TYT çalışma planım nasıl?

@Anunswin, yeterlidir Türkçe adına. Matematik için net bir yorumda bulunmak zor.

Hocam mat için de iki tane soru bankası var birisi benim hocam 2021 soru bankası biri de TYT matematik modüler soru bankası başka kaynak önerirseniz 1 haftaya falan yeni kitaplar alacağım onların yanına ekleyebilirim. Hocam bir de kadir güneş taktiklerle dil bilgisi var önerir misiniz?
 
Hocam problem çözecek alt yapım olmayabilir bildiğim konular sadece antrenman ve matematik 1 de üslü sayılara kadar da ha da bir şey bilmem matematikden.

Matematiğe yüklenmenizi tavsiye ederim 2-3 net bile önemlidir. Türkçe netleri denemeyle artar mutlaka deneme çözün. Rehber mat, mert hoca, laptü matematik gibi kanalları takip edin faydasını görürsünüz. Ya da eksiğinizi fen kısmından kapatın.
 
Matematiğe yüklenmenizi tavsiye ederim 2-3 net bile önemlidir. Türkçe netleri denemeyle artar mutlaka deneme çözün. Rehber mat, mert hoca, laptü matematik gibi kanalları takip edin faydasını görürsünüz. Ya da eksiğinizi fen kısmından kapatın.

Hocam ilyas hocadan dinliyorum ama... Bir de hocam fenden her halükarda fiziğe çalışmayacağım.
 
Biraz yüzeysel olmuş. x günü matematik ve Türkçe, y günü diğer dersler şeklinde ders planlaması çok yüzeysel olur ki uygulaması da pek verimli olmaz. Önce ders ağırlıklarınıza göre dersleri sıraya koyar sonra konuları yazar, konular içerisinde bilmediğiniz veya eksik olanları işaretler daha sonra bu konular için konu tekrarı, bildiğiniz konular için soru çözümü yazarsınız. Konu tekrarı sonrası tekrar edilen konular için soru çözümü yazar ve net durumuna göre tekrar konu tekrarı yapar veya soru çözmeye devam edersiniz. Önceki çözdüğünüz sorular yani bildiğiniz konuların netlerinde de yanlışlarınızı kontrol eder ve hangi konularda yanlış yapmışsınız öğrenir sonra konu eksiğiniz varsa bu konuları tekrar eder eğer yoksa veya tekrar ettiyseniz; yaptığınız yanlış soru kadar o konuyla ilgili soru çözümü sağlarsınız. Bunların gün olarak dağılımını da konu eksiğinize, çözdüğünüz soruların netlerine göre belirlersiniz. Yine başta yüzeysel yaptığınız günlere ayırabilirsiniz fakat her gün belli miktar hepsine vakit ayırıp haftanın bir veya iki günü eksik olduklarınıza ağırlık vermek daha yararlı olabilir.
 
Fiziğin giriş kısmı sözel ona bakın derim hocam. İlyas hocadan dinlemediğim için bir şey diyemeyeceğim.

Hocam giriş kısmı sözel de soru çıkar mı çok basit duruyor sayısal olmayan bölümleri.
Biraz yüzeysel olmuş. X günü matematik ve Türkçe, y günü diğer dersler şeklinde ders planlaması çok yüzeysel olur ki uygulaması da pek verimli olmaz. Önce ders ağırlıklarınıza göre dersleri sıraya koyar sonra konuları yazar, konular içerisinde bilmediğiniz veya eksik olanları işaretler daha sonra bu konular için konu tekrarı, bildiğiniz konular için soru çözümü yazarsınız. Konu tekrarı sonrası tekrar edilen konular için soru çözümü yazar ve net durumuna göre tekrar konu tekrarı yapar veya soru çözmeye devam edersiniz. Önceki çözdüğünüz sorular yani bildiğiniz konuların netlerinde de yanlışlarınızı kontrol eder ve hangi konularda yanlış yapmışsınız öğrenir sonra konu eksiğiniz varsa bu konuları tekrar eder eğer yoksa veya tekrar ettiyseniz; yaptığınız yanlış soru kadar o konuyla ilgili soru çözümü sağlarsınız. Bunların gün olarak dağılımını da konu eksiğinize, çözdüğünüz soruların netlerine göre belirlersiniz. Yine başta yüzeysel yaptığınız günlere ayırabilirsiniz fakat her gün belli miktar hepsine vakit ayırıp haftanın bir veya iki günü eksik olduklarınıza ağırlık vermek daha yararlı olabilir.

Hocam zaten pekiştirmek için çok soru çözeceğim sayısal dersler de başarım pek olmadığı için bu yüzden onlara fazla gün ayırdım. Hocam bir güne hepsini iki ders ayırabilirim ama bitmez önceden çok denedim oradan biliyorum. Hocam konuyu bilmek ile de soru çözülmüyor ki o yüzden o 4 gün içerisin de bol bol soru çözmeye çalışacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı