TYT matematikte nasıl soru çözebilirim?

Dostum bu iş temelinin nasıl olduğuna bakar. TYT matematikte kalıp soruların yanında problemler için ayrı bir bakış açısı yakalaman gerekli. Sana önerim problemlerin üzerinde düşmen olacaktır. Bu arada, olduğunuz deneme özdebi'in TYT'si mi?

Sınav Yayınları'ydı.

Önce temel bir kitap çözüp ardından yeni nesil soru içeren bir kitap çözmen lazım. Onun dışında ikinci dönem açık liseye geçmek tabii ki mantıklı olur.

Temel kitap olarak antrenman 1 bitirdim, antrenman 2'de yarısındayım. hafta sonları ders alıyorum matematikten.

Son düzenleyen: Moderatör:
@OldUser, ben şahsen Birey çözülmesini önermem. Onun yerine 345, Bilgi Sarmal, Matematiğin İlacı gibi kitaplar tercih edilmeli.
birey başlangıcın için daha iyi olur diyorlar 345 biraz zor olur demişlerdi
@OldUser, ben şahsen Birey çözülmesini önermem. Onun yerine 345, Bilgi Sarmal, Matematiğin İlacı gibi kitaplar tercih edilmeli.
bir sorum daha olucak denemeden berbat sonuç aldım psikolojik olarak etkiledi beni bunun içinde tavsiyede bulunur musun

Antrenmanlarla Matematik 1-2 TYT adına bir şey katmaz zaten. İsterseniz Karekök 0 alıp bitirin, isterseniz de direkt 345 çözün. 345'in üzerine de ben 3D Yayınlarını tavsiye ederim. 11. sınıfsınız düzeltemeyeceğiniz bir şey yok.
birey başlangıcın için daha iyi olur diyorlar 345 biraz zor olur demişlerdi
Ben de 11.sınıfım. Önce Karekök 0 bitirdim şu an 345 çözüyorum. Keşke 345'i ilk kitap olarak alsaydım diyorum. Evet bazı yerlerde zorlar ancak zorlanmadığımız şeyler bize ne öğretebilir?

Antrenmanlarla Matematik 1-2 TYT adına bir şey katmaz zaten. İsterseniz Karekök 0 alıp bitirin, isterseniz de direkt 345 çözün. 345'in üzerine de ben 3D Yayınlarını tavsiye ederim. 11. sınıfsınız düzeltemeyeceğiniz bir şey yok.

Ben de 11.sınıfım. Önce Karekök 0 bitirdim şu an 345 çözüyorum. Keşke 345'i ilk kitap olarak alsaydım diyorum. Evet bazı yerlerde zorlar ancak zorlanmadığımız şeyler bize ne öğretebilir?

Hocam bana antrenman bitsin öyle onlara başlarız demişti bitti şimdi de birey veya 345 arasında kaldım

@OldUser, sürekli temel kitap çözmek işe yaramaz. Bireyden ziyade Matematiğin İlacı isimli kitabı da alabilirsin. Deneme için diyebileceğim şey adı üstünde deneme, gir ve eksiklerini gör ;)

@pottie4r, Özdebir yanlış bilmiyorsam genel olarak da zor bir yayınevi. Zor soruları çoğunlukta.
Dün TYT'sini bugün AYT'sini olduk. Dün matematikten 39 işaretledim (geometriden kaçtı bir tane) bugün 34'ünü (11.sınıfım dizeleri işlemedim henüz) işaretleyebildim. Bence zor değildi herkes kolay olduğunu söylüyor.

@443652, birçok avantajı var. Avantajlarını şu şekilde sıralayabilirim:
  • Kalan bir sürü vakit.
  • Hoca dırdırı, proje notu derdi vs. yok. Açık lise sınavında ne alırsan o, kaldı ki soruları çok zor olmuyor.
  • O bir sürü vakti değerlendirme fırsatı.
  • İstersen okuldan arta kalan zamanla yeni bir dil bile öğrenilebilir.
  • Cebe kalan yol parası, tabii okulda yapılan harcamalar vs. hepsi cebe kalıyor.
Bu liste tabii ki uzayabilir. Benim aklıma gelen bunlar.
Sosyalleşemediği zamanları ve buna bağlı olarak gelişebilecek psikolojik sorunları ne yapacağız? Arkadaş açığa geçerse ve öz disiplini yeterli değilse ve salıp giderse ne olacak?

Açığa geçmeden önce bunları da düşünmek lazım.
Dün TYT'sini bugün AYT'sini olduk. Dün matematikten 39 işaretledim (geometriden kaçtı bir tane) bugün 34'ünü (11.sınıfım dizeleri işlemedim henüz) işaretleyebildim. Bence zor değildi herkes kolay olduğunu söylüyor.
Limit türev integral gibi konuları daha işlememişken nasıl 34 tane işaretledin?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı