TYT ile KPSS farkı nedir?

matrixyz

Decapat
Sizce KPSS ile mi mezun olmak mı yoksa TYT ile mi? Örnek veriyorum tıbbi görüntüleme teknikleri KPSS'de 96 puan TYT de 330 puan.

TYT'den iki yıllık üniversite ile okuyup mezun olmakla KPSS'den aynı bölümü kazanıp atanmanın farklari nelerdir?

TYT nedir, niçin girilir? KPSS nedir, kimler ne için girer? Bu soruların cevaplarını araştırırsan kafa karışıklığın düzelir.

KPSS ve TYT'ye ne amaçla girdiğimizi biliyorum zaten hocam 😁 sadece aynı bölümleri iki farklı sınavla girmenin farkını soruyorum.

mesela

Dosya Ekleri

• resim_2023-10-23_213502178.png
    resim_2023-10-23_213502178.png
    13,5 KB · Görüntüleme: 104
  • resim_2023-10-23_213534898.png
    resim_2023-10-23_213534898.png
    5,3 KB · Görüntüleme: 83
Siz bu sınavları tam anlayamamışsınız gibi duruyor. TYT, üniversiteye giriş sınavının birinci kısmıdır. Ön lisans (2 yıllık) eğitimi alacak öğrenciler için sınavın tamamıdır, onların sınavın ikinci kısmı olan AYT'ye girmelerine gerek yoktur.

KPSS ise kamuya atanmak için girmen gereken bir sınavdır. TYT'den ön lisans eğitiminiz sırasında veya eğitimi bitirdikten sonra KPSS'ye girip başarılı olursanız devlete atanırsınız. KPSS'den bölüm kazanmak diye bir şey yok. TYT, üniversiteye giriş sınavıyken KPSS kamuya atanma sınavıdır.

Siz bu sınavları tam anlayamamışsınız gibi duruyor. TYT, üniversiteye giriş sınavının birinci kıs mıdır? Ön lisans (2 yıllık) eğitimi alacak öğrenciler için sınavın tama mıdır, onların sınavın ikinci kısmı olan AYT'ye girmelerine gerek yoktur.

KPSS ise kamuya atanmak için girmen gereken bir kısımdır. TYT'den ön lisans eğitiminizi tamamlarsınız, sonra KPSS'ye girip başarılı olursanız devlete atanırsınız. KPSS'den bölüm kazanmak diye bir şey yok. TYT, üniversiteye giriş sınavıyken KPSS kamuya atanma sınavıdır.

Anladım hocam sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı