Sayısal TYT matematik sorusu

KadirBugra

Centipat
Daha fazla  
Soruya internette rastladim. Bu tur sorulari cozemiyorum. Kendi kitaplarimda ornegini bulamadigim icin atamiyorum kusura bakmayin. Gercekten soruyu ogrenmek icin attim. Herhangi bir art niyetim yok.

shitpostcu.herif-20240601-0001.jpg

Ardışık bir örüntü bulacaksın. Atıyorum 4 kişi sonra tekrar başa dönsün. 99 olması için 99/4 böldüğünde 3 kalan gelecek. Yani baştan 3. kişide olmuş olacak bu kadar zor bir şey değil.

Soru görünmüyor daha düzgün atarsan çözümünü açıklarım.

Mesela "10 duraklı bır hat var ve bu hat 1.den başlayarak kendını tekrar edıyor. Buna göre 103.seferde hangı noktada durulması gerekır vs"diye bir soru gelırse mantıkla yapman gerekıyor ıste.

Bu sistemin periyodu 5 çünkü 5 kişi var. Yani her 5 seferde sıra başa dönüyor. Yani 4. seferde top kimde ise 9. seferde de onda, 14. seferde de onda, 19. seferde de onda... Ve 99. seferde de onda. Yani Cem'de.

Düzgünce çeksene kanka bilerek mi yapıyorsun.

Okumadan yazdiginiz icin dikkate almiyorum sizi.

Soru gözükmüyor bile. Neye göre cevap vermemizi bekliyorsun ki hocam mantığını açıklayalım diye mi sordun?

Aciklamayi okuyunuz, boş yere yazilmadi.

Mesela "10 duraklı bır hat var ve bu hat 1.den başlayarak kendını tekrar edıyor. Buna göre 103.seferde hangı noktada durulması gerekır vs"diye bir soru gelırse mantıkla yapman gerekıyor ıste.

Mantık değil formül ariyorum illaki vardir degil mi?

Ardışık bir örüntü bulacaksın. Atıyorum 4 kişi sonra tekrar başa dönsün. 99 olması için 99/4 böldüğünde 3 kalan gelecek. Yani baştan 3. kişide olmuş olacak bu kadar zor bir şey değil.

Soru görünmüyor daha düzgün atarsan çözümünü açıklarım.

Internette rastladim hocam elimden bir şey gelmiyor ozur dilerim.

Sanırım soruda top alide iken iki yanındakine atıyor ve öyle devam ediyor. Bunun için ortaokulda örüntü öğrettiler ama onu hatırlamıyorum. Onun yerine Ali, deniz, büşra, ekin, cem, Ali olacak şekilde yazın. Alideki top tekrar aliye 5 atışta geliyor yani 5'li bir örüntü var. 99/5 dersiniz sonra kalanı örüntüden başlayıp 4 sayarsınız. Ha sağlama yapmak için 99 yerine 9'a bölersiniz yine kalan 4 gelir. Oradan da yapabilirsiniz sağlama yapmak isterseniz.

Okumadan yazdiginiz icin dikkate almiyorum sizi.

Aciklamayi okuyunuz, boş yere yazilmadi.

Internette rastladim hocam elimden bir şey gelmiyor ozur dilerim.

Özür dilenecek bir durum yok dostum, TYT temelin yoksa temel oluşturmalısın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı