TYT için nereden çalışmaya başlamak gerekir?

Bu sene de mezuna bırakacağım. Seneye için TYT'ye başlayacağım temelim az da olsa var hangi kaynaklardan nasıl başlamalıyım hiç bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Her gün 2 ders mi çalışmalıyım? Konu eksiğim çok fazla lisede hiç ders çalışmadım günde kaç konu bitirmeliyim?
Hocam ben de o zamanlardan geçmiş biri olarak lisede yattım hatta daha çok yatmak için eşit ağırlık seçtim sonra 12. Sınıfta farkettim ki ben bu yolun yolcusu değilim sayısal geçeyim dedim neyse ya bu senede bitsin öyle dedim. Sonra mezuna biraktim. Pişman mıyım çalışmadığım için evet ama mezuna bıraktığım için değil .eğer hiç bilmediğib bir bölümde hiç bilmediğin bir üniversite de hayal etmediğim bir yerde olacaksan mezuna bırak kesinlikle bırak çünkü yapmazsan mutlu olamama ihtimalin epey fazla. 2 yıllık vesaire bölümlerle ilgili bir bilgim yok pek kimsenin de o bölümlerle ilgili çok bir önerisi yoktur toplumdan anlarsın zaten. İki yıllık yazayım aman kafam rahat olsun deme. Hiç birşey için geç değil çalış çalış motivasyonunu kaybetme. Sınava gir çık eksiklerini kapata kapata git. Psikolojik olarak zor bir süreç mi evet. Ama üstesinden gelmeye çalış. Yukarıda yorum yazan arkadaş yazsaymis nie okumamış 2 yıllık 2 defa mezuna bırakmış madem. Elinden geldiğince çalış ama hiç bir gününü boş geçirme. Süre tutarak çalış. Hangi dalsin bilmiyorum EA ci misin sayısal misin sözel misin. 4 yıl önce senin yerindeydim bende. Mezuna bıraktığım sene de ilk başlarda umitsizdim EA dan sayısal gecmistim çünkü fen vesaire nasıl yaparım diye korktum çalıştım ama korkarak çalıştım. Boşuna korkmusum bir gün sinirden oturdum fen tyt ye bilgileri biliyormusum ama korkumdan yapamiyormusum onu farkettim denemelerde bir hafta da 1 netten 17 nete ciktim. Konuları biliyormusum çünkü, ama kendimi kisitlamisim . Mezuna bırakacaksan bırak ama boş geçirme lütfen zamanı oyun oynama mesela Instagram da dolaşma. Bunlarla gecirdigin az bir süre bile çok sürelere tekabül eder. Zihnin arka planda o reelslerle meşgul olur. Kafa dağıtmak için başka uğraşlar bul kendine. Dergi oku vb. Birşeyler çal gitar vesaire. Ama bir an önce başla yola koyul nereden başlayayım nasıl olur yapabilir miyim gibi düşüncelerle vakit kaybetme hemen başla. Paragraf çöz dil bilgisi çöz sosyal çöz birşeyler yap. Kervan yolda duzulurmus unutma. Sen yola çık yolunda devam et bak işler nasıl tıkırında gidecek. Zaman zaman yorulacaksin bikacaksin pes etmezsen kazanırsın. Allah yardımcın olsun kardeşim.

Var. Bilgisayar programcılığı var. İTÜ'de siber güvenlik bölümü açıldı.
2 yıllık bölümlerden pek bir cırt olmuyor. Bölüm isim olarak çok iyi dursa da gerek 2 yılda öğretilen şeyler ne iş hayatında çok işe yarıyor, ne de zaten işe alım yapılırken bile 2 yıllığı takmıyorlar büyük yerler. 2 yıllık okumaktansa 1 yılını harcayacaksın 4 yıllığı kazanacaksın.

Bilgisayar programcılığı seçip DGS ile bilgisayar Mühendisliğine geçebilir

Lütfen gerçekçi olun milletin hayatıyla oynamayın ya iki yıllık okuyanların çoğu kendi işini yapmıyor. Çünkü iş imkanı çok sınırlı. Uzatirim 4 yıllık dikey geçiş yaparım bunlar çok nadir olaylar kaç kişiden kaç kişi yapıyor Allah aşkına.

Bahsettiğiniz kadar kolay bir şey değil, bir sene YKS'ye çalışmak çok daha mantıklı olacaktır.

Bana kalırsa hocam bilgisayar programcılığı bölümü açıktan veya ikinci üniversitede okunmalı.

Lütfen gerçekçi olun milletin hayatıyla oynamayın ya iki yıllık okuyanların çoğu kendi işini yapmıyor. Çünkü iş imkanı çok sınırlı. Uzatirim 4 yıllık dikey geçiş yaparım bunlar çok nadir olaylar kaç kişiden kaç kişi yapıyor Allah aşkına.

Evet hocam bence de elektrik veya makine okuyup DGS'ye hazırlanmak daha mantıklı. Bilgisayar programcılığı AÖF okunmalı. Hem DGS'de EEM sıralamaları daha düşük.

Hedefim TYT 80 85 arası AYT 50 60 arası yapmak şu an net yapmıyorum çünkü çalışmaya başlamadım araştırma yapıyorum konuyu da o yüzden açtım zaten.

TYT kimya için bir hocanın video ders kitabını alıp oradan ilerlemek yerine konu anlatım föyü kullanmak daha hızlı ve pratik olur bir soru bankası ile birlikte ilerletirsin. Kimya TYT için eis föylerini ve soru bankası olarak Bilgi Sarmal kullanmanı tavsiye ederim. Biyoloji için ben biosem konu video ders kitabı ve biyotik soru bankası kullandım. Fizik için çap TYT seti önerebilirim. Paragraf ve sosyal için yardım edemeyeceğim.

AYT konusunda sayısalsan kimya için görkem şahin video ders kitabı ve aydın soru bankası önerebilirim. AYT kısmında video ders önermemin sebebi anlaşılması zor konular olması ve hocanın soru çözüm ile çok şey katabilmesi. Biyoloji için yine biosem video ders kitabı(dr biyoloji'de olabilir izleyip kendin karar verirsin) ve biyotik öneririm. Fizik için yine çap AYT seti öneririm anlamadığın yer olursa internetten konu anlatım izlersin. Matematik konusunda seviyene göre çok değişir o yüzden yorum yapamayacağım.

Evet kontenjanlar gerçekten çok az, DGS ile uğraşacağına otur bir sene daha YKS çalış çok çok daha mantıklı bir karar olur. Ayrıca okulu 6-8 senede bitirmek de cabası.

Bana kalırsa hocam bilgisayar programcılığı bölümü açıktan veya ikinci üniversitede okunmalı.
Bana kalırsa okunmamalı, internette tonla kaynak var. Kendini geliştirirsen birde ders sorumluluğu almana gerek kalmaz.

Bahsettiğiniz kadar kolay bir şey değil, bir sene YKS'ye çalışmak çok daha mantıklı olacaktır.
Katılıyorum 1 sene hatta gerekirse 2 sene mezuna kalmak daha mantıklı, ben sadece ortaya bir öneri daha attım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı