TYT matematik kalan sürede 7 8 netten kaç nete nasıl çıkar?

Şu ana kadar rasyonel sayılar temel kavramlar bölme bölünebilme gibi konuları mikroorijinal ve metin parkurdan bitirdim ama ÖSYM tarzı testlerinde takıldığım sorular bazen 1 bazen 2 tane oldu.
Konuyu çalıştıktan sonra unutmuş gibi de hissediyorum garip.
Olmayacak gibi bir psikolojiye giriyorum.
Geçen hafta Bilgi Sarmal rota TYT denemesinde 17 ya da 18 doğru 2 yanlış matematik geldi kolay bir sınavdı ama.
Tek bildiğim bu psikolojide çok yıprandığım matematik adına kafam çok karışık.
Acaba özel ders mi almalıyım.

Özel dersi pek önermem. Psikolojiniz hiç bozulmasın. Kolay bir sınavda 18 net yapmanız bile başlangıç için iyi bir şey. Acil ilaç yerine 3D vdd kullanabilirsiniz o zaman.

Önce konuları tamamen bitirin ondan sonra düşünün bunları şu an konu eksiğiniz varsa çalıştığınız konuyu bile yapamamanız normal çünkü bir soru içerisinde birden fazla konudan bilgi içerebiliyor. Bu yüzden moral bozmayıp devam edin. Olacak veya olmayacak demek için erken ama olmayacak olsa bile bırakmak asla çözüm değil çalışmaya devam etmek gerekiyor.

Geçen sene sınavda bırak +35'i +30 yapan kişi bile çok azdı. Hayal satmaya gerek yok. Kalan süre belli. Sizin dediğiniz her şeyi yapması zaten en az 3 4 ay sürecektir. Matematik yapılabildiği kadar yapılmalı. Fazla zorlamanın manası yok. Diğer dersler en az matematik kadar önemli hatta AYT'de fen matematikten daha önemli. Bu yüzden TYT matematikte aylar harcaracağımanın manası yok. Ne kadar çalışırsanız çalışın ne kadat iyi olursanız olun. Sınavda tepe taplak olabilirsiniz TYT matematikte. Aynı şey fen dersleri için geçerli değil. Emeğinizin karşılığını almak daha kolay. Sınav sadece matematikten ibaret değil. Buna göre hareket edilmeli.

Tam aksine herkes matematiğe abandığı için 30+ net yapan sayısı diğer senelere göre fazlaydı. Ancak diğerlerine kıyasla zor olduğu tabii ki doğrudur. Ayrıca TYT matematiğe 3-4 ay çalışıp +30 net yapmak zaten iyi bir derece için çok önemli.

Evet fen dersleri AYT'de çok işimize yarar. Ancak böyle diye matematikte neden kendimizi tutalım ki?

Hocam bende mert Hoca'nın Zero matematik kısmını bitirip ilaç ve 345 çözdüm. 345'in ÖSYM tadındaki soruları %70-80 bitti ama son eis denemesinde 6 net yapabildim. 1 ay önce çözdüğüm sorulara bakıp nasıl çözmüşüm diyorum. Bu durumda ne önerirsiniz?

Eis'i çözdüm ve gerçekten rezalet bir yayın bana göre. Kalitesiz kolay bir yayın (ki eis kolay değil) < kaliteli zor bir yayın.

Sadece ilk 12 konuyu bitirip bu netleri yaptıysanız bile minimum 10-12 net yapmanız gerekir. Şu anda kalan konuları bitirin ve bir süre sonra eğer 30+ net yapmayı kafaya koyduysanız orijinal alabilirsiniz. Gerek yoksa 345 yeterli olacaktır.

Son düzenleme:
Özel dersi pek önermem. Psikolojiniz hiç bozulmasın. Kolay bir sınavda 18 net yapmanız bile başlangıç için iyi bir şey. Acil ilaç yerine 3D vdd kullanabilirsiniz o zaman.

Tam aksine herkes matematiğe abandığı için 30+ net yapan sayısı diğer senelere göre fazlaydı. Ancak diğerlerine kıyasla zor olduğu tabii ki doğrudur. Ayrıca TYT matematiğe 3-4 ay çalışıp +30 net yapmak zaten iyi bir derece için çok önemli.

Evet fen dersleri AYT'de çok işimize yarar. Ancak böyle diye matematikte neden kendimizi tutalım ki?

Eis'i çözdüm ve gerçekten rezalet bir yayın bana göre. Kalitesiz kolay bir yayın (ki eis kolay değil) < kaliteli zor bir yayın.

Sadece ilk 12 konuyu bitirip bu netleri yaptıysanız bile minimum 10-12 net yapmanız gerekir. Şu anda kalan konuları bitirin ve bir süre sonra eğer 30+ net yapmayı kafaya koyduysanız orijinal alabilirsiniz. Gerek yoksa 345 yeterli olacaktır.

3D var onu düşünüyorum da Eis'in genel TYT denemesiydi. Bilmiyorum soru tipleri çok unutuluyor galiba çözemedim bu sorunu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı