TYT matematiğe Mert Hoca'nın Video Defteri ile çalışma

Arkadaşlar bu YKS sınavına 3.5 milyon kişi giriyor ve bence ilk 300k'ya kadar hiç çalışmadan yapılabilme potansiyeline sahip, yani 300k kişi hariç diğerlerinin sonuçları çok da önemli ve değerli değil bence. O yüzden her işte işinin en popüler olanları elbette işinde iyi olduğu için en popülerdir ama YKS'da tam tersi kazanan taraf çok çok daha az bir azınlık.

3.5 Milyon kişi giriyor ve tıp için 25k'ye girmeniz lazım. Yani çok çok absürt bir fark. Kısacası çokluk orada diye iyi olacak diye bir şey yok, nitekim en beğenmediğim Matematik öğretmenleri bu işin en popülerleri olan Rehber Matematik ve Mert Hoca. Eyüp B gibi derece kitlesine hitap etmedileri için, çoğunluk ama sınavı kazanamayan (iyi bir puanı olmayan) öğrencilere hitap ettikleri için yüksek hedefleriniz varsa takip etmenizi önermem. Bir işte her zaman hedef kitlesine dikkat edin.

not: YKS TYT-AYT 35 üstü matematik.

Bence Mert Hoca'dan çok ilerlemeyin derim. Mert Hoca'nın soruları oldukça süslü ve işlem kalabalığı olan sorulardan oluşuyor. ÖSYM soruları çok daha kısa ama oldukça akıl isteyen sorular, öyle işlem yeteneği zorlatan sorular değil.

Matematiğin Güler Yüzü ve Eyüp B. önerebilirim, full video dinlemekten öte kalemle bir şeyler karalanmadan matematikte gelişemeyeceğinizi unutmayın. Sözelde bir miktar sadece dinleyerek halledersin de sayısalda o kalem oynamadan olmuyor.
Hocam tüm videolardaki soruları ilk kendim çözmeye çalışıyorum başaramayınca hocadan dinliyorum sonra tekrar çözmeye çalışıyorum derken ders öyle bitiyor. Ama problemler ve o konunun testlerine geçicince böyle akraba gibi birbirimize bakıyoruz. 2 testi 50 dakika içerisinde çözüyorum o da zorlana zorlana.. 2 test 50 dakikaysa 40 soruyu artık siz düşünün.. Artık video ders defterini aldım mecbur Mert Hocadan ilerleyeceğim. Ama problem çözüm videolarını genelde Eyüp B. hocadan dinliyorum.

Arkadaşlar bu YKS sınavına 3.5 milyon kişi giriyor ve bence ilk 300k'ya kadar hiç çalışmadan yapılabilme potansiyeline sahip, yani 300k kişi hariç diğerlerinin sonuçları çok da önemli ve değerli değil bence. O yüzden her işte işinin en popüler olanları elbette işinde iyi olduğu için en popülerdir ama YKS'da tam tersi kazanan taraf çok çok daha az bir azınlık.

3.5 Milyon kişi giriyor ve tıp için 25k'ye girmeniz lazım. Yani çok çok absürt bir fark. Kısacası çokluk orada diye iyi olacak diye bir şey yok, nitekim en beğenmediğim Matematik öğretmenleri Rehber Matematik ve Mert Hoca.

not: YKS TYT-AYT 35 üstü matematik.
Hocam Mert Hoca gayet iyi bence neden beğenmediniz ?

Daha 1 yıl var ne kadar uzun sürebilir ki? Tyt matematik önemli bir ders 30 soru var o yüzden gerekli zamanı ayırmanız iyi olur.
Hocam her konudan yaklaşık Mert Hoca bayağı soru çözüyor o yüzden hangi birini tekrar edeceğimi şaşırdım ben konuyu sorular üzerinden tekrar ediyorum ardından test kitabına geçiyorum..

Son düzenleme:
@Mauro Emanuel Icardi Biraz kendini geliştirdikten sonra Mert Hoca'nın kötü olduğunu anlarsın. Akademik olarak ben en zayıf hocanın Mert Hoca olduğunu düşünüyorum. Rehber Matematik o konuda çok daha iyi diyebilirim. Ama Rehber Matematik'in de hedef kitlesi zaten sınavı kazandırma odaklı olmadığı için, 300k-3 milyon arası olduğundan adamın çok sınav kazandırma amacı yok yani parasına bakıyor.

Bir de her eğitimci bilir ki bir ders anlatılıcaksa uyaranlar her zaman minumuma indirilmedir, örneğin telefon veya gözüne sürekli yansıyan parlak bir nesne hemen kaldırılmalıdır. Ama tam tersi bu öğretmenlerin öyle bir amacı olmayıp para kazanmayı hedeflediklerinden bu uyaranları minimalize edecekleri yerde mal mal monitörle akan bir ekran koyarak bunu maksimize etmişler.

Arkadaşlar bu sınavı çoğunluk değil azınlık kazanıyor, bu adamlar elbette çoğunluğa hitap ederlerse çok daha fazla para kazanırlar nitekim Mert ve Rehber bunu yapıyor ama bunu yapmayıp daha karakterli kalanlar da var.

Bir de asla buna para verdim artık bitene kadar kalayım yapmayın yoksa ileride çok daha fazla para kazanma şansını kaldırır, ya da cebinizden çok daha fazlasını harcatır. Bu sınavı dershaneye kayıt olduğu için artık bırakamayanlar değil dershaneye kayıt olup ondan sonra evden çalışmanın günümüz koşullarında çok daha mantıklı olduğunu anlayıp direkt parası yansa da bırakanlar daha çok kazanıyor. Bu kadar para odaklı kalma yoksa daha da kötü olur.

İlk başta tüm derece öğrencileri derece netleri yaparak sınav maratonuna başlamıyor, derece öğrencileri de vasat sayılan netlerle başlıyorlar, bir soruda çok takılıyorlar ve kendini geliştirmeleri zaman alıyor. Soru çözüyorum çok süremi alıyor falan demeden çalışmaya devam edin en az 365 günlük bir maratonda elbette üstüne koyacaksın.

@Mauro Emanuel Icardi Biraz kendini geliştirdikten sonra Mert Hoca'nın kötü olduğunu anlarsın. Akademik olarak ben en zayıf hocanın Mert Hoca olduğunu düşünüyorum. Rehber Matematik o konuda çok daha iyi diyebilirim. Ama Rehber Matematik'in de hedef kitlesi zaten sınavı kazandırma odaklı olmadığı için, 300k-3 milyon arası olduğundan adamın çok sınav kazandırma amacı yok yani parasına bakıyor.

Bir de her eğitimci bilir ki bir ders anlatılıcaksa uyaranlar her zaman minumuma indirilmedir, örneğin telefon veya gözüne sürekli yansıyan parlak bir nesne hemen kaldırılmalıdır. Ama tam tersi bu öğretmenlerin öyle bir amacı olmayıp para kazanmayı hedeflediklerinden bu uyaranları minimalize edecekleri yerde mal mal monitörle akan bir ekran koyarak bunu maksimize etmişler.

Arkadaşlar bu sınavı çoğunluk değil azınlık kazanıyor, bu adamlar elbette çoğunluğa hitap ederlerse çok daha fazla para kazanırlar nitekim Mert ve Rehber bunu yapıyor ama bunu yapmayıp daha karakterli kalanlar da var.

Bir de asla buna para verdim artık bitene kadar kalayım yapmayın yoksa ileride çok daha fazla para kazanma şansını kaldırır, ya da cebinizden çok daha fazlasını harcatır. Bu sınavı dershaneye kayıt olduğu için artık bırakamayanlar değil dershaneye kayıt olup ondan sonra evden çalışmanın günümüz koşullarında çok daha mantıklı olduğunu anlayıp direkt parası yansa da bırakanlar daha çok kazanıyor. Bu kadar para odaklı kalma yoksa daha da kötü olur.

İlk başta tüm derece öğrencileri derece netleri yaparak sınav maratonuna başlamıyor, derece öğrencileri de vasat sayılan netlerle başlıyorlar, bir soruda çok takılıyorlar ve kendini geliştirmeleri zaman alıyor. Soru çözüyorum çok süremi alıyor falan demeden çalışmaya devam edin en az 365 günlük bir maratonda elbette üstüne koyacaksın.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim... Ama artık video ders defterini aldım onu bırakıp başka bir hocadan mı devam etmemi öneriyorsunuz ?

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim... Ama artık video ders defterini aldım onu bırakıp başka bir hocadan mı devam etmemi öneriyorsunuz ?
Bıyıklı Matematik fazla konuşsa da belki sizi bu durum rahatsız etmez ve onunla işleyebilirsiniz (gene Mert ve Rehber'den azdır) evet eğer durumunuz çok kötü değilse ve aileniz buna kızacak bir yapıda değilse çok takmayın derim bu tür kitaptan vazgeçmeleri, yine de çok savurganlık yapmayın.

Tekrarlar için Matematiğin Güler Yüzü'ne bakabilirsiniz, Eyüp B. şu an sizi oldukça zorlayacaktır. Derece yapmaya müsait olmaya başladığınızda bakın derim.

Koskoca üniversite kazanacaksın 150 liralık kitabı önemseme, ondan sonra daha çok harcamak zorunda kalırsın yani.

Bıyıklı Matematik fazla konuşsa da belki sizi bu durum rahatsız etmez ve onunla işleyebilirsiniz (gene Mert ve Rehber'den azdır) evet eğer durumunuz çok kötü değilse ve aileniz buna kızacak bir yapıda değilse çok takmayın derim bu tür kitaptan vazgeçmeleri, yine de çok savurganlık yapmayın.

Tekrarlar için Matematiğin Güler Yüzü'ne bakabilirsiniz, Eyüp B. şu an sizi oldukça zorlayacaktır. Derece yapmaya müsait olmaya başladığınızda bakın derim.

Koskoca üniversite kazanacaksın 150 liralık kitabı önemseme, ondan sonra daha çok harcamak zorunda kalırsın yani.
Hocam çok konuşuyor diye birşey yok, 50 dakikalık bir videonun 2 dakikasında anısını anlatsa ne olur anlatmasa ne olur.

Tamam, teşekkürler..

Hocam temeli bıyıklı matematik ile iyi bir şekilde atabilirim değil mi ? Çünkü 10 saatlik çalışma ile 1 sene geçireceğim ve foruma dönmem artık pek mümkün olmayacak emin gitmek istiyorum o yüzden

Son düzenleme:
Tamam, teşekkürler..

Hocam temeli bıyıklı matematik ile iyi bir şekilde atabilirim değil mi ? Çünkü 10 saatlik çalışma ile 1 sene geçireceğim ve foruma dönmem artık pek mümkün olmayacak emin gitmek istiyorum o yüzden
Kolay-orta Bıyıklı Matematik, orta-zor Eyüp B. gidebilirsiniz. Matematiğin Güler Yüzü ise bazı konuları çok iyi akla sokabiliyor (özellikle PKBO'yu ondan dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim) ve onu konu tekrarları için kullanabilirsiniz zira videoları kısa ama çok öğretici (normalde kısa video iyi bir şey değildir ders için ama bu farklı yine de kısa videolara dikkat edin). Bu süreç içerisinde isterseniz tabii ki başka hocalara da göz atıp keşfedebilirsiniz. Bazen konu konu hocaların iyi oldukları olabiliyor, o yüzden de bazı konuları eğer o hocadan hiç anlamıyorsan o konuya özel hoca değiştirebilirsin.

Hocam bu arada Unhook adlı youtube scriptini de kullanabilirsiniz eğer çok fazla yorumlar ya da yandaki kartlar dikkatinizi dağıtıyorsa çünkü bu konudan dolayı Youtube'da çok fazla verimli ders çalışamayanlar var. Sondaki video kartlarını da kaldırıyor falan filan.

Önerim: Şahsen Bıyıklı Matematik'in eski videolarını daha çok beğeniyorum fakat o da sınav soru tarzlarından uzak ancak zaten temel sorulara aşina olmanız lazım ki yeni nesile geçebilesiniz. Yeni nesili hocadan bağımsız kendiniz de anlamanız lazım. Ben link bırakayım istersen bunlar arasından sana hangisi daha çok hitap ediyorsa onu seçebilirsin, hepsi de katkı sağlayacaktır.

1- temel seviye, klasik sorular barındıran ve yeni olanlar için tam başlangıç kampı: oynatma listesi
2-Kolay-orta-zor seviyelerini içinde barındıran, yeni nesil soruları bolca burunduran kamp. Eğer sıfır değilseniz hocanın hangi anlatımını daha çok beğendiyseniz 1 ve 2 arasından seçin derim.
oynatma listesi

3-AYT için önerim. oynatma listesi. Ayrıca AYT için ekstra olarak Matematiğin Güler Yüzünü çok daha fazla öneriyorum. Ona ekstra dikkat et, istersen not al kenara. Çok uzun vs. gelirse ya da yetiştiremeyeceğini düşünürsen ona geç ya da direkt ondan dinle vs.

Tamam, teşekkürler..

Merhaba^^
Hangi hocadan verim alacağına senin karar vermen gerekiyor diğer insanların görüşleri tabi ki önemli ama hangisinin verdiği bilgilerle daha rahat soru çözebildiğini en rahat sen fark edebilirsin.
Deneme amaçlı hepsinden aynı konuyu dinleyebilirsin ardından da dediğim gibi
hangisini dinledikten sonra daha rahat soruları çözebiliyorsun
hangisini daha ful odak dinleyebiliyorsun
bunları göz önünde bulundur.
İyi akşamlar >~<

Merhaba^^
Hangi hocadan verim alacağına senin karar vermen gerekiyor diğer insanların görüşleri tabi ki önemli ama hangisinin verdiği bilgilerle daha rahat soru çözebildiğini en rahat sen fark edebilirsin.
Deneme amaçlı hepsinden aynı konuyu dinleyebilirsin ardından da dediğim gibi
hangisini dinledikten sonra daha rahat soruları çözebiliyorsun
hangisini daha ful odak dinleyebiliyorsun
bunları göz önünde bulundur.
İyi akşamlar >~<
Bu konuda katılıyorum örneğin Eyüp B. hocayı her öğrenci dinleyemeyebilir. Fazla sıkabilir yani çok fazla matematik aşkınız yoksa. Ama bu konuda bir öğrenci 0 ise bu süreçleri atlatan birisinden de tavsiye almalı. 35 üstü matematik netleri birisi olarak ben özellikle Rehber Matematik'le çok fazla debelenip durdum, ve ne kadar hata yaptığımı anladım. Şu an öğretmenler konuyu anlattığında ben de derinlemesine bildiğim için birçok konuda öğretmeni de eleştirebiliyorum, 5 net yaparken tabii ki bunları anlayamıyordum. Şimdi hata yaparak ayları çöp etmeye gerek yok diye düşünüyorum, bunları yaşayan tecrübeli bir insandan da tavsiye alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı