TYT denemesinde hatalar nasıl anlaşılır?

ahmetsx

Hectopat
Daha fazla  
12. sınıfa geçtim. Bugün TYT denemesi yaptık okulda. Evde TYT denemelerim 79-81 arası geliyor. Bugün okula gitmeden önce sabah sadece şeftali yedim, bir de kahve içtim. Denemeye başladığımızda türkçenin 20. sorusundan sonra acıkmaya başladığım için beynim almadı fakat devam ettim. Türkçeden sonra hemen sosyali yaptım. Sonra matematiğe geçtim matın ilk 8 sorusunu güzelce yaptım aslında ama ondan sonra soruları anlayamadım, sanki beynim denemeyi yarıda bırakmak istiyordu. Fen iyi geçti. Fakat kodlama işini en sona bıraktım, tüm derslerin hem de. Aç halde denemeye girmek yaptığım en büyük hataydı, kodlama işini en sona bırakmanın rahat olacağını düşündüm öyle olmadı. Matematikten normalde 40 sorunun en az 28'ini yaparım sadece 14 yaptım. Türkçe de 40 soruda 28 doğrum var. Türkçenin son 5 sorusu hepsi yanlış. Bu da benim türkçenin sonlarına doğru öylesine yaptığımı gösteriyor. Tüm arkadaşlarımın netleri 80+ gelirken benim kötü yapmam moralimi çok bozdu, yazında ders çalıştım. Babam bu okula gitmem için binlerce para veriyor, bu yüzden de kendimi suçlu hissediyorum. Sizce ne yapmalıyım? Temeli olan birisiyim. Okulda deneme yapınca matematiğe gelince yorgunluktan dolayı soruları anlayamıyorum. İlk hangi dersten başlamalıyım sınava? Ne yapmamı önerirsiniz?

Kodlama işini en sona bırakmanın rahat olacağını düşündüm öyle olmadı.

Sakın YKS'de böyle bir hata yapma. Kendini sürekli işaretlemeye ve kontrol etmeye alıştır.

Tüm arkadaşlarımın netleri 80+ gelirken benim kötü yapmam moralimi çok bozdu

Bu da yapılan bir büyük hata (bence). Takma böyle şeylere. Sadece kendini, hedefini ve eksikliklerini düşün.

İlk hangi dersten başlamalıyım sınava? Ne yapmamı önerirsiniz?

Ben mat-fen-Türkçe-sosyal şeklinde gidiyordum hep

İlk hangi dersten başlayacağın sana kalmış kendini deneye deneye kendini en rahat nasıl hissediyorsan öyle yap. Açlık sıkıntı olabiliyor ama deneme sabahı yağlı, ağır yiyecekler tüketme bence. Kodlama işini sona birakmani tavsiye etmiyorum. Ben genelde sayfayı bitirip kodlamami yapardım, her soruda kodlamak dikkat dağınıklığı da yapıyordu bende.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı