkmayacak. Onlar yerine tüm ana odağı TYT ve AYT'de en çok soru çıkan konulara vermek mantıklı mı? (Sayısal dersler için.) 340-350 puan yapsam yeterli olacak benim için.

Son 1-2 yılın sorularına bakmanı öneririm. Eğer bir konu 1-2 yıldır çıkmıyorsa, onları direkt es geçmek doğru olmaz; sınavda bir anda karşına belirebilir. O yüzden, çıkmayacağını düşündüğün konulara da bir göz at. Bir soru bile o sınavda çok önemli olabilir.

Son 1-2 yılın sorularına bakmanı öneririm. Eğer bir konu 1-2 yıldır çıkmıyorsa, onları direkt es geçmek doğru olmaz; sınavda bir anda karşına belirebilir. O yüzden, çıkmayacağını düşündüğün konulara da bir göz at. Bir soru bile o sınavda çok önemli olabilir.
Konuların kendi bağı var mıdır matematikte? Yani problemlerden 10 küsur soru çıkmış. Bu problem sorularını faktöriyel olmadan falan yapılabilir mi? Veya AYT'deki konular.

Daha çok soru çıkan yere çalışmak mantıklı bir hamle olur o şekilde 350 puan yaptım ben :)
Sayısal 350 yaptıysan lütfen TYT & AYT hangi konulara çalıştığını söyler misin?

Son düzenleme:
Konuların kendi bağı var mıdır matematikte? Yani problemlerden 10 küsur soru çıkmış. Bu problem sorularını faktöriyel olmadan falan yapılabilir mi? Veya AYT'deki konular.

Sayısal 350 yaptıysan lütfen TYT & AYT hangi konulara çalıştığını söyler misin?
ayt matematikte trigo,limit,türev,integral,logaritma sana çok net getirir
ayt fende birkaç konuya çalıştım biyoloji hariç biyoloji çok çalıştım sınava 1 ay kala denemelerdeki soruları hep baktırdım
tyt matematiği kötü yaptım sebebi yeterince zor problem sorusu çözmemem normalde denemelerde iyi yapıyodum ama sınav soruları vakit alan zor problem sorularıydı benim o yanım zayıftı
tyt fen biraz çalıştım zaten az çok yapabiliyodum tyt biyoloji çalıştım biraz
tyt türkçe için paragraf ve ses,yazım,noktalama çalıştım paragraf 3 ay çözdüm sınava 4 ay kala bıraktım
tyt sosyalde sadece yanlış soruları kontrol ettirdim o şekilde 4-5 net arttı
bu şekilde çalıştım ben sıralamam 157.000bin geldi başka sormak istediğin bişey varsa sorabilirsin

Direkt tüm konulara çalışın şu anlık, daha çok vaktiniz var. Konu elemek mantıklı değil, illa eleyecekseniz de son aylarda eleyin. Şimdiki tek derdiniz çalışmak olsun, çok önemsiz diye gördüğünüz bir konu bile sınavda çıkıp bir net kazandırabilir size. Bu dediklerime rağmen elemek istediğiniz ders/konu varsa sorun cevaplayayım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı